Dienos receptas

Kotletai su pievagrybiais

Reikės: 600 g kiaulienos ir jautienos faršo, 2 kiaušinių, druskos ir pipirų pagal skonį, 1 šaukšto majonezo, svogūno, 4 puodelių apkeptų pievagrybių, 2 šaukštų miltų, 3 puodelių pieno.

Gaminimas: pievagrybius nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite ir apkepkite. Atvėsusius pievagrybius (du puodelius) sumaišykite su faršu. Įmuškite kiaušinius, įdėkite majonezo, prieskonių ir gerai išmaišykite. Iškepkite keptuvėje. Atidėkite. Keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną. Kai ims geltonuoti, suberkite pievagrybius ir išmaišykite (likusius du puodelius). Įberkite miltų ir maišydami kepkite dar minutę. Įberkite druskos, pipirų ir įpilkite pieno. Maišant kepkite, kol sutirštės. Kotletus sudėkite į puodą ir užpilkite padažu. Troškinkite 10 minučių ant mažos ugnies. Patiekite su virtomis bulvėmis.

Amerikietiškas mėsainis

Reikės: 6 bandelių su sezamų sėklomis, 800-900 g kapotos jautienos, 3 vnt. pomidorų, 6 riekelių čederio sūrio, 150 g gūžinių salotų, 2 vnt. raudonųjų svogūnų, 2 vnt. marinuotų agurkų, 1 šaukšto prieskonių mišinio „Cajun", 3 šaukštų pomidorų padažo, 3 šaukštų majonezo, 3 šaukštų aliejaus, pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų.

Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai

Reikės: 4 vnt. vidutinio dydžio obuolių, 110 g liesos varškės, 2 valg. šaukšt. medaus (vienas – įdarui, kitas – apliejimui), žiupsnelio vanilinio cukraus, 1 vnt. citrinos, pusė nutarkuotos citrinos žievelės, saujos graikinių riešutų.

Gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų". Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę. Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės. Šia mase įdarykite obuolius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės. Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų.

Obuolių pyragas

Reikės: 1 indelio kondensuoto pieno, 1 kiaušinio, 1 šaukšto grietinės, (sodai užgesinti), 1 arbatinio šaukštelio sodos, 7 šaukštų miltų, 8 obuolių.

Gaminimas: į stiklinę įdedame šaukštą grietinės, į grietinę šaukštelį sodos ir išmaišome, tada į dubenį išpilame kondensuoto pieno indelį, įmušame kiaušinį, grietinę (su soda) ir 7 šaukštus miltų, viską išmaišome. Nulupame obuolius ir supjaustome gabalėliais, sumetame į dubenį su paruošta mase, vėl išmaišome ir dedame į sviestu pateptą formą (arba ant sviestinio popieriaus), kepame 45 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.

 

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais

Trims sumuštiniams reikės: 3 riekių kvadratinės sumuštinių duonos, 100–120 g vištos ar kalakuto krūtinėlės, 5–7 pievagrybių (priklauso nuo dydžio), 2–3 pomidorų, pusės vidutinio dydžio svogūno, 125 g mocarelos sūrio, 2–3 valgomųjų šaukštų kečupo, Druskos, pipirų, maltos raudonos saldžiosios paprikos, aliejaus.

Gaminimas: krūtinėlę supjaustyti, apibarstyti druska, pipirais, paprika ir apkepti keptuvėje, tuomet padėti ant virtuvinės servetėlės. Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais ir apkepti keptuvėje. Mocarelą sutarkuoti burokų trintuve, pomidorus supjaustyti griežinėliais. Ant duonos tepti kečupą, dėti pomidorų griežinėlius, keptą krūtinėlę, svogūnus, pievagrybius, apibarstyti druska ir pipirais, ant viršaus dėti sutarkuotą mocarelą. Kepti 180–190 laipsnių temperatūroje orkaitėje, kol gražiai išsilydys sūris.

Skanaus!

Makaronai su brokoliais

Reikės: 400 g makaronų, brokolio, nedidelio poro, 2 skiltelių česnako, 200 ml grietinėlės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 3 šaukštų parmezano sūrio, šiek tiek sviesto.

Gaminimas: makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Keptuvėje ištirpinkite šaukštelį sviesto ir suberkite smulkiais griežinėliais pjaustytą porą. Kelias minutes maišydami apkepkite. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Įspauskite česnako. Šiek tiek apkepkite. Supilkite grietinėlę ir smulkiai pjaustytus brokolius. Maišydami troškinkite 2–3 minutes. Suberkite nusunktus makaronus, išmaišykite. Sudėkite į lėkštes, apiberkite smulkiai tarkuotu parmezano sūriu.

Morkų salotos

Reikės: 300 g vištienos (virtos arba keptos), 3 didelių morkų, 2 obuolių, 80 g fermentinio sūrio, 2 saujų razinų, 2 šaukštų majonezo.

Gaminimas: išvirkite arba iškepkite vištieną. Nuskuskite ir švariai nuplaukite morkas. Morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Sūrį gana smulkiai sutarkuokite. Virtą arba keptą vištieną smulkiai supjaustykite. Suberkite razinas. Viską sumaišykite su majonezu. Galite pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.

Suktinukai su lašiša

Reikės: 1 lavašo, 150 g lašišos filė, 1 šaukšto citrinų sulčių, 2 šaukštų lydyto sūrelio, šaukšto kalendrų

Gaminimas: lavašą plonu sluoksniu aptepkite lydytu sūreliu. Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite. Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3–4 cm pločio suktinukais.

Sūrio ir avokado salotos

Reikės: 2 avokadų, 400 g lašišos filė, 1 raudonojo svogūno, 2 šaukštų citrinos sulčių, pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas: sūdytą ar rūkytą lašišos filė (galima rinktis ir tą, ir tą) supjaustykite mažais gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite pipirais, druska ir sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu. Avokadus nulupkite, susmulkinkite ir iš jų lėkštėse sudėliokite gana plačius (6 cm skersmens) bokštelius. Ant viršaus šaukštu uždėkite lašišos mišinio, tada vėl dėkite avokado.

Morkų pyragas

Reikės: 600 g morkų, 200 g miltų, 200 g migdolų miltų, 200 g sviesto, 3 kiaušinių, 200 g rudojo cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio cinamono.

Gaminimas: morkas sutarkuokite bulvių tarka ir sumaišykite su puse nurodyto cukraus. Kitą pusę cukraus išsukite su kiaušiniais. Į morkų masę supilkite išlydytą sviestą, įmaišykite miltus, migdolų miltus su kepimo milteliais. Sudėkite išsuktus kiaušinius ir suberkite cinamoną. Gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:3972
Vakar apsilankė:11864
Šią savaitę apsilankė:24910
Šį mėnesį apsilankė:173467
Viso (nuo 2015-02-16):6837964
Šiuo metu naršo:
172
2017-11-22