Dienos receptas

Lašišos pyragas tešloje

Reikės: 1 šaukštas sviesto, 1 susmulkinta česnako skiltelė, 200g šviežių špinatų, 2 šaukštai kapotų šviežių krapų, 1/2 citrinos nutarkuota žievelė, 2x500g lašišos filė gabaliukai (be odos), 2 šaukštai krienų, 3 šaukštai riebios grietinės, 450g šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildytos lėtai šaldytuve), truputis miltų pabarstymui, 2 šaukštai „Dijon" garstyčių, 1 suplaktas kiaušinis pyrago viršui patepti.

Salotos su kepta vištiena ir apelsinais

Reikės: 300 g vištienos krūtinėlės, 1 apelsino, 6 vnt. vyšninių pomidorų, 200 g „Iceberg" salotų, žiupsnelio sėmenų sėklų, nedidelio gabalėlio kietojo sūrio, 2 valg. š. pikantiško arba kito mėgiamo majonezo, 40 ml aliejaus kepimui.

Gaminimas: Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite kol gražiai paskrus. Į lėkštę sudėkite pjaustytus salotų lapus, vyšninius pomidoriukus, apelsiną. Ant viršaus uždėkite keptą paskrudusią vištieną, užberkite tarkuotu sūriu ir pabarstykite sėmenų sėklomis. Sūris labai gražiai pasilydo ant šiltos vištienos. Ant salotų užpilame šiek tiek padažo.

Balandėlių troškinys

Reikės: petražolių, 200 ml grietinės, 200 ml pomidorų padažo, 800 ml jautienos sultinio, pipirų, 1 a. š. druskos, 200 g nevirtų ryžių, 2 morkos tarkuotos, 1,5 kg susmulkinto kopūsto, 2 svogūno galvos supjaustytos kubeliais, 0.5kg maltos jautienos, 0.5 kg maltos kiaulienos

Gaminimas: keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus,morkas ryžius, faršą, druską, pipirus. Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C. įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos supilti permaišyta pomidorų padažą su grietine išmaišyti, uždengti ir dar kepti 30 min. Pabarstyti petražolėmis.

Burgundiška jautiena

Reikės: 500 g jautienos (be taukų), 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų, 100 g kiaulienos lašinių, 60 g svogūnų, 1 skiltelė česnako, 1 morka, 1 šaukštas taukų (kiaulių) arba aliejus, 2 stiklinės raudono vyno, rozmarinų, čiobrelių, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas: kubeliais supjaustytus lašinius kepkite su aliejumi storo dugno puode. Tuomet sudėkite supjaustytą mėsą su svogūnais ir gerai apkepinkite iš visų pusių. Kai mėsa apkepusi, dėkite miltus, sumaišykite, pilkite vyną, įberkite druskos, pipirų, sutrintą česnaką, supjaustytą morką. Kai iškyla pirmieji burbuliukai, sumažinkite karštį iki minimalaus ir lėtai troškinkite mažiausiai 2,5 valandos.
Kai kurios šeimininkės į šį patiekalą dar deda apelsino žievelės, o puodą ant silpnos ugnies laiko 7 valandas – per naktį.

Tuno kotletukai

Reikės: 300 g varškės sūrio, 300 g konservuoto tuno, 150 g kietojo sūrio, 1 kiaušinio, pagal skonį druskos, pipirų, 4 šaukštai miltų

Gaminimas: Tuną labai gerai nuvarvinkite. Parmezano ir varškės sūrius smulkiai sutarkuokite.
Sumaišykite su kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Baltasis kalėdinis vaisių pyragas

Reikės: 1,5 stiklinės konservuotų ananasų gabaliukų; 3 stiklinės auksinių razinų; 1,5 stiklinės konservuotų vyšnių; 1 stiklinė džiovintų besėklių razinų arba serbentų; 55 g apelsino žievelių; 55 g citrinos žievelių; 0,5 stiklinės apelsinų sulčių; 2 stiklinės sviesto; 4 stiklinės cukraus; 8 kiaušiniai; 4 stiklinės smulkintų pekano riešutų; 3 stiklinės miltų.

Gaminimas:
1. Susmulkinkite ananasus, razinas, vyšnias, sumaišykite su serbentais, žievelėmis.
2. Pamerkite apelsinų sultyse nakčiai.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 135 laipsnių. Įdėkite į orkaitę mažą indą su vandeniu ir kepimo skardas su kepimo popieriumi.
4. Sumaišykite sviestą ir cukrų, įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius.
5. Įmaišykite vaisius, sultis, pekano riešutus, miltus.
6. Išplakite kiaušinių baltymus atskirame inde, supilkite į tešlą.
7. Pripildykite mišinio 2/3 skardos.
8. Kepkite 2-2,5 val. kol lengvai parus ir medinis smeigtukas (dantų krapštukas) įbedus ir ištraukus bus švarus.

Žuvis iškepta sūrio apvalkale

Reikės: 200 g žuvies filė, 3 šaukštų majonezo, 4 kiaušinių, 100 g kietojo sūrio.

Gaminimo eiga:

  • žuvies filė supjaustyti gabaliukais.
  • Sūrį stambiai sutarkuoti, sumaišyti su plaktais kiaušiniais, majonezu, įdėti druskos, pipirų, įberti truputį miltų. Viską gerai išmaišyti.
  • Žuvies gabaliukus merkti į tešlą ir apkepti iš abiejų pusių.
  • sudėti ant servetėlės, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
  • Dėti į lėkštę ir tiekti su mėgstamu garnyru.
Bulvių ir žuvies kotletukai

Reikės: 500 g menkės filė, 500 g bulvių, 1 svogūnas, žiupsnelis petražolių, 2 šaukštai garstyčių, 1 kiaušinis, 100 g fermentinio sūrio, druskos, juodųjų maltų pipirų pagal skonį, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai miltų, aliejus kepimui.

Gaminimas: Bulves išvirkite su lupenomis. Nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Žuvies filė sumalkite mėsmale arba tiesiog labai smulkiai supjaustykite. Sumaišykite žuvį su bulvėmis, smulkintomis petražolėmis ir garstyčiomis. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite svieste, kol gražiai pagels. Sūrį sutarkuokite, kiaušinį išplakite. Viską sudėkite į faršą, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Iš masės formuokite kotletukus, apvoliokite miltuose ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Raugintų kopūstų troškinys

Reikės: 600 g raugintų kopūstų, 400 g baltagūžių kopūstų, 200 g kiaulienos, 200 g rūkytų dešrelių, 3 šaukštų pomidorų padažo, 2 vnt. morkų , 2 vnt. svogūnų , 4 skiltelių česnakų, 1 saujos džiovintų slyvų, pipirų, druskos pagal skonį, 2 šaukštelių kmynų, 0,5 stiklinės mėsos sultinio.

Mandarinų pyragas

Reikės: 300g miltų, šaukštelio kepimo miltelių, 200g sviesto, 150ml pieno, 3 kiaušinių, 240g cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 8 mandarinų.

Gaminimas: Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į gautą masę supilti ištirpintą sviestą ir pieną. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Gautą plakinį supilti į miltų bei pieno masę ir išmaišyti. Keturis mandarinus nulupti, išspausti sultis ir supilti į tešlą. Nuo likusių mandarinų nutarkuoti žieveles ir jas suberti į gautą masę. Mandarinus išskirstyti skiltelėmis ir taip pat įmaišyti į tešlą. Pyragą dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 40-50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galite patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:3943
Vakar apsilankė:11864
Šią savaitę apsilankė:24881
Šį mėnesį apsilankė:173438
Viso (nuo 2015-02-16):6837935
Šiuo metu naršo:
169
2017-11-22