Dienos receptas

Naminiai triufeliai

Reikės: 350 g juodojo šokolado, 150 ml grietinėlės, 60 g sviesto, 40 ml konjako ar romo, 4 šaukštų kakavos.

Gaminimas: sutarkuokite juodąjį šokoladą. Užvirinkite grietinėlę, suberkite į ją šokoladą, sudėkite sviestą. Maišykite iki vientisos masės. Supilkite konjaką ar romą. Išmaišykite. Galima pagardinti mėgstamais susmulkintais riešutais. Masę dėkite į šaldytuvą, po 3 valandų išmaišykite. Dar palaikykite šaldytuve. Imkite masę su šaukšteliu, apvoliokite kakavoje ir formuokite saldainius.

Įdaryta vištos krūtinėlė

Reikės: 4 vištos krūtinėlių, 50 g fermentinio sūrio, saujos pievagrybių, šiek tiek petražolių, mairūno, druskos ir pipirų, aliejaus.

Gaminimas: iš voveraičių, tarkuoto fermentinio sūrio ir kapotų petražolių padarykite įdarą. Vištos krūtinėles įpjaukite išilgai, gerai įtrinkite prieskoniu ir kimškite įdarą. Smeigtukais susmeikite ir dėkite į kepimo formą, pateptą aliejumi. Kepkite apie 40 minučių 180 °C orkaitėje, periodiškai įpilkite šiek tiek vandens. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Bananiniai keksiukai

Reikės: 3 mažų pernokusių bananų – juos sutrynus turi gautis 1 puodelis masės, 2 kiaušinių, 145 g (2/3 puodelio) cukraus, 1 valg. šaukštas grietinės, 140 g (1 puodelio) miltų, 1/2 arbat.. šaukštelio kepimo miltelių, 1/2 arbat. šaukštelio sodos, 1/2 arb. šaukštelio cinamono, 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnio druskos, 1/2 puodelio aliejaus.

Varškės pyragas su aguonomis ir obuoliais

Reikės: 500 g varškės, 200 g aguonų, 2 obuoliai, 320 g cukraus, 450 g miltų, 50 g manų kruopų, 7 g sausų mielių, 50 ml augalinio aliejaus, 175 g sviesto 425 ml pieno, 2 kiaušiniai, šaukštas citrinų sulčių, 30 g vanilinio cukraus, druskos pagal skonį

Gaminimas: Sijotus miltus sumaišyti su mielėmis, 40 g cukraus, šiek tiek druskos ir 15 g vanilinio cukraus. Tada užpilti 125 ml šilto pieno ir augalinio aliejaus. Tešlą išminkyti, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 30 min. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir, po kelių minučių nukošus, sumaišyti su 150 g cukraus. Obuolius nulupti, smulkiai supjaustyti ir apšlakstyti citrinų sultimis. Obuolius sumaišyti su aguonomis. Varškę pertrinti per sietelį. Užvirinti 300 ml pieno su 40 g cukraus, sudėti likusį vanilinį cukrų ir dar šiek tiek druskos. Supilti manų kruopas ir virti, kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies, įdėti 50 g sviesto ir išmaišyti. Į manų košę įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Tada įdėti pusę aguonų masės ir išmaišyti. Paskui sudėti likusią aguonų masę. Mielinę tešlą iškočioti į apskritimą ir aptepti aliejumi. Tada sudėti į apvalią formą ir suformuoti aukštus kraštus. Į tešlą sudėti aguonų įdarą. Paskui tolygiai ant viršaus paskirstyti varškės įdarą. Likusius miltus (200 g), cukrų (90 g) ir sviestą (125 g) išminkyti, kad gautųsi tešlos trupiniai. Trupinius užbarstyti ant viršaus ir pyragą palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, 50 – 70 minučių. Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir, kai atvės, iš formos. Pabarstyti viršų milteliniu cukrumi. Tada palaikyti porą valandų arba per naktį šaltoje vietoje.

Bandelės su aguonų įdaru

Reikės: 1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos, 300 g aguonų, 5 šaukštų cukraus pudros, 50 g sviesto, 1 puodelio razinų, 1 kiaušinio.

Gaminimas: aguonas ir razinas (atskirai) užpilkite karštu vandeniu ir palikite, kol atvės. Nusunkite. Į aguonas sudėkite minkštą sviestą, cukraus pudrą ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Suberkite razinas ir išmaišykite. Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir padalykite į tris juostas. Į kiekvienos juostos vidurį sudėkite po juostą aguonų mišinio ir sulenkite pusiau (turėtų išeiti įdaryti tešlos cilindrai). Supjaustykite 3–4 cm storio bandelėmis, jas sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes.

Bulvių ir lašišos salotos

2 porcijoms reikės: aisbergo salotų (ketvirtadalio gūžės); kelių virtų nedidelių bulvių; 80g rūkytos lašišos; gabalėlio agurko; 2 virtų kiaušinių; šviežių krapų;
padažui: 2 v. š. majonezo; 1 v. š. grietinės; 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių; druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas: bulves supjaustykite griežinėliais ir apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Lėkštėje išdėliokite supjaustytas aisbergo salotas, išdėliokite agurko griežinėlius, lašišos gabalėlius, kiaušinį, užpilkite padažu ir užberkite šviežių krapų.

Įdaryti pievagrybiai

Reikės: 18 pievagrybių, svogūno, 200 g vištienos krūtinėlės (virtos arba keptos), 2 šaukštų lydytas sūrelio, 150 g fermentinio sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį, 0,5 šaukštelio provanso žolelių.

Gaminimas: pievagrybius nuplaukite ir nuvalykite. Išpjaukite kotelius. Pievagrybių kotelius ir svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste su druska ir pipirais. Vištieną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su lydytu sūreliu, provanso žolelėmis bei keptais pievagrybiais. Vištienos mišiniu įdarykite pievagrybių kepurėles. Viršų apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu. Pievagrybius kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Marokietiški blyneliai

Ingredientai: 300 g manų, 150 g specializuotų miltų blynams, 1 a.š kepimo miltelių, 2 a.š. sausų mielių, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. druskos, 3 stiklinės vandens.

Padažui: 100 g medaus, 30 g sviesto.

Paruošimo būdas: mieles sumaišykite su cukrumi ir užpilkite trupučiu šilto vandens. Palaikykite 5-10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi. „Ekstra" manus sumaišykite su specializuotais miltais blynams, kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Supilkite aktyvuotas mieles ir tris stiklines šilto vandens. Viską išmaišykite ir uždengę palikite 30 min., kad tešla šiek tiek pakiltų. Po to, tešlą išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje pateptoje aliejumi. Kepkite tik iš vienos pusės. Marokietiški blyneliai puikiai tinka su lydyto medaus ir sviesto padažu.

Vytauto Skuodo nuotr.

Žiedinių kopūstų blynai

Reikės: 1 kg žiedinio kopūsto, 2 vnt. kiaušinių, 6 šaukštų miltų, pagal skonį druskos ir pipirų, 0,5 šaukštelio krapų

Gaminimas:
Žiedinį kopūstą nuplaukite ir supjaustykite. Suberkite į pasūdytą vandenį ir virkite 7-9 minutes. Suminkštėjusius kopūsto gabaliukus sutrinkite su sviestu, druska ir pipirais. Įmuškite kiaušinį, įberkite krapų ir suberkite miltus. Getrai išmaišykite ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrus. Patiekite su grietine, pagardinta išspaustu česnaku.

Makaronai su vištiena

Reikės: 500 g vištos krūtinėlės, 250 g makaronų, 450 ml grietinėlės, krapų, 6 česnako skiltelių, raudonosios paprikos, mėgstamų prieskonių, šaukšto sviesto.

Gaminimas: vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, išmaišykite ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti. Po to vištienos kubelius iškepkite keptuvėje. Virkite makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, apkepkite susmulkintus česnakus ir smulkiai pjaustytą papriką. Sudėkite vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę ir suberkite krapus. Pagardinkite prieskoniais. Kelias minutes pakaitinkite. Sudėkite virtus makaronus ir gerai išmaišykite.

kurjeris2

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:527
Vakar apsilankė:9425
Šią savaitę apsilankė:41691
Šį mėnesį apsilankė:204696
Viso (nuo 2015-02-16):5828383
Šiuo metu naršo:
106
2017-07-21