Dienos receptas

Vištienos ir avokadų salotos

Reikės: 350 g vištienos krūtinėlės, 2 vnt. avokadų, 1 pund. svogūnų laiškų, 1 pund. kalendros, 2 v. š. žaliosios citrinos sulčių, 2 v. š. majonezo, druskos, pipirų.

Greitas braškių pyragas

Reikia: 3 kaimiškų kiaušinių, 1 stiklinės miltų, 1 nepilnos stiklinės cukraus, 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių, 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus, apie 500 g braškių, nedidelio gabalėlio sviesto, cukraus pudros pabarstymui.

Desertas su braškėmis ir varškės kremu

4–5 nedidelėms stiklinėms reikės: 200 gr braškių, 300 gr kreminės varškės „President" (arba „Rikotos", „Maskarponės" ar kt.), 200 gr grietinėlės 35 proc., 100 gr sausainių („Selga", „Gaidelis"), 30 gr sviesto, 5 v. š. cukraus (arba pagal skonį).

Cukinijų suktinukai su vištiena ir mocarela

Reikės: 1 vnt. cukinijos, 200 g vištienos filė, 100 g mocarelos sūrio 1,5 šaukštelio vištienos prieskonių, pagal skonį druskos.

Gaminimas: jauną cukiniją supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis. Cukiniją saikingai pabarstykite druska. Vištienos filė supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis (kiek trumpesnėmis nei cukinijos). Vištieną iš visų pusių apibarstykite ir įtrinkite vištienos prieskonių mišiniu. Ant cukinijos dėkite vištienos juostelę ir plonai atpjautos ar tarkuotos mocarelos. Susukite ir persmeikite mediniu smeigtuku. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Reikės:1 ½ puodelio + 1 ½ valg. š. (225 g) miltų, ¼ arb. š. sodos, 2 arb. š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 2 kiaušiniai, 2/3 puodelio (133 g) cukraus pudros, ¼ puodelio + 1 valg.š. (70 g) sviesto, tirpinto, ½ puodelio (120 ml) pieno, kambario temperatūros, ½ puodelio (130 g) kondensuoto pieno*, kambario temperatūros, 1 arb. š. vanilės ekstrakto, 125 g rabarbarų, susmulkintų kubeliais, ½ puodelio (93 g) balto susmulkinto šokolado.

Bulvių traškučių užkandis

Reikės: 1 pakelio bulvių traškučių, 100 g fermentinio sūrio, 1 pomidoro, įvairių žalumynų, 2 skiltelių česnako, 2 valgomų šaukštų majonezo, 1 saujos juodųjų alyvuogių.

Gaminimas: labai smulkiai supjaustome pomidorus, žalumynus, smulkiai sutarkuojame sūrį, sugrūdame česnaką. Viską sumaišome su majonezu. Aptepame traškučius gauta mase ir papuošiame alyvuogėmis.

Mišrainė „Iš širdies“

Reikės: 1 kg virtų (apie 20min.) viščiukų širdelių, 3 didesnes virtas morkas, 0,7-1l marinuotų paprikų, 700 ml konservuotų žaliųjų žirnelių, 1l stiklainio aštrių marinuotų agurkų.

Gaminimas: širdeles supjaustyti rutuliukais, pjaunant išilgai. Daržoves – stambesniais kubeliais.
100 ml majonezo sumaišyti su 100 ml aštraus ketčupo ir su šiuo mišiniu permaišyti pjaustytus produktus. Patiekti bent truputį atšaldytą, su skrebučiais ar juoda duona.

Vištienos kepsnys su sūriu

Reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 2 kiaušinių, kelių saujų džiūvėsėlių, 150 g kietojo sūrio, 5-6 vyšninių pomidorų, 2 šakelių šviežio baziliko, 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kario, druskos, alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:
1. Pirmiausia kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjauname per pusę horizontaliai, bet ne visiškai iki galo. Įpjovę beveik iki galo „atidarome" ją tarsi knygą. Pridengiame maistine plėvele arba švariu maišeliu bei padaužome, kad pasidarytų panašaus storio. Tuomet vištieną pabarstome druska bei šiek tiek kariu. Vienoje lėkštėje išplakame kiaušinius su žiupsneliu druskos. Į antrą beriame porą saujų džiūvėsėlių. Į trečią – maždaug 100 gramų sutarkuoto sūrio.
2. Tada vištienos kepsnelius merkiame į kiaušinio plakinį, po to į džiūvėsėlius, tuomet dar kartą į kiaušinio plakinį, pavartome lėkštėje su sūriu bei dedame į gerai įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kiekvienai vištienos pusei apkepti prireiks maždaug poros minučių.
3. Galiausiai įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą pašlakstome alyvuogių aliejumi. Apskrudusius kepsnius dedame į skardą. Ant viršaus pabarstome į keturias dalis padalintais pomidoriukais, smulkintais baziliko lapeliais bei likusiu sūriu. Pašauname į gerai įkaitusią orkaitę kažkur 7-oms minutėms, kol vištiena baigs kepti, o sūris gražiai išsilydys. Viskas, kviečiame visus prie stalo ir ragaujam!

Gravadlax (Gravlax) – lašiša marinuota burokėliuose

Reikės: apie 350-400 g lašišos filė, 50-60 g rudojo cukraus, 80 g jūros druskos (stambios), 150 g nevirtų burokėlių, 20 g krienų, 25-30 ml degtinės, 1/2 citrinos, pundelio krapų.

Gaminimas: lašišos filė dėkite į indą, tolygiai apibarstykite druska, cukrumi. Geriausiai naudoti šviežiai tarkuotus krienus, taip pat tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užklokite stambiai tarkuotus burokėlius. Delnu prispauskite burokėlius, ant viršaus nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir apšlakstykite degtine. Ant viršaus pabarstykite smulkintais krapais.
Uždenkite maistine plėvele, ant viršaus prispauskite sunkesniu daiktu, pvz. uždenkite lėkšte ir pastatykite ant jos sunkesnį daiktą. Dėkite į šaldytuvą dviem paroms.
Pamarinuotą žuvį nuvalykite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, plonais supjaustykite ir patiekite.

Vištienos pyragas

Reikės: vištienos krūtinėlės; pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos; 2 šaukštų pomidorų padažo; 1 svogūno; 1 didelės paprikos; 3 vidutinio dydžio morkų; 1 stiklinės pieno; 1 v. š. sviesto; 1 v. š. miltų; mėgstamų prieskonių; krapų. Produktų kiekį galite koreguoti atsižvelgdami į savo kepimo indo dydį.

Gaminimas: Mažais kubeliais supjaustome vištienos krūtinėlę, įdedame prieskonių ir kepame. Kepimui artėjant į pabaigą dedame šaukštą pomidorų padažo išmaišome ir dar šiek tiek pakepame. Supjaustome svogūną, papriką, ir morkas (galite šias daržoves pakeisti kitomis, labiau patinkančiomis). Daržoves troškiname keptuvėje iki tol, kol suminkštėja. Suminkštėjus į keptuvę dedame iškeptą vištieną, krapus, prieskonių, šaukštą pomidorų padažo, įpilame stiklinę pieno ir dar kelias minutes troškiname. Dubenėlyje ištirpiname sviestą ir sumaišome su miltais, pilame į keptuvę, viską gerai išmaišome ir kelias minutes troškiname. Imame tešlos lakštus, šiek tiek pakočiojame ir išklojame skardos dugną bei šonus, suberiame keptuvės turinį. Iš likusios tešlos padarome juosteles ir apdedame. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:1123
Vakar apsilankė:6555
Šią savaitę apsilankė:48709
Šį mėnesį apsilankė:189829
Viso (nuo 2015-02-16):6365015
Šiuo metu naršo:
82
2017-09-24