Dienos receptas

Gaivios salotos

Reikės
kininio kopūsto arba kitų mėgstamų salotų, 250 g vištos krūtinėlės, 250 g konservuotų ananasų, majonezo, 3 šaukštų žemės riešutų, šiek tiek krapų, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
vištieną supjaustykite kubeliais, pagardinkite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje, kol vištienos kubeliai gražiai apskrus. Kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Ananasą supjaustykite kubeliais. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kininį kopūstą, ananasus, vištieną sumaišykite, dėkite majonezo, berkite druskos, pipirų, krapų ir išmaišyti. Viršų apiberkite kepintais riešutais.

Naminiai žuvų piršteliai

Reikės
500 g menkių filė, druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių, kiaušinio, miltų, džiūvėsėlių, aliejaus, citrinos.

Gaminimas:
filė supjaustykite pirštelių dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska, juodaisiais pipirais. Paruoškite lėkštes su miltais, kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėlių trupiniais. Į trupinius įmaišykite čiobrelių. Filė gabaliukus apvoliokite miltuose, tada suvilgykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite trupiniuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvies pirštelius maždaug 5minutes, kol jie paruduos. Iškepusius pirštelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su citrinos griežinėliais.

Šventinis kepsnys su abrikosais

Reikės
500 g kiaulienos, 1 stiklinės išmirkytų abrikosų, šiek tiek kiaulienos prieskonių, 300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, 1 kiaušinio, šiek tiek rozmarinų (džiovintų arba šviežių), 1 svogūno, pusės stiklinės saldaus baltojo vyno, aliejaus, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
mėsą įpjaukite ilgu aštriu peiliu ir gerai įtrinkite kiaulienos prieskoniais. Palaikykite 1–2 val. Į vidurį dėkite 1/2 stiklinės išmirkytų smulkintų abrikosų. Mėsą apkepkite keptuvėje. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, ant jos dėkite atvėsusią mėsą ir susukite. Viršuje tešlą truputį įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite rozmarinais ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Likusius abrikosus supjaustykite, apkepkite su susmulkintu svogūnu, supilkite vyną, įberkite prieskonių ir patroškinkite kelias minutes. Patiekite su kepsniu.

Žali lietiniai blynai su įdaru

Reikės
100 g špinatų, 150 g fermentinio sūrio, 150 g virtos vištienos, 0,5 l pieno, 3 kiaušinių, šiek tiek druskos, 250 g miltų, 15 ml aliejaus.

Gaminimas:
išplakite pieną su kiaušiniais, suberkite druską, miltus, smulkintus špinatus, supilkite aliejų, išmaišykite tešlą. Iškepkite plonus lietinius blynus. Įvyniokite po gabaliuką sūrio ir vištienos, prieš patiekdami apkepkite.

Obuolių pyragas

Reikės
3 kiaušinių, stiklinės cukraus, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, šaukštelio kepimo cukraus, 1,5 stiklinės miltų, 100 ml aliejaus, 5 stiklinių nuluptų ir pjaustytų obuolių, 2 šaukštelių cinamono.

Gaminimas:
kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Berkite miltus, kepimo miltelius ir pilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite. Obuolius sumaišykite su cinamonu ir berkite į tešlą. Viską išmaišykite ir kepkite 170 °C orkaitėje apie 40–45 minutes.

Ragaišis

Reikės
500 g miltų, 40 g mielių, 250 ml pieno, 3 kiaušinių, 200 g sviesto, 60 g cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, šaukšto romo, 0,5 citrinos sulčių, džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų).

Gaminimas:
mieles ištirpinkite su šiltu pienu ir supilkite ant miltų, apibarstykite trupučiu cukraus, įmuškite 2 kiaušinius, dėkite sviestą, berkite druską, supilkite romą, citrinos sultis. Viską išminkykite ir padėkite tešlą šiltai, kad pakiltų (apie 30 min.). Iškilus padalykite į tris dalis, suformuokite tris vienodus volelius, supinkite ir padėkite į skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir prismaigstykite džiovintų vaisių. Pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 35–40 minučių.

Saldūs kankorėžiai

Reikės
125 g sviesto, kiaušinio, 3 šaukštų cukraus, 4 šaukštų pieno, 3 stiklinių miltų, stiklinės lazdyno riešutų, skardinės virto kondensuoto pieno.

Gaminimas:
išsukite kiaušinį su cukrumi, supilkite tirpintą sviestą, pieną, suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Padalykite tešlą į tris dalis ir dėkite į šaldiklį 2–3 val. Ištraukite vieną dalį, stambiai sutarkuokite ir iškepkite trupinius. Pakartokite su likusia tešla. Trupinius atvėsinkite, pagrūskite, sumaišykite su virtu kondensuotu pienu ir smulkintais lazdyno riešutais. Paimkite taurę su smailesniu dugnu, šiek tiek suvilgykite vandeniu, įdėkite į ją paruoštos masės, paspauskite, apverskite ir iškratykite suformuotą kankorėžį. Kartokite, kol baigsis masė. Sudėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Braškinis desertas

Reikės
200 ml grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus, 1,5 puodelio braškių, 0,5 pakelio sausainių „Gaidelis".

Gaminimas:
braškes supjaustykite mažais gabaliukais. Grietinėlę išplakite iki standžių putų su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sausainius sutrinkite iki stambių trupinių. Į plačias stiklines įdėkite po porą šaukštų grietinėlės. Ant viršaus užberkite sluoksnį braškių. Ant braškių – sausainių trupinių sluoksnį. Ant sausainių – grietinėlės sluoksnį. Pabaikite sluoksniuoti braškėmis. Dėkite porai valandų į šaldytuvą ir patiekite šaltą.

Kiaulienos kepsniai

Reikės
800 g sprandinės, 10 pievagrybių, 2 pomidorų, majonezo, 150 g sūrio, druskos, juodųjų pipirų, aliejaus.

Gaminimas:
mėsą supjaustykite riekelėmis. Lengvai pamuškite, gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Apkepkite keptuvėje. Apkeptus kepsnius perdėkite į kepimo skardą. Ant kepsnių uždėkite supjaustytus pievagrybius ir po du griežinėlius pomidoro. Ant viršaus užtepkite šiek tiek majonezo ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Viską kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Šalta graikiška kava

Reikės
2 šaukštelių tirpios kavos, 3 šaukštelių rudojo cukraus, po 5 šaukštus vandens ir pieno, 4 ledo kubelių.

Gaminimas:
į plakimo indą dėkite tirpią kavą ir rudąjį cukrų. Įpilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų kavą su cukrumi. Viską gerai išplakite (kuo daugiau putų, tuo gardesnė kava). Viską perpilkite į stiklinę ar taurę. Į plakimo indą įpilkite pieno ir vėl plakite, kad ištirptų cukraus likučiai. Viską vėl perpilkite į tą pačią stiklinę su kava. Į stiklinę įdėkite kelis ledo kubelius.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2277
Vakar apsilankė:5931
Šią savaitę apsilankė:47170
Šį mėnesį apsilankė:174571
Viso (nuo 2015-02-16):7538969
Šiuo metu naršo:
52
2018-02-25
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!