Dienos receptas

Įdarytas prancūziškas batonas

Reikės
prancūziško batono, raudonojo svogūno, skardinės tuno, 2 paprikų, 2 pomidorų, 2 šaukštų grietinėlės sūrio, šaukšto majonezo, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
tuną nusunkite, sudėkite į dubenį ir šakute pasmulkinkite, pridėkite pjaustytų pomidorų, paprikų, smulkinto svogūno. Gautą masę pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite su majonezu bei grietinėlės sūriu. Išskobto batono galus nupjaukite. Batoną įdarykite paruošta mase. Po 20 minučių galite patiekti supjaustytą griežinėliais.

Kibinai

Reikės
500 g miltų, 250 g sviesto, 4 kiaušinių, 100 g grietinės, druskos, 600 g vištienos faršo, svogūno, mėgstamų prieskonį, kiaušinio.

Gaminimas:
miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su žiupsneliu druskos. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, du kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą. Įdarui vištienos faršą pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su smulkintu svogūnu. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus suvyniodami virvele. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 30 min. 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Makaronų apkepas su vištiena ir pievagrybiais

Reikės
500 g makaronų, vištienos filė, svogūno, morkos, 3 česnako skiltelių, skardinės konservuotų pomidorų, 10 pievagrybių, prieskonių pagal skonį, Provanso žolelių, fermentinio sūrio.

Gaminimas:
pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Supjaustykite svogūną, pievagrybius, morką sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje. Vėliau į keptuvę dėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą vištieną. Vištienai apkepus, dėkite sutrintus konservuotus pomidorus ir berkite prieskonius. Apie 10 minučių vištieną ir daržoves patroškinkite. Į kepimo indą pilkite išvirtus makaronus, ant viršaus – keptuvės turinį. Užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 minučių.

Tortilijos su krabų lazdelėmis

Reikės
6 tortilijos lakštų, 250 g varškės, 250 g krabų lazdelių, 4 pomidorų, 4 šaukštų majonezo, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
supjaustykite pomidorus bei krabų lazdeles kubeliais, viską sudėkite į indą, dėkite varškę, majonezą, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir viską išmaišykite. Tortilijos lakštus ištepkite pasidaryta mase. Susukite jas į pailgą ritinį, dėkite į foliją. Ant ritinio uždėkite ką nors sunkaus, kad viską suspaustų. Geriausia tortilijas palikti per naktį. Išimkite tortilijas iš folijos, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Sluoksniuotos tešlos pyragas

Reikės
250 g sluoksniuotos tešlos, 200 g varškės, kiaušinio, česnako skiltelės, saujos špinatų, slyvinių pomidorų, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:
atšildykite sluoksniuotos tešlos lakštą. Tešlą dėkite į kepimo formą taip, kad kraštai būtų truputį pakelti ir neišbėgtų įdaras. Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinį, smulkintus špinatus ir česnako skiltelę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską supikite ant paruoštos tešlos, ant viršaus įspauskite per pusę perpjautus mažus pomidorus. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Vištienos šašlykas

Reikės
500 g vištienos krūtinėlės, nedidelės cukinijos, kelių spalvų paprikos, didelio raudonojo svogūno, 125 ml natūralaus jogurto, česnako skiltelės, 0,5 šaukštelio maltos paprikos, druskos pagal skonį, 2 šaukštelių smulkintų šviežių mėtų.

Gaminimas:
sutrinkite česnaką, mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į jogurtą, suberkite paprikų miltelius. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos krūtinėlės. Gerai išmaišykite ir palikite šešioms valandoms pasimarinuoti. Nuluptą svogūną supjaustykite gabaliukais, cukiniją griežinėliais, papriką didesniais gabaliukais. Verkite ant iešmų viską iš eilės. Nuolat vartydami kepkite kepsninėje.

Moliūgo virtinukai

Reikės
600 g moliūgo tyrės, 2 kiaušinių trynių, 100–200 g miltų, druskos ir malto muskato.

Gaminimas:
moliūgų tyrę sumaišykite su kiaušinių tryniais, žiupsneliu malto muskato ir druska. Dėkite miltų ir minkykite. Stalą pabarstykite miltais ir iš gabalėlio tešlos formuokite ilgą volelį. Volelio paviršių suplokite ir supjaustykite centrimetro pločio gabalėliais.
Virkite pasūdytame vandeny. Kai iškils į viršų, virkite dar tris minutes. Patiekite su mėgstamu padažu.

Kiaušinių keksiukai su šonine

Reikės
12 juostelių rūkytos kiaulienos šoninės, 7 kiaušinių, 200 g pievagrybių, raudonosios paprikos, 2 šaukštų grietinės, šiek tiek česnakų laiškų, čiobrelių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:
pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir pakepinkite keptuvėje. Pagardinkite čiobreliais, druska ir juodaisiais pipirais. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Kiaušinius išplakite su grietine, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite smulkiai supjaustytus česnako laiškus. Keksiukų formeles išklokite šoninės juostelėmis, dėkite keptus pievagrybius, papriką ir užpilkite kiaušinių plakiniu. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol gražiai apskrus.

Mėsa įdarytos bulvės

Reikės
12 bulvių, svogūno, 400 g kiaulienos faršo, 150 g sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, druskos, juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskoninių žolelių pagal skonį.

Gaminimas:
nuplautas bulves perpjaukite išilgai pusiau. Ties viduriu kiekvienoje puselėje padarykite duobutę. Į maltą mėsą sudėkite svieste pakepintą svogūną, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Į kiekvieną bulvės puselę dėkite įdaro. Įdarytas bulvių puseles dėkite į skardą ir kepkite apie 30–40 min. 170 °C orkaitėje. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Daržovių kotletai

Reikės
5 bulvių, morkos, 200 g šparaginių pupelių, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, svogūno, šaukšto sviesto, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, morką ir išvirkite. Suberkite šparagines pupeles ir virkite 15 minučių. Kol daržovės verda, susmulkinkite svogūną ir apkepkite svieste, kol paruduos. Nupilkite vandenį, virtas daržoves perdėkite į dubenį. Palaukite, kol pravės, ir sutrinkite. Užberkite druskos, juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir keptus svogūnus. Viską gerai išminkykite. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Suformuokite kotletus ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:533
Vakar apsilankė:11231
Šią savaitę apsilankė:35779
Šį mėnesį apsilankė:121032
Viso (nuo 2015-02-16):9644790
Šiuo metu naršo:
40
2019-02-23
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!