Dienos receptas

Kibinai su varške

Reikės
500 g miltų, 250 g sviesto, 4 kiaušinių, 100 g grietinės, druskos, 600 g varškės, mairūno pagal skonį.

Gaminimas:
miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su žiupsneliu druskos. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, du kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Įdarui varškę ištrinkite su kiaušiniu, druska ir mairūnu. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus suvyniodami virvele. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 30 min. 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Moliūgo ir bulvių blynai

Reikės
500 g moliūgo minkštimo, 5 bulvių, 6 šaukštų miltų, 2 kiaušinių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

Gaminimas:
moliūgo minkštimą ir nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka. Į tarkius sudėkite kiaušinio trynius, miltus, pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų ir taip pat sudėkite į masę, atsargiai išmaišykite. Keptuvėje, kurioje įkaitęs aliejus, formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių tol, kol įgaus auksinį atspalvį. Patiekite su grietine.

Kepti cukinijos griežinėliai

Reikės
vidutinio dydžio cukinijos, pusės stiklinės grietinės, pusės stiklinės natūralaus jogurto, 2 česnako skiltelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, mėgstamų prieskonių, aliejaus kepti.

Gaminimas:
nuplaukite cukiniją. Ją supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Sutrinkite česnaką, sumaišykite su grietine ir jogurtu. Gautą padažą pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Skardą ištepkite aliejumi, dėkite cukinijų griežinėlius ir aptekite juos pasigamintu padažu. Cukinijos griežinėlius kepkite orkaitėje 15–17 minučių, kol viršus gražiai apskrus.

Įdarytos paprikos

Reikės
4 paprikų, 500 g faršo, svogūno, 100 g ryžių, 3 pomidorų, 200 g konservuotų kukurūzų, prieskonių pagal skonį, 200 g fermentinio sūrio.

Gaminimas:
faršą sumaišykite su ryžiais, konservuotais kukurūzais, smulkintu svogūnu ir mažais gabalėliais supjaustytais pomidorais. Masę pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Prikimškite pusiau perpjautas ir išskobtas paprikas. Sudėkite į skardą. Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Baigiant kepti, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

Sluoksniuotos tešlos pyragas

Reikės
250 g sluoksniuotos tešlos, 200 g varškės, kiaušinio, česnako skiltelės, saujos špinatų, slyvinių pomidorų, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:
atšildykite sluoksniuotos tešlos lakštą. Tešlą dėkite į kepimo formą taip, kad kraštai būtų truputį pakelti ir neišbėgtų įdaras. Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinį, smulkintus špinatus ir česnako skiltelę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską supikite ant paruoštos tešlos, ant viršaus įspauskite per pusę perpjautus mažus pomidorus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Sūrio ir moliūgo pyragas

Reikės
300 g trapių šokoladinių sausainių, 70 g sviesto, 1 kg moliūgo (be luobelės ir sėklų), 100 g rudojo cukraus, 2 šaukštelių cinamono, druskos, 500 ml vandens, 500 g grietinėlės sūrio, 100 g cukraus pudros, 3 kiaušinių.

Gaminimas:
sutrinkite į miltus šokoladinius sausainius. Garų vonelėje išlydykite sviestą ir labai gerai sumaišykite jį su maltais sausainiais. Iš šios masės kepimo formoje (naudokite kepimo formą su nuimamais šonais) padarykite pagrindą ir padėkite į šaldytuvą. Supjaustykite kubeliais moliūgą. Moliūgo kubelius sudėkite į plačią keptuvę, suberkite rudąjį cukrų, cinamoną, žiupsnelį druskos ir įpilkite vandens. Troškinkite, kol moliūgas suminkštės ir vanduo visai išgaruos (liks tik cukraus ir cinamono sirupas). Masę perpilkite į kitą indą ir elektrine trintuve sutrinkite į tyrę. Atidėkite į šalį, kad atvėstų. Kitame inde suplakite grietinėlės sūrį, cukraus pudrą ir kiaušinius. Išplaktą sūrio masę gerai sumaišykite su moliūgų tyre. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val. 160 laipsnių karštyje. Pyragui iškepus, išimkite jį ir palikite atvėsti.

Avokado ir grūdėtosios varškės užtepėlė

Reikės
prinokusio avokado, 250 g grūdėtosios varškės, 3 česnako skiltelių, prancūziško batono, druskos ir maltų baltųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
nulupkite prinokusį avokadą, išimkite kaulą ir sutrinkite šakute. Į gautą avokado masę sukrėskite grūdėtąją varškę, spaudikliu išspauskite česnako skilteles, pagardinkite maltais baltaisiais pipirais ir druska. Gautą masę užtepkite ant skrudinto prancūziško batono riekelių.

Padažas su cukinijomis

Reikės
400 ml konservuotų ananasų, 500 g morkų, 500 g paprikos, 2 kg cukinijos, 200 g cukraus, šaukšto druskos, 200 g acto, 200 g aliejaus, 500 ml pomidorų padažo.

Gaminimas:
Nulupkite cukinijos žievelę, išimkite sėklas. Supjaustykite cukiniją. Mažais kubeliais susmulkinkite ananasus, morkas, paprikas. Sudėkite į puodą smulkintas daržoves, berkite cukrų ir druską, pilkite aliejų bei actą, sudėkite pomidorų padažą ir troškinkite 45–50 min. Sudėkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Įdaryti cukinijų griežinėliai

Reikės
700 g jautienos faršo, pomidoro, paprikos, svogūno, 2 morkų, druskos ir prieskonių pagal skonį, cukinijos, 150 g fermentinio sūrio, 4 šaukštų majonezo, cukinijos.

Gaminimas:
Supjaustykite cukiniją griežinėliais. Iš kiekvieno cukinijos griežinėlio išpjaukite sėklas. Tuščiavidurius griežinėlius sudėkite į kepimo skardą. Jautienos faršą sumaišykite su susmulkintais ir svieste ar aliejuje pakepintais pomidorais, paprika, morkomis ir svogūnu. Berkite druskos ir kitų prieskonių. Cukinijos griežinėlių ertmę užpildykite faršu, aptepkite majonezu ir viršų pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 160–180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą.

Cukinijų blynai

Reikės

kilogramo cukinijos, 3 kiaušinių, stiklinės kvietinių miltų, 300 g Daktariškos dešros, svogūno, 2 morkų, petražolės pagal skonį, druskos, maltų juodųjų pipirų ir aliejaus.

Gaminimas:
nulupkite cukiniją, rupiai sutarkuokite ir truputį nusunkite. Taip pat sutarkuokite morkas ir dešrą. Į cukinijos masę dėkite sutarkuotas morkas, dešrą, įmuškite kiaušinius, berkite miltus ir smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą petražolę. Masę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais, išmaišykite ir kepkite kaip bulvinius blynus (dideliame kiekyje aliejaus).

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:5639
Vakar apsilankė:5566
Šią savaitę apsilankė:5639
Šį mėnesį apsilankė:38356
Viso (nuo 2015-02-16):14062348
Šiuo metu naršo:
93
2020-07-06
MENŲ KALVĖ – Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!