Dienos receptas

Burokėlių mišrainė su silke ir avokadu

Reikės: 200 g silpnai sūdytos silkės, svogūno, virto burokėlio, avokado, didelio pomidoro, 1-2 kiaušinių, krapų, majonezo, citrinų sulčių, maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas: Kiaušinius ir burokėlį sutarkuoti.
Visa kita supjaustyti nedideliais kubeliais.
Mišrainę sluoksniuoti: burokėliai, silkė, majonezas, avokadas, svogūnas, pomidoras, kiaušiniai, silkė, burokėliai ir susmulkinti žalumynai.
Neskubėti tiekti – tegul dar pastovi – bus skaniau.

Pats tikriausias „Napoleono“ torto receptas

Ingredientai tešlai: 700 g „Kauno Grūdų" „Ekstra" kvietinių miltų; 500 g sviesto; 1 kiaušinis; 4 valgomieji šaukštai grietinės; žiupsnelio druskos.

Ingredientai kremui: 500 g sviesto; 120 g „Kauno Grūdų" „Ekstra" kvietinių miltų; 350 g cukraus; 2 kiaušinio tryniai; 1 stiklinė pieno; 4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Ant medinės lentos paberiame miltus, užbarstome druskos, padarome duobutę, supilame grietinę, įmušame kiaušinį, sudedame atšaldyto sviesto gabaliukus ir kapojame tol, kol nelieka sausų miltų. Tada tešlą suspaudžiame į rutuliuką, pridengiame ir atšaldome. Imame po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočiojame plonyčius papločius.
Papločius apipjauname pagal pageidaujamo dydžio formą ir subadome šakute. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šiek tiek sudrėkiname vandeniu, dedame paplotį ir kepame iki 170-180 oC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta. Taip išsikepame visus torto papločius.
Torto kremui skirtą sviestą išlydome, suberiame miltus ir maišant pakaitiname, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai užviriname pieną su cukrumi ir plona srovele stipriai maišant supilame į sviestą su miltais. Nuolat maišant truputį pakaitiname, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname. Tada po vieną įmušame kiaušinio trynius, suberiame vanilinį cukrų ir gerai išplakame, kol kremas tortui pasidaro purus.
Atvėsusius torto papločius pertepame paruoštu kremu, truputį paspaudžiame. Galima vieną paplotį pertepti rūgštesne uogiene (pvz. spanguolių). Torto viršų ir kraštus aptepame kremu ir apibarstome trupiniais. Perteptas tortas „Napoleonas" laikomas per naktį šaldytuve, kad kremas geriau įsigertų į papločius. Skanaus!

Kokteilis imunitetui stiprinti

Reikės: 1 kivio, 1 avokado, 1 kriaušės, 2 saujų špinatų, puodelio vandens.

Gaminimas: špinatus gerai nuplaukite ir nuvarvinkite. Kivį nulupkite, supjaustykite į kelias dalis. Avokadą nulupkite, išimkite kaulą ir supjaustykite. Kriaušę nulupkite ir išimkite sėklas. Supjaustykite. Viską suberkite į kokteilinę, įpilkite vandens ir sutrinkite iki vientisos tyrės.

Avižinių dribsnių sausainiai

Reikės: 100 g avižinių dribsnių, 100 g miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 150 g rudojo cukraus, kiaušinio, 120 g tirpinto sviesto, saujos lukštentų saulėgrąžų (tinka riešutai, džiovinti vaisiai ar kt.)

Chašlama

Reikės: avienos arba jautienos – geriau su kaulu, šviežių pomidorų, didesnė svogūno galva, prieskoniai – juodieji, raudonieji pipirai, lauro lapai, druskos.

Gaminimas
Mėsą supjaustyti gabalais, svogūną perpjauti. Į katilo dugną dėti pomidorus, ant viršaus supjaustytą mėsą, svogūną, įpilti vandens, kad apsemtų, sudėti prieskonius, druską ir virti ant lėtos ugnies uždengtą, kol mėsa nersis nuo kaulu – apie 3-4 valandas.
Pomidorai ištraukia avienos lajaus skonį. Produktų santykis – 1 kg mėsos, apie 1–1,5 kilogramo pomidorų.

Milžinų kepsniai

Reikės: karbonado kepsniukai, 2 vienetai; kiaulienos faršas, 200 gramų, Kiaušiniai, 2 vienetai; majonezas, 1 arbatinis šaukštelis; druska; prieskoniai, meksikietiški; čili, malti pipirai; mocarela sūris, 60 gramų.

gaminimas:
Meksikietiškų prieskonių bei čili pipirų miltelių pagalba karbonadai išmušami ir marinuojami (geriausia per naktį).
Į faršą įmušamas kiaušinis, pasūdoma ir gerai išmaišoma.
Į kepimo indą įpilama aliejaus (šaukštelis), įdedamas karbonadas ir tik ant jo uždedama daug faršo ir paplojama. Įdedama į karštą orkaitę ir kepama apie 12 – 15 min.
Kol karbonadai kepa, ruošiama sūrio ir kiaušinių masė: 1 kepsniui 1 kiaušinis. Kiaušiniai išplakami su šaukšteliu majonezo ir mozarelos sūriu.
Iškepti kepsniai išimami ir iš kepimo indo ir išpilami visi riebalai. Vėl kepsniai įdedami į kepimo indą (be riebalų), užpilami kiaušinių ir sūrio mase ir dar papildomai kepama apie 5 min.  Geriausia tiekiama su bulvių koše arba grikiais.

 

Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Reikės: džiovintų spanguolių (100 g), lukštentų saulėgrąžų (100 g.), didelio brokolio, majonezo (apie 5 šaukštus), mėlynojo svogūno.
Gaminimas: saulėgrąžas pakepinti. Brokolį, svogūną smulkiai supjaustyti. Spanguoles nuplauti. Suberti visus ingredientus ir išmaišyti su majonezu.

Kukurūzų tortas

Reikės: 100 g nesaldžių kukurūzų lazdelių, 300 g saldainių „Karvutė", 100 g sviesto (galima dėti ir mažiau).

Gaminimas: Saldainius ištirpdyti ir aplieti kukurūzų lazdeles, galima pagardinti saulėgrąžomis, sezamo sėklomis, mėgstamais riešutais, šokolado drožlėmis. Masę sukrėsti į torto formą, prispausti, ant viršaus užberti pagardus. Uždengtą indą dėti porai valandų į šaldytuvą.

Šokoladinis pyragas

Reikės: 140 g sviesto, 200 g pieniško šokolado, 100 g juodojo šokolado, stiklinė cukraus, šiek tiek druskos, vanilinio cukraus, 2 kiaušinių, kiaušinio trynio, stiklinės miltų, 100 g graikinių riešutų.

Gaminimas: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keturkampės formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Ataušinkite ir įmaišykite į masę cukrų, druską bei vanilinį cukrų. Įplakite vieną po kito du kiaušinius ir kiaušinio trynį. Suberkite miltus, stambiai sukapotus graikinius riešutus ir išsukite, kad tešla taptų vientisa. Išpilkite ją į formą ir kepkite apie 45 minutes.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir kedro riešutais

Reikės: 250 g vištienos filė, 200 g vynuogių, 150 g konservuotų ananasų, 50 g gliaudytų kedrų riešutų majonezo

Gaminimas: Išverdame vištieną ir smulkiai supjaustome. Vynuoges (pageidautina tamsias) supjaustome pusiau (kiekvieną uogą atskirai). Kedro (arba graikiškus) riešutus paskrudiname keptuvėje. Vištieną ir vynuoges sumaišome su ananasų gabalėliais ir kedro riešutais. Viską pagardiname trupučiu majonezo. Skanaus!

kurjeris2

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:521
Vakar apsilankė:9425
Šią savaitę apsilankė:41685
Šį mėnesį apsilankė:204690
Viso (nuo 2015-02-16):5828377
Šiuo metu naršo:
102
2017-07-21