Dienos receptas

Nekeptas sausainių tortas

Reikės
300 g sausainių, 150 g sviesto, 500 g maskarponės, 5 šaukštų citrinos sulčių, šaukšto citrinos žievelės, 200 ml grietinėlės, 20 g želatinos, 200 g cukraus, vandens.

Gaminimas:
želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto vandens ir palikite 60 min., kad išbrinktų. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su jau susmulkintais sausainiais. Gauta mase išklokite apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais. Želatiną pakaitinkite ant viryklės, tačiau neužvirkite. Atvėsinkite. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę ir tarkuotą citrinos žievelę. Supilkite atvėsusią želatiną ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą masę su maskarpone tepkite ant sausainių trupinių. Galima papuošti šokolado drožlėmis, lydytu šokoladu ar uogomis. Dėkite į šaldytuvą 4 val., kad sustingtų.

Sultinga vištiena

Reikės
vištienos filė, 2 pomidorų, 2 jaunų cukinijų, 150 g sūrio, 1 saujelės petražolių, 3 česnako skiltelių, 2 šaukštų medaus, 2 šaukštų grietinės, 1 šaukštelio kario, šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimas:
vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai perpus. Įtrinkite pipirais, kariu, smulkintu česnaku ir medumi. Pagardinkite druska. Palikti pusvalandžiui pasimarinuoti. Kiekvieną kepsnelį dėkite ant folijos kvadrato, šalia dėkite cukinijos griežinėlių, pomidoro riekelių, foliją užlankstykite, kad kepsnelis būtų uždengtas. Sūrį sutarkuokite, sumaišyti su smulkintomis petražolėmis ir grietine. Kepkite iki 190 ˚C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Atidenkite viršų, uždėkite sūrio ir kepkite dar 5–10 minučių.

Silkė obuolio puselėje

Reikės
mėgstamos silkės filė, 2 obuolių, 4 kiaušinių, svogūno, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
obuolius perpjaukite į dvi dalis ir išvalykite. Išskobkite minkštimą, palikdami maždaug 0,5 centimetro sluoksnį. Silkę, obuolių minkštimą, kiaušinius bei svogūną smulkiai sukapokite. Įdėkite majonezo ir viską labai gerai išmaišykite. Gardinkite druska bei pipirais pagal skonį. Gauta mase įdarykite obuolio puseles. Papuoškite žalumynais.

Tiršta žirnių sriuba

Reikės
stiklinės skaldytų žirnių, 6 stiklinių vandens, dviejų sultinio kubelių, 2 svogūnų, morkos, 1 saliero šakniagumbio, 2 šaukštų sviesto, šaukštelio čiobrelių, šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
žirnius gerai nuplaukite, suberkite į puodą, supilkite vandenį, sumeskite sultinio kubelius ir užvirinkite. Kai užvirs, nugraibykite putas, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 1,5 val. Retkarčiais pamaišykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sutarkuokite morką ir saliero gumbą. Maišydami kepkite, kol pasikeis morkų spalva. Viską sukrėskite į verdančią sriubą, pagardinkite čiobreliais, pipirais ir dar pusvalandį virkite.

Omletas su pomidorais ir cukinija

Reikės
8 kiaušinių, 4 pomidorų, pusės cukinijos, 100 g mocarelos sūrio, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, šaukštelio prieskoninių žolelių, 200 ml pieno, sviesto.

Gaminimas:
kiaušinius išplakite su pienu ir prieskoniais. Pomidorus ir cukiniją smulkiai supjaustykite. Suberkite į kiaušinių plakinį. Mocarelą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir supilkite plakinį. Kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus apatinė dalis. Atsargiai apverskite ir kepkite, kol gražiai apskrus likusi pusė.

Sausainių ir varškės pyragas

Reikės
0,6 kg varškės, 5 pakelių sausainių, 200 g sviesto, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 2 šaukštų cukraus, 150 g juodojo šokolado, šaukšto kakavos, 100 ml pieno, šaukšto cukraus pudros.

Gaminimas:
varškę ištrinkite su sviestu, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir 50 ml karšto pieno. 100 g šokolado sutarkuokite atskirai. Ant padėklo dėkite sausainių, tepkite sluoksnį varškės kremo, plonai barstykite šokolado drožlių ir taip sluoksniuokite. Šokoladiniam glajui 50 g šokolado, cukraus pudros, kakavą ir 50 ml pieno ištirpinkite garų vonelėje. Viršų apipilkite šiltu glajumi.

Blynai su vištiena ir daržovėmis

Reikės
3 stiklinių miltų, kiaušinio, vandens, druskos, cukraus, 400 g vištienos filė, 200 g brokolių, 200 g žiedinių kopūstų, 3 morkų, svogūno, 2 česnako skiltelių, sojų padažo, juodųjų pipirų, šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:
iš miltų, kiaušinių, vandens, aliejaus, cukraus bei druskos užmaišykite tešlą ir iškepkite lietinius blynus. Įdarui pakepinkite atskirai paukštieną ir daržoves. Prieš kepindami vištieną, ją supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir per naktį palaikykite įtrintą česnaku, juodaisiais pipirais ir druska. Apkepkite susmulkintas daržoves. Sumaišykite apkepintą vištieną su daržovėmis, apšlakstykite sojų padažu, druska, juodaisiais pipirais bei trupučiu cukraus. Ant kiekvieno lietinio dėkite įdaro ir susukite. Apkepkite.

 

Vištienos ir daržovių troškinys

Reikės
8 vištų sparnelių ar petelių, 16 pievagrybių, 10 mažų morkų, pagal skonį druskos ir pipirų, šaukšto medaus, 2 šaukštų garstyčių, 3 česnako skiltelių.

Gaminimas:
vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir išspaustais česnakais ir palikite kelioms minutėms. Morkas nuskuskite, jei didesnės, perpjaukite pusiau, pabarstykite druska ir aptepkite medumi, palikite kelioms minutėms. Į vieną dubenį sudėkite vištieną, morkas, nuplautus pievagrybius ir išmaišykite su grūdėtomis garstyčiomis. Viską suberkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių.

Grikių salotos

Reikės
100 g grikių, 1 vidutinio dydžio morkos, 0,5 jaunos cukinijos, 0,5 nedidelio poro, žiupsnelio malto kumino, maltos kalendros, ciberžolės, druskos ir juodųjų pipirų, šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:
išvirkite grikius. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite prieskonius. Burokine tarka sutarkuokite morkas. Į keptuvę sudėkite pusžiedžiais supjaustytus porus ir tarkuotas morkas. Šiek tiek pakepkite, suberkite grikius ir tarkuotas cukinijas. Gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

Vištiena įdarytos cukinijos

Reikės
2 vidutinio dydžio cukinijų, 300 g vištos krūtinėlės, 1 puodelio konservuotų kukurūzų, 50 g čederio sūrio, 50 g parmezano sūrio, 100 g mocarelos sūrio, pagal skonį česnakinės druskos ir pipirų.

Gaminimas:
cukinijas perpjaukite pusiau ir išskobkite (kad liktų ne daugiau kaip 0,5 cm). Vištieną smulkiai supjaustykite ir apkepkite su prieskoniais keptuvėje, kol gražiai apskrus. Vištieną suberkite į dubenį ir sumaišykite su nusunktais konservuotais kukurūzais ir smulkiai pjaustytu cukinijų minkštimu. Suberkite tarkuotus sūrius ir išmaišykite. Įdarą sudėkite į cukinijų laivelius ir dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30– 35 minutes.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:4665
Vakar apsilankė:4644
Šią savaitę apsilankė:13631
Šį mėnesį apsilankė:42398
Viso (nuo 2015-02-16):9305360
Šiuo metu naršo:
70
2018-12-12
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!