Dienos receptas

Užkandis su krabų lazdelėmis ir ikrais

Reikės
1 pakelio krabų lazdelių, pusės ilgo agurko, 2 šaukštų mėgstamo majonezo, indelio dirbtinių ikrų, prancūziško batono, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
ir pradžių prancūzišką batoną suraikykite riekutėmis ir apskrudinkite jas orkaitėje. Tuomet krabų lazdeles, agurką susmulkinkite mažais gabalėliais, berkite pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų, ikrų, dėkite majonezą ir gerai išmaišykite. Tepkite ant batono riekučių.

Blynai su kokosų pienu

Reikės
200 ml kokosų pieno, 2 kiaušinių, 2 šaukštų vanilinio cukraus, šiek tiek druskos, 5 šaukštų miltų, žaliosios citrinos, aliejaus.

Gaminimas:
suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, supilkite kokosų pieną, išspauskite žaliosios citrinos sultis ir suberkite sausus miltus bei druską. Leiskite tešlai kelias minutes pastovėti, kol sutirštės. Suformuokite maždaug šaukšto dydžio blynus ir kepkite juos aliejuje. Patiekite su mėgstamu sirupu ar vaisiais.

Keptų paprikų užtepėlė

Reikės
2 paprikų, 1 svogūno, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 150 g rūkytos šoninės, šaukšto pomidorų pastos, 350 g maskarponės, šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
iš pradžių papriką ir svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite susmulkintą šoninę be odelės, įdėkite pomidorų pastos ir pakepinkite kelias minutes. Į virtuvinį kombainą sudėkite atvėsintą kepintą papriką su šonine bei svogūnais, dėkite maskarponę ir gerai sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.

Makaronai su vištiena

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, 250 g makaronų, 450 ml grietinėlės, krapų, 6 česnako skiltelių, raudonosios paprikos, mėgstamų prieskonių, šaukšto sviesto.

Gaminimas:
vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, išmaišykite ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti. Po to vištienos kubelius iškepkite keptuvėje. Virkite makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, apkepkite susmulkintus česnakus ir smulkiai pjaustytą papriką. Sudėkite vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę ir suberkite krapus. Pagardinkite prieskoniais. Kelias minutes pakaitinkite. Sudėkite virtus makaronus ir gerai išmaišykite.

Traškūs riešutiniai sausainiai

Reikės
stiklinės riešutų sviesto, 0,6 stiklinės avižinių miltų, 0,5 stiklinės rudojo cukraus, 0,25 stiklinės pieno, šaukštelio vanilės ekstrakto, šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos

Gaminimas:
dubenyje labai gerai išmaišykite riešutų sviestą su cukrumi ir vanile. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Sausą mišinį berkite ant šlapio ir gerai išmaišykite. Pilkite pieną, gerai išmaišykite. Į kepimo skardą dėkite po tešlos rutuliuką, kurį paspauskite. Kepkite 180 °C orkaitėje 8–10 minučių.

Daržovių troškinys

Reikės
1 vidutinio dydžio baklažano, 2 raudonųjų paprikų, 8 vidutinio dydžio bulvių, svogūno, 3 šaukštų pomidorų pastos, aliejaus kepti, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:
gana stambiai supjaustykite baklažaną, bulves ir paprikas. Susmulkinkite svogūną ir apkepkite puode. Sudėkite baklažaną ir kepkite, kol taps rusvas. Suberkite likusias daržoves ir įpilkite apie 500 m vandens. Troškinkite (nustatę žemą temperatūrą), kol daržovės suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite druska ir pipirais.

Škotiški kiaušiniai

Reikės
500 g kiaulienos faršo, 500 g vištienos faršo, 10 mažų kiaušinių, mėgstamų prieskonių, pusės stiklinės manų kruopų, džiūvėsėlių.

Gaminimas:
sumaišykite kiaulienos ir vištienos faršą, įmuškite keturis kiaušinius, įmaišykite manų kruopų, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir viską gerai išmaišykite. Masė turi nelipti prie rankų, jei limpa, įberkite manų kruopų.
Viską išmaišius palikite pastovėti 10–15 minučių ir vėl viską gerai išmaišykite. Išvirkite šešis kiaušinius. Mėsos masę padalykite į šešias dalis, padarykite blynelius ir aplipinkite kiaušinius, apvoliojame džiūvėsėliuose ir iš visų pusių šiek tiek apkepkite keptuvėje. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 20–30 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Traškūs vištienos kepsneliai

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, 200 ml natūralaus jogurto, druska, juodųjų pipirų ir rūkytų paprikų miltelių pagal skonį, 3 šaukštų miltų, kiaušinio, 3 šaukštų kukurūzų miltų.

Gaminimas:
vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Užpilkite natūraliu jogurtu, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti valandą. Išgriebkite vištienos gabaliukus, juos nusausinkite. Apvoliokite miltų, druskos, juodųjų pipirų ir rūkytų paprikų miltelių mišinyje. Apvoliokite išplaktame kiaušinyje ir kukurūzų miltuose. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Bulvių ir pievagrybių apkepas

Reikės
700 g bulvių, 400 g pievagrybių, 1 svogūno, 100 g fermentinis sūrio, stiklinės pienas, 2 kiaušinių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, šaukštelio čiobrelių, sviesto kepti.

Gaminimas:
nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais, juos padalykite dar į dvi dalis. Suberkite į verdantį sūrų vandenį ir virkite 5–7 minutes. Pievagrybius nuplaukite ir perpjaukite į keturias dalis. Apkepkite svieste su druska, juodaisiais pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu. Kepimo indą ištepkite sviestu. Sluoksniuokite nusunktas bulves su apkeptais grybais taip, kad viršuje liktų bulvės. Užberkite tarkuoto sūrio. Pieną išplakite su kiaušiniais, druska ir čiobreliais. Plakinį užpilkite ant apkepo viršaus. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Sriuba su žirniais ir perlinėmis kruopomis

Reikės
120 g perlinių kruopų, 120 g skaldytų žirnių, 2 didelių bulvių, 1 morkos, 1 svogūno, gabalėlio sviesto, druskos, sriubų prieskonių.

Gaminimas:
į dubenį suberkite žirnius ir kruopas, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kelioms valandoms. Išbrinkus kruopoms dėkite į puodą su vandeniu (2 l), suberkite kruopas ir žirnius, virkite, kol suminkštės. Sudėkite pjaustytas bulves, pagardinkite prieskoniais. Burokine tarka sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto ir kepkite daržove, kol suminkštės. Sudėkite į sriubą ir kelias minutes pavirkite.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:4197
Vakar apsilankė:7422
Šią savaitę apsilankė:22013
Šį mėnesį apsilankė:138033
Viso (nuo 2015-02-16):10229476
Šiuo metu naršo:
119
2019-05-23
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!