Dienos receptas

Obuolių pyragas

Reikės: 1 indelio kondensuoto pieno, 1 kiaušinio, 1 šaukšto grietinės, (sodai užgesinti), 1 arbatinio šaukštelio sodos, 7 šaukštų miltų, 8 obuolių.

Gaminimas: į stiklinę įdedame šaukštą grietinės, į grietinę šaukštelį sodos ir išmaišome, tada į dubenį išpilame kondensuoto pieno indelį, įmušame kiaušinį, grietinę (su soda) ir 7 šaukštus miltų, viską išmaišome. Nulupame obuolius ir supjaustome gabalėliais, sumetame į dubenį su paruošta mase, vėl išmaišome ir dedame į sviestu pateptą formą (arba ant sviestinio popieriaus), kepame 45 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.

 

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais

Trims sumuštiniams reikės: 3 riekių kvadratinės sumuštinių duonos, 100–120 g vištos ar kalakuto krūtinėlės, 5–7 pievagrybių (priklauso nuo dydžio), 2–3 pomidorų, pusės vidutinio dydžio svogūno, 125 g mocarelos sūrio, 2–3 valgomųjų šaukštų kečupo, Druskos, pipirų, maltos raudonos saldžiosios paprikos, aliejaus.

Gaminimas: krūtinėlę supjaustyti, apibarstyti druska, pipirais, paprika ir apkepti keptuvėje, tuomet padėti ant virtuvinės servetėlės. Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais ir apkepti keptuvėje. Mocarelą sutarkuoti burokų trintuve, pomidorus supjaustyti griežinėliais. Ant duonos tepti kečupą, dėti pomidorų griežinėlius, keptą krūtinėlę, svogūnus, pievagrybius, apibarstyti druska ir pipirais, ant viršaus dėti sutarkuotą mocarelą. Kepti 180–190 laipsnių temperatūroje orkaitėje, kol gražiai išsilydys sūris.

Skanaus!

Makaronai su brokoliais

Reikės: 400 g makaronų, brokolio, nedidelio poro, 2 skiltelių česnako, 200 ml grietinėlės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 3 šaukštų parmezano sūrio, šiek tiek sviesto.

Gaminimas: makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Keptuvėje ištirpinkite šaukštelį sviesto ir suberkite smulkiais griežinėliais pjaustytą porą. Kelias minutes maišydami apkepkite. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Įspauskite česnako. Šiek tiek apkepkite. Supilkite grietinėlę ir smulkiai pjaustytus brokolius. Maišydami troškinkite 2–3 minutes. Suberkite nusunktus makaronus, išmaišykite. Sudėkite į lėkštes, apiberkite smulkiai tarkuotu parmezano sūriu.

Morkų salotos

Reikės: 300 g vištienos (virtos arba keptos), 3 didelių morkų, 2 obuolių, 80 g fermentinio sūrio, 2 saujų razinų, 2 šaukštų majonezo.

Gaminimas: išvirkite arba iškepkite vištieną. Nuskuskite ir švariai nuplaukite morkas. Morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Sūrį gana smulkiai sutarkuokite. Virtą arba keptą vištieną smulkiai supjaustykite. Suberkite razinas. Viską sumaišykite su majonezu. Galite pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.

Suktinukai su lašiša

Reikės: 1 lavašo, 150 g lašišos filė, 1 šaukšto citrinų sulčių, 2 šaukštų lydyto sūrelio, šaukšto kalendrų

Gaminimas: lavašą plonu sluoksniu aptepkite lydytu sūreliu. Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite. Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3–4 cm pločio suktinukais.

Sūrio ir avokado salotos

Reikės: 2 avokadų, 400 g lašišos filė, 1 raudonojo svogūno, 2 šaukštų citrinos sulčių, pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas: sūdytą ar rūkytą lašišos filė (galima rinktis ir tą, ir tą) supjaustykite mažais gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite pipirais, druska ir sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu. Avokadus nulupkite, susmulkinkite ir iš jų lėkštėse sudėliokite gana plačius (6 cm skersmens) bokštelius. Ant viršaus šaukštu uždėkite lašišos mišinio, tada vėl dėkite avokado.

Morkų pyragas

Reikės: 600 g morkų, 200 g miltų, 200 g migdolų miltų, 200 g sviesto, 3 kiaušinių, 200 g rudojo cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio cinamono.

Gaminimas: morkas sutarkuokite bulvių tarka ir sumaišykite su puse nurodyto cukraus. Kitą pusę cukraus išsukite su kiaušiniais. Į morkų masę supilkite išlydytą sviestą, įmaišykite miltus, migdolų miltus su kepimo milteliais. Sudėkite išsuktus kiaušinius ir suberkite cinamoną. Gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių.

Braškių ir šokolado keksiukai

Reikės: 125 g sviesto, 450 ml miltų, 150 ml cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 250 g braškių, 200 ml grietinės arba natūralaus jogurto, 2 kiaušiniai, 75 g juodojo šokolado, 1 šaukštelis su kaupu krakmolo, miltinio cukraus, minkšto sviesto ir kokosų drožlių (formelėms patepti ir pabarstyti).

Gaminimas: Keksiukų formeles patepkite minkštu sviestu ir apibarstykite kokosų drožlėmis. Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi, išsukite su grietine, kiaušiniais, ištirpintu sviestu. Masė turi būti vientisa ir tiršta. Šokoladą ir braškes susmulkinkite, pabarstykite krakmolu, atsargiai išmaišykite ir sudėkite į tešlą (maišykite kiek įmanoma mažiau). Tešlą supilkite į formeles. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Kai keksiukai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Prieš tiekdami į stalą pabarstykite miltiniu cukrumi.

Varškės apkepas su šilauogėmis

Reikės: 500 g varškės, 4 kiaušinių, 5 šaukštų manų kruopų, šaukštelio vanilinio cukraus, 5 šaukštų cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, 100 ml pieno, 1 šaukšto grietinės, 0,5 šaukštelio druskos, 2 saujų šilauogių.

Gaminimas:
varškę išsukite su pienu ir grietine. Įmuškite kiaušinius, suberkite kruopas, cukrų, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite nuplautas šilauoges. Varškės masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Ant viršaus uždėkite kelis sviesto gabaliukus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Varškės tinginys su uogomis

Reikės: varškės (9% riebumo) - 400 g, sviesto (minkšto, kambario temperatūros) - 200 g, sausainių („Du gaideliai" ar kt.) - 2 pakeliai, kondensuoto pieno - 0,5 skardinės (198.5 g) (skardinės talpa 397 g), vanilinio cukraus - 1 valg. šaukštas, aguonų - 2 valg. šaukštai, citrinos žievelės - 1 vnt., cukraus pudros - 3 valg. šaukštai, šviežių uogų: braškės, avietės, mėlynės ar šilauogės - 400 g.

Reklama

 

Reklama

Reklama

DPC_250x250

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:9742
Vakar apsilankė:19805
Šią savaitę apsilankė:46884
Šį mėnesį apsilankė:214898
Viso (nuo 2015-02-16):5546957
Šiuo metu naršo:
101
2017-06-22