Dienos receptas

Vištų širdelių ir pievagrybių salotos

Reikės
300 g vištų širdelių, 300 g pievagrybių, morkos, rauginto agurko, 2 česnako skiltelių, svogūno, 2 šaukštų majonezo, 0,5 šaukštelio garstyčių, juodųjų pipirų ir druskos.

Gaminimas:
pasūdytame vandenyje išvirkite širdeles ir morką. Leiskite atvėsti. Širdeles perpjaukite pusiau, morką supjaustykite kubeliais, pievagrybius griežinėliais, svogūnus pusžiedžiais. Visus šiuos ingredientus paskrudinkite. Agurką supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite, sumaišykite su apkeptais produktais, įdėkite majonezo, garstyčių, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Kotletai su sūrio įdaru

Reikės
500 g maltos vištienos, svogūno, 2 česnako skiltelių, 3 šaukštų džiūvėsėlių, 3 kiaušinių, druskos ir pipirų pagal skonį, 100 g sūrio, petražolių ar kitokių žalumynų, 2 šaukštų sviesto.

Gaminimas:
išvirkite du kiaušinius, atvėsinkite ir sutarkuokite. Įdėkite du šaukštus sviesto, smulkintus žalumynus bei tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite. Į dubenį sudėkite vištieną, įberkite druskos ir pipirų, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, smulkintą svogūną, išspaustas česnako skilteles ir išmaišykite. Paimkite nedidelį paruošto faršo kiekį, suspauskite tarp delnų, įdėkite paruoštą įdarą. Paruoštus kotletus kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Agurkų lizdeliai

Reikės
ilgavaisio agurko, saujos svogūno laiškų, šiek tiek krapų, 200 g varškės sūrio, 6 ridikėlių, obuolio, pagal skonį druskos ir pipirų.

Gaminimas:
agurką nulupkite ir supjaustykite 3–4 cm storio griežiniais. Juos išskobkite taip, kad liktų dugnas. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Obuolį ir kelis ridikėlius stambiai sutarkuokite. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Daržoves sumaišykite su varške ir prieskoniais. Įdarą sudėkite į agurkų lizdelius. Galite papuošti.

Makaronai su vištiena ir daržovėmis

Reikės
400 g makaronų, vištienos krūtinėlės, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų, 100 g marinuotų grybų, morkos, paprikos, 150 g pekininio kopūsto, 2 šaukštelių sezamo aliejaus, 2 šaukštų sojų padažo.

Gaminimas:
išvirkite makaronus. Nedidelius grybukus palikite, o didesnius perpjaukite pusiau. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir marinuokite sojų padaže valandą. Tada apkepkite keptuvėje. Morką ir papriką supjaustykite juostelėmis. Pekininį kopūstą nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Keptuvėje apkepinkite daržoves su grybukais, o baigiant kepti užpilkite sojų padažo, šlakelį sezamo aliejaus, sudėkite makaronus, vištieną ir dar keletą minučių patroškinkite.

Gaivios salotos

Reikės
kininio kopūsto arba kitų mėgstamų salotų, 250 g vištos krūtinėlės, 250 g konservuotų ananasų, majonezo, 3 šaukštų žemės riešutų, šiek tiek krapų, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
vištieną supjaustykite kubeliais, pagardinkite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje, kol vištienos kubeliai gražiai apskrus. Kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Ananasą supjaustykite kubeliais. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kininį kopūstą, ananasus, vištieną sumaišykite, dėkite majonezo, berkite druskos, pipirų, krapų ir išmaišyti. Viršų apiberkite kepintais riešutais.

Naminiai žuvų piršteliai

Reikės
500 g menkių filė, druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių, kiaušinio, miltų, džiūvėsėlių, aliejaus, citrinos.

Gaminimas:
filė supjaustykite pirštelių dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska, juodaisiais pipirais. Paruoškite lėkštes su miltais, kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėlių trupiniais. Į trupinius įmaišykite čiobrelių. Filė gabaliukus apvoliokite miltuose, tada suvilgykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite trupiniuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvies pirštelius maždaug 5minutes, kol jie paruduos. Iškepusius pirštelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su citrinos griežinėliais.

Šventinis kepsnys su abrikosais

Reikės
500 g kiaulienos, 1 stiklinės išmirkytų abrikosų, šiek tiek kiaulienos prieskonių, 300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, 1 kiaušinio, šiek tiek rozmarinų (džiovintų arba šviežių), 1 svogūno, pusės stiklinės saldaus baltojo vyno, aliejaus, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
mėsą įpjaukite ilgu aštriu peiliu ir gerai įtrinkite kiaulienos prieskoniais. Palaikykite 1–2 val. Į vidurį dėkite 1/2 stiklinės išmirkytų smulkintų abrikosų. Mėsą apkepkite keptuvėje. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, ant jos dėkite atvėsusią mėsą ir susukite. Viršuje tešlą truputį įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite rozmarinais ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Likusius abrikosus supjaustykite, apkepkite su susmulkintu svogūnu, supilkite vyną, įberkite prieskonių ir patroškinkite kelias minutes. Patiekite su kepsniu.

Žali lietiniai blynai su įdaru

Reikės
100 g špinatų, 150 g fermentinio sūrio, 150 g virtos vištienos, 0,5 l pieno, 3 kiaušinių, šiek tiek druskos, 250 g miltų, 15 ml aliejaus.

Gaminimas:
išplakite pieną su kiaušiniais, suberkite druską, miltus, smulkintus špinatus, supilkite aliejų, išmaišykite tešlą. Iškepkite plonus lietinius blynus. Įvyniokite po gabaliuką sūrio ir vištienos, prieš patiekdami apkepkite.

Obuolių pyragas

Reikės
3 kiaušinių, stiklinės cukraus, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, šaukštelio kepimo cukraus, 1,5 stiklinės miltų, 100 ml aliejaus, 5 stiklinių nuluptų ir pjaustytų obuolių, 2 šaukštelių cinamono.

Gaminimas:
kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Berkite miltus, kepimo miltelius ir pilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite. Obuolius sumaišykite su cinamonu ir berkite į tešlą. Viską išmaišykite ir kepkite 170 °C orkaitėje apie 40–45 minutes.

Ragaišis

Reikės
500 g miltų, 40 g mielių, 250 ml pieno, 3 kiaušinių, 200 g sviesto, 60 g cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, šaukšto romo, 0,5 citrinos sulčių, džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų).

Gaminimas:
mieles ištirpinkite su šiltu pienu ir supilkite ant miltų, apibarstykite trupučiu cukraus, įmuškite 2 kiaušinius, dėkite sviestą, berkite druską, supilkite romą, citrinos sultis. Viską išminkykite ir padėkite tešlą šiltai, kad pakiltų (apie 30 min.). Iškilus padalykite į tris dalis, suformuokite tris vienodus volelius, supinkite ir padėkite į skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir prismaigstykite džiovintų vaisių. Pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 35–40 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2593
Vakar apsilankė:8533
Šią savaitę apsilankė:54633
Šį mėnesį apsilankė:178479
Viso (nuo 2015-02-16):8012126
Šiuo metu naršo:
104
2018-04-22
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!