Dienos receptas

Daržovių pyragas

Reikės
300 g sviesto, 600 g miltų, 2 kiaušinių, svogūno, 0,5 cukinijos, 2 paprikų, 10 pievagrybių, 200 g rūkyto kumpio, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio pipirų, aliejaus.

Gaminimas:
iš kiaušinių, miltų ir sviesto paruoškite tešlą, galima truputį pasūdyti ar įdėti mėgstamų prieskonių. Daržoves susmulkinkite ir truputį apkepkite keptuvėje. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir išklokite tešla. Tuomet dėkite daržoves ir kumpį. Viską uždenkite likusia tešla. Galima patepti kiaušinio plakiniu. Kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kalakutiena

Reikės
bemielės sluoksniuotos tešlos, 300 g kalakuto krūtinėlės, 150 g pievagrybių, paprikos, svogūno, kiaušinio, šaukšto aliejaus.

Gaminimas:
tešlą laikykite kambario temperatūroje, kol suminkštės. Kalakuto krūtinėlę pakepinkite keptuvėje. Atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Ant įkaitusio aliejaus keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką, pievagrybius, kol visi ingredientai suminkštėja. Juos sumaišykite su smulkinta kalakutiena. Tešlos lapelius iškočiokite ir padalykite į norimos formos gabaliukus. Suformuokite bandeles. Gautus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Užkandis su krabų lazdelėmis ir ikrais

Reikės
1 pakelio krabų lazdelių, pusės ilgo agurko, 2 šaukštų mėgstamo majonezo, indelio dirbtinių ikrų, prancūziško batono, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
ir pradžių prancūzišką batoną suraikykite riekutėmis ir apskrudinkite jas orkaitėje. Tuomet krabų lazdeles, agurką susmulkinkite mažais gabalėliais, berkite pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų, ikrų, dėkite majonezą ir gerai išmaišykite. Tepkite ant batono riekučių.

Blynai su kokosų pienu

Reikės
200 ml kokosų pieno, 2 kiaušinių, 2 šaukštų vanilinio cukraus, šiek tiek druskos, 5 šaukštų miltų, žaliosios citrinos, aliejaus.

Gaminimas:
suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, supilkite kokosų pieną, išspauskite žaliosios citrinos sultis ir suberkite sausus miltus bei druską. Leiskite tešlai kelias minutes pastovėti, kol sutirštės. Suformuokite maždaug šaukšto dydžio blynus ir kepkite juos aliejuje. Patiekite su mėgstamu sirupu ar vaisiais.

Keptų paprikų užtepėlė

Reikės
2 paprikų, 1 svogūno, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 150 g rūkytos šoninės, šaukšto pomidorų pastos, 350 g maskarponės, šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
iš pradžių papriką ir svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite susmulkintą šoninę be odelės, įdėkite pomidorų pastos ir pakepinkite kelias minutes. Į virtuvinį kombainą sudėkite atvėsintą kepintą papriką su šonine bei svogūnais, dėkite maskarponę ir gerai sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.

Makaronai su vištiena

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, 250 g makaronų, 450 ml grietinėlės, krapų, 6 česnako skiltelių, raudonosios paprikos, mėgstamų prieskonių, šaukšto sviesto.

Gaminimas:
vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, išmaišykite ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti. Po to vištienos kubelius iškepkite keptuvėje. Virkite makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, apkepkite susmulkintus česnakus ir smulkiai pjaustytą papriką. Sudėkite vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę ir suberkite krapus. Pagardinkite prieskoniais. Kelias minutes pakaitinkite. Sudėkite virtus makaronus ir gerai išmaišykite.

Traškūs riešutiniai sausainiai

Reikės
stiklinės riešutų sviesto, 0,6 stiklinės avižinių miltų, 0,5 stiklinės rudojo cukraus, 0,25 stiklinės pieno, šaukštelio vanilės ekstrakto, šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos

Gaminimas:
dubenyje labai gerai išmaišykite riešutų sviestą su cukrumi ir vanile. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Sausą mišinį berkite ant šlapio ir gerai išmaišykite. Pilkite pieną, gerai išmaišykite. Į kepimo skardą dėkite po tešlos rutuliuką, kurį paspauskite. Kepkite 180 °C orkaitėje 8–10 minučių.

Daržovių troškinys

Reikės
1 vidutinio dydžio baklažano, 2 raudonųjų paprikų, 8 vidutinio dydžio bulvių, svogūno, 3 šaukštų pomidorų pastos, aliejaus kepti, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:
gana stambiai supjaustykite baklažaną, bulves ir paprikas. Susmulkinkite svogūną ir apkepkite puode. Sudėkite baklažaną ir kepkite, kol taps rusvas. Suberkite likusias daržoves ir įpilkite apie 500 m vandens. Troškinkite (nustatę žemą temperatūrą), kol daržovės suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite druska ir pipirais.

Škotiški kiaušiniai

Reikės
500 g kiaulienos faršo, 500 g vištienos faršo, 10 mažų kiaušinių, mėgstamų prieskonių, pusės stiklinės manų kruopų, džiūvėsėlių.

Gaminimas:
sumaišykite kiaulienos ir vištienos faršą, įmuškite keturis kiaušinius, įmaišykite manų kruopų, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir viską gerai išmaišykite. Masė turi nelipti prie rankų, jei limpa, įberkite manų kruopų.
Viską išmaišius palikite pastovėti 10–15 minučių ir vėl viską gerai išmaišykite. Išvirkite šešis kiaušinius. Mėsos masę padalykite į šešias dalis, padarykite blynelius ir aplipinkite kiaušinius, apvoliojame džiūvėsėliuose ir iš visų pusių šiek tiek apkepkite keptuvėje. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 20–30 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Traškūs vištienos kepsneliai

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, 200 ml natūralaus jogurto, druska, juodųjų pipirų ir rūkytų paprikų miltelių pagal skonį, 3 šaukštų miltų, kiaušinio, 3 šaukštų kukurūzų miltų.

Gaminimas:
vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Užpilkite natūraliu jogurtu, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti valandą. Išgriebkite vištienos gabaliukus, juos nusausinkite. Apvoliokite miltų, druskos, juodųjų pipirų ir rūkytų paprikų miltelių mišinyje. Apvoliokite išplaktame kiaušinyje ir kukurūzų miltuose. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:8199
Vakar apsilankė:8841
Šią savaitę apsilankė:8199
Šį mėnesį apsilankė:236367
Viso (nuo 2015-02-16):8627511
Šiuo metu naršo:
130
2018-06-25
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!