Apie judėjimo svarbą priminęs medikas demonstravo savo transporto priemonę

Kasmet rugsėjo 16–22 dienomis vyksta Europos judumo savaitė. Ši iniciatyva ragina didelius ir mažus miestus steigti ir remti tvarias transporto priemones bei siūlyti žmonėms išbandyti alternatyvas automobiliams.

Į Europos judumo savaitę įsitraukė ir Utenos kolegijos bendruomenė. Rugsėjo 19 dieną kolegijoje vyko renginys ,,Būk atsakingas. Saugok save ir gamtą”, kurio svečiai pristatė alternatyvias susisiekimo priemones, kalbėjo apie fizinį aktyvumą kaip būdą ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir sustiprinti sveikatą.

Utenos ligoninės gyd. chirurgas Raimundas Leipus pasakojo, kad pirmąkart internete pamatęs elektrinį vienaratį, ėmė save raminti: ,,Sugalvok ką nors, kad tau jo nereikėtų”. Tačiau sugalvoti nieko nepavyko, ir šiandien gydytojas vienaračiu jau yra nuvažiavęs apie 10 tūkst. kilometrų.  Vienaratis gali važiuoti 30-50 km/h greičiu, po įkrovimo juo įveikiamas apie 70 km atstumas, 10 km kaina – 13 ct, svoris – apie 15-20 kg (naujausių modifikacijų – vos 10 kg.), tad gali neštis kaip lagaminą… Šiuos ir kitus privalumus vardino charizmatiškas svečias. Susidomėję renginio dalyviai jį apipylė klausimais, o dėstytoja Ingrida Kepalaitė išdrįso šią unikalią transporto priemonę ir išbandyti. Taigi visai tikėtina, kad į darbą ar studijas kolegijoje kas nors ateityje atriedės vienaračiu.
Kita renginio viešnia – Ina Meidienė, laikinai pavaduojanti Visuomenės sveikatos biuro direktorę, papasakojo apie šiaurietiško ėjimo naudą sveikatai ir pakvietė į žygį su lazdomis.
Šio Europos judumo savaitės renginio iniciatoriai ir organizatoriai – Verslo ir technologijų fakulteto Aplinkos apsaugos inžinerijos ir Transporto verslo studijų programų studentai ir dėstytojai.

Utenos kolegijos ir laikraščio „Utenos diena” inf., P. Šakalio ir I. Kepalaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas