Amfiteatras po atviru dangumi suburs kino mylėtojus

Ilgai lauktas nemokamų lauko seansų projektas „Kino karavanas“ atvažiuoja į Uteną. Liepos 25 dieną 22 val. uteniškiai kviečiami į vienintelį šią vasarą jiems skirtą seansą Vyžuonos parko amfiteatre.

Čia jie išvys šiemet „Kino pavasarį” visoje Lietuvoje atidariusį garsaus teatro ir kino režisieriaus Kirilo Serebrenikovo muzikinį filmą „Vasara”. Tai romantiškas ir maištingas pasakojimas apie 9-ojo dešimtmečio muzikinį Leningrado pogrindį, legenda tapusį Viktorą Cojų ir jo grupės „Kino” pirmuosius akordus.

„Visi ne kartą esame girdėję ar patys kartoję posakį „gyvenime – kaip kine, o kine – kaip gyvenime”. Tokią daugiasluoksnę patirtį mums visada leidžia išgyventi geras ir kokybiškas kinas – nagrinėjantis svarbias socialines, politines, psichologines temas, nebijantis emociškai stiprių, kartais šokiruojančių klausimų ir emocijų. Būtent toks yra ir šiųmetinis „Kino karavanas”. Kviesdami į jo seansus visoje Lietuvoje norime priminti – nesvarbu, kokia įspūdinga scena vyktų ekrane ar kaip pasibaigtų filmas, už viską įdomiau yra tik gyvenimas”, – nuotaikingai sezoną pradėjo pagrindinio projekto partnerio „Telia” rinkodaros vadovė Vaida Jurkonienė.
Muzikinė istorija apie meilę, maištą ir laisvę
Kanų kino festivalyje pristatyta rusų režisieriaus K. Serebrenikovo „Vasara” prikaustė energija ir gyvybingumu, o garso takelis buvo pripažintas geriausiu. Naujausiame filme režisierius, apsupdamas maištinga 9-ojo dešimtmečio nuotaika, grąžina žiūrovą į „perestroikos” išvakares. Kai visu pajėgumu griaudėjo Leningrado roko scena, gimė legendinė grupė „Kino” su charizmatiškuoju V. Cojumi, jaunimui laisvę simbolizavo „The Beatles”, Bobas Dylanas, Davidas Bowie, „The Doors” ar „Sex Pistols”, kuriuos taip pat girdime filme.
Minėtų įvykių fone susitinka vėliau grupės „Kino” lyderiu tapsiantis 19-metis V. Cojus, jo tuometis įkvėpėjas Maikas Naumenko iš grupės „Zoopark” ir jo gražuolė žmona Natalija Naumenko. Jauni žmonės net neįtaria, kad ši vasara bus lemtinga, o jų draugystė, kaip ir jie patys, taps nemirštančia legenda, su kuria užaugs net kelios kartos.

Laikraščio „Utenos diena” ir organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas