Dienos receptas

Traškūs vištienos kąsneliai

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, 6 šaukštų miltų, 0,5 šaukštelio druskos, žiupsnelio pipirų, 2 šaukštų medaus, aitriosios paprikos, sviesto.

Gaminimas:
vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apvoliokite miltų, druskos ir pipirų mišinyje. Kepkite įkaitintame svieste, kol gražiai apskrus. Skystą medų sumaišykite su smulkiai pjaustyta aitriąja paprika. Medų pilkite ant vištienos ir maišant kepkite dar kelias minutes. Patiekite su ryžiais ar mėgstamu garnyru.

Brokolių ir obuolių salotos

Reikės
1 brokolio, 1 morkos, 0,5 raudonojo svogūno, 2 obuolių, 2 saujų džiovintų spanguolių, 2 saujų graikinių riešutų, 2–3 šaukšto majonezo.

Gaminimas:
brokolius nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir gana smulkiai supjaustykite. Obuolius supjaustykite smulkiais šiaudeliais, morkas sutarkuokite burokine tarka. Spanguoles išmirkykite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Riešutus susmulkinkite ir trumpai apskrudinkite keptuvėje. Viską sumaišykite su majonezu.

Varškės ir aguonų pyragas

Reikės
200 g sviesto, 5 kiaušinių, 180 g cukraus, 150 g jogurto, 4 šaukštų miltų, šaukštelio kepimo miltelių, šaukšto kakavos, 500 g varškės, 2 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų krakmolo, 150 g aguonų, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 10 g kapotų migdolų.

Gaminimas:
sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi. Supilkite kepimo miltelius, dėkite jogurtą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Berkite miltų tiek, kad tešla išeitų grietinės tirštumo. Trečdalį tešlos atskirkite, įmaišykite kakavą ir dar įberkite miltų. Tešla turi gautis gana kieta. Varškę sumaišykite su citrinos sultimis, krakmolu, aguonomis ir vaniliniu cukrumi. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Supilkite visą šviesią tešlą. Supilkite pusę varškės masės. Iš tamsios tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite ant viršaus. Neskubėdami supilkite likusią varškės masę, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų. Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min.

Sluoksniuotos silkės salotos

Reikės
400 g marinuotos silkės filė, 2 obuolių, 2 mėlynųjų svogūnų, 2 burokėlių, šiek tiek pipirų, 5–6 šaukštų majonezo.

Gaminimas:
silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Virtus burokėlius nulupkite, supjaustykite smulkiais šiaudeliais arba sutarkuokite. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais šiaudeliais arba sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Lėkštėje sluoksniuokite taip: silkė, šiek tiek pipirų, obuoliai, svogūnai, burokėliai, užtepkite majonezo, vėl dėkite sluoksnį silkės, šiek tiek pipirų, obuolių, svogūnų, burokėlių ir užtepkite majonezo.

Kardamono pyragas su spanguolėmis

Reikės
300 ml pieno, šaukštelio vanilinio cukraus, 3 šaukštų sirupo, 150 g sviesto, 3 kiaušinių, 200 g cukranendrių cukraus, 100 g rudojo cukraus, 600 g miltų, 2 šaukštelių malto cinamono, šaukštelio malto kardamono, 300 g spanguolių, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio druskos.

Gaminimas:
įkaitinkite orkaitę iki 175 °C laipsnių. Pakaitinkite pieną ir supilkite vanilinį cukrų, sirupą ir sviestą. Maišykite, kol sviestas ištirps, ir nukelkite nuo ugnies. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską. Užpilkite pieno mišinį ant išplaktų kiaušinių. Sudėkite miltų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Padenkite kepimo popieriumi kepimo skardą taip, kad uždengtų kraštus. Supilkite tešlą ant popieriaus ir apibarstykite spanguolėmis. Kepkite orkaitėje 20–25 minutes.

Sūrio pyragas

Reikės
150 g cukraus, 150 g sausainių, 80 g sviesto, 350 g maskarponės, 250 g sūrio „Philadelphia", 2 kiaušinių, žaliosios citrinos.

Gaminimas:
sausainius sutrupinkite, supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite. 20 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite sausainių masę ir ranka paspauskite, kad išeitų pagrindas. Jį apkepkite 200 °C orkaitėje apie 10 min., kad sutvirtėtų. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, sudėkite sūrius, supilkite pusės žaliosios citrinos sulčių ir suberkite sutarkuotą jos žievelę. Maišykite, kol masė bus vientisa. Gautą masę supilkite ant pagrindo. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 °C ir kepkite apie 50–60 min., kol varškės masė sutvirtės. Kelioms valandoms palikite pyragą atvėsti. Galite papuošti uogomis.

Apelsinais įdaryta antis

Reikės
anties, 3 apelsinų, 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 2 šaukštų majonezo, šaukštelio druskos, paukštienos prieskonių.

Gaminimas:
išvalytą švarią antį įtrinkite majonezu, druska, juodaisiais pipirais bei paukštienos prieskoniais. Apelsinus nulupkite, išskaidykite minkštimą be odelių ir sudėkite į anties vidų. Paruoštą antį dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 1 val. 30 min. Patiekite šiltą su mėgstamu garnyru.

 

Šventiniai suktinukai

Reikės
250 g mėgstamo varškės sūrio, 250 g sūdytos ar rūkytos lašišos, 30 g gražgarsčių, šiek tiek krapų, šaukštelio citrinos sulčių.

Gaminimas:
krapus ir gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite. Krapus susmulkinkite ir sumaišykite su varškės sūriu. Ant lašišos užtepkite varškės sūrio, į vidų dėkite po kelis salotų lapelius ir atsargiai susukite. Paruoštus suktinukus palikite pastovėti 1 val. šaldytuve. Supjaustykite 3–4 cm pločio griežinėliais (kad griežinėliai lengviau pjaustytųsi, rekomenduojama kiekvieną kartą sudrėkinti peilį), apšlakstykite citrinos sultimis.

Kalakutienos vyniotinis

Reikės
1 kg kalakutienos krūtinėlės, druskos, maltų juodųjų pipirų, 200 g brokolių, 1 morkos, 1 saldžiosios paprikos, 100 ml sultinio, 5 šaukštų grietinėlės, 2 šaukštų miltų.

Gaminimas:
orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir išmuškite. Pabarstykite druska ir pipirais. Brokolius ir morką apvirkite, papriką ir apvirtas daržovės supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant mėsos. Susukite vyniotinį ir suriškite tvirtu siūlu. Vyniotinį dėkite į gilų kepimo indą, šaukite į orkaitę ir kepkite 60 min. Nuolat mėsą palaistykite vandeniu. Iškepusį vyniotinį išimkite iš orkaitės, nuimkite siūlus, suvyniokite į foliją ir padėkite į išjungtą orkaitę. Paruoškite padažą: sultinį, kuriame troškinosi mėsa, nukoškite į puodą, supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sutirštinkite miltais. Paskaninkite druska ir pipirais. Mėsą išimkite iš folijos, supjaustykite, išdėliokite į lėkštes ir užpilkite padažu.

Burokėlių užtepėlė

Reikės
2 burokėlių, pusės stiklinės lazdyno riešutų, svogūno, šiek tiek druskos ir pipirų, šaukšto sojų padažo, 2 šaukštų balzamiko, 3 šaukštų linų sėmenų aliejaus.

Gaminimas:
burokėlius išvirkite. Svogūną supjaustykite ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi. Riešutus susmulkinkite elektriniu kombainu, sudėkite virtus burokėlius, apkepintus svogūnus, supilkite linų sėmenų aliejų, druską, pipirus, sojų padažą, balzamiką ir viską susmulkinkite. Jei užtepėlė bus tirštoka, galima įpilti kelis šaukštus vandens.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2591
Vakar apsilankė:8533
Šią savaitę apsilankė:54631
Šį mėnesį apsilankė:178477
Viso (nuo 2015-02-16):8012124
Šiuo metu naršo:
106
2018-04-22
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!