Dienos receptas

Dienos receptas

Kepti cukinijos griežinėliai

Reikės
vidutinio dydžio cukinijos, pusės stiklinės grietinės, pusės stiklinės natūralaus jogurto, 2 česnako skiltelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, mėgstamų prieskonių, aliejaus kepti.

Gaminimas:
nuplaukite cukiniją. Ją supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Sutrinkite česnaką, sumaišykite su grietine ir jogurtu. Gautą padažą pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Skardą ištepkite aliejumi, dėkite cukinijų griežinėlius ir aptekite juos pasigamintu padažu. Cukinijos griežinėlius kepkite orkaitėje 15–17 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Valgykite su mėgstamu padažu.

Įdaryti pomidorai

Reikės
4 pomidorų, 100 g konservuoto tuno, 2 šaukštų ryžių, svogūno, 2 česnako skiltelių, šaukštelio cukraus, šiek tiek petražolės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
išvirkite ryžius. Šakute sutrinkite tuną ir sumaišykite su ryžiais. Nuplaukite pomidorus, nupjaukite viršų, šaukštu išskobkite minkštimą. Minkštimą susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Supjaustytas daržoves sumaišykite, sudėkite į puodą kartu su pomidorų minkštimu. Įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite cukraus, išmaišykite, užkaiskite ant nedidelės liepsnos. Troškinkite pamaišydami 15–20 min. Daržoves sumaišykite su ryžių ir tuno mase. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Prikimškite pomidorus gauta mase. Sudėkite pomidorus į kepimo skardą, kepkite 10 min. 200 °C kaitrumo orkaitėje.

Varškės apkepas su persikais

Reikės
2 kiaušinių, šaukštelio kepimo miltelių, pieno, šiek tiek druskos, 600 g varškės, šaukštelio vanilinio cukraus, 3 šaukštų cukraus, 4 šaukštų manų kruopų, skardinės konservuotų persikų.

Gaminimas:
manų kruopas užpilkite trupučiu pieno ir palikite, kad išbrinktų. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Dėkite varškę ir elektriniu plaktuvu išsukite. Pilkite išbrinkusias manų kruopas ir smulkintus persikus, viską išmaišykite. Į riebalais pateptą formą sukrėskite varškės masę ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–50 min., kol iškeps ir gražiai paruduos. Patiekite su grietine ar mėgstamu jogurtu.

Smidrai su virtais kiaušiniais

Reikės
500 g smidrų, 2 kietai virtų kapotų kiaušinių, 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 2 šaukštų raudonojo vyno acto, 2 šaukštų kapotų petražolių, šaukšto rausvojo kapoto svogūno, šaukšto kaparėlių, šaukštelio garstyčių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
smidrus nuvalykite, išvirkite pasūdytame vandenyje su citrinos sultimis. Išvirus sumerkite juos į ledinį vandenį, kad išlaikytų žalią spalvą. Raudonojo vyno actą sumaišykite su garstyčiomis ir smulkintu svogūnu, stipriai maišydami palengva pilkite aliejų. Į padažą sudėkite 2 trečdalius kapotų kiaušinių, kaparėlius ir pusę petražolių. Pagardinkite druska, pipirais. Smidrus gerai nusausinkite ir sudėkite į lėkštę, apliekite padažu. Paruoštus smidrus galite palikti pasimarinuoti bent valandai arba galima patiekti iškart. Prieš patiekdami apiberkite likusiais kiaušiniais ir petražolėmis.

Naminiai ledai

Reikės
450 g 35 proc. riebumo grietinėlės, 358 g saldinto kondensuoto pieno, 250 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia"), šaukštelio vanilinio cukraus.

Gaminimas:
kondensuotą pieną sumaišykite su kreminiu sūriu ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Grietinėlę išplakite iki standumo, įmaišykite ją į pieno ir sūrio masę. Maišykite, kol masė bus kreminė. Supilkite ją į didelį šaldomą indą ir įdėkite į šaldiklį bent 6 valandoms, geriausia – nakčiai.

Ryžių sriuba su pievagrybiais

Reikės
200 g pievagrybių, šaukšto sviesto, 2 šaukštų ryžių, 3 šaukštų grietinės, šaukšto smulkintų krapų, morkos, saujos žirnių ir svogūno laiškų, druskos ir mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
supjaustykite pievagrybius. Pievagrybių griežinėlius pakepinkite svieste. Užvirkite 500 ml vandens, supilkite ryžius ir smulkintas morkas. Taip pat žirnius. Virkite apie 10 minučių. Sudėkite grybus, svogūnų laiškus ir krapus. Dar pavirkite, kol ryžiai ir daržovės išvirs. Pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais. Dėkite grietinę.

Suvožtinis su vištiena

Reikės
1 bandelės, 100 g vištienos filė, 50 g sūrio, salotos lapo, 0,5 pomidoro, raudonojo svogūno pagal skonį, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų, vištienos prieskonių, majonezo, marinuoto agurko ir česnako skiltelės.

Gaminimas:
vištienos filė pabarstykite juodaisiais pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Kepkite ant kaitrios ugnies apie 10 minučių, kol iš abiejų pusių gerai iškeps. Bandelę perpjaukite pusiau ir 5 minutėms dėkite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę. Sumaišykite susmulkintą marinuotą agurką su sutrintu česnaku ir majonezu. Paruoštą padažą gausiai tepkite ant abiejų bandelės pusių. Ant bandelės pagrindo dėkite salotos lapą, keptą vištieną, svogūno bei pomidoro griežinėlius ir sūrį. Uždėkite bandelės viršų ir dėkite suvožtinį 5 minutėms į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Įdarytos pusryčių bandelės

Reikės
6 bandelių, 6 kiaušinių, 50 g fermentinio sūrio, 2 pomidorų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, mėgstamų prieskoninių žolelių.

Gaminimas:
paprastoms pusryčių bandelėms nupjaukite viršūnėlę ir iš vidaus išimkite minkštimą (nepersistenkite, minkštimo turėtų šiek tiek likti). Į vidų įberkite tarkuoto sūrio, įdėkite smulkiai pjaustytų pomidorų, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps kiaušiniai. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Avokado ir grūdėtosios varškės užtepėlė

Reikės
prinokusio avokado, 250 g grūdėtosios varškės, 3 česnako skiltelių, prancūziško batono, druskos ir maltų baltųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
nulupkite prinokusį avokadą, išimkite kaulą ir sutrinkite šakute. Į gautą avokado masę sukrėskite grūdėtąją varškę, spaudikliu išspauskite česnako skilteles, pagardinkite maltais baltaisiais pipirais ir druska. Gautą masę užtepkite ant skrudinto prancūziško batono riekelių.

Vištiena jogurto marinate

Reikės
200 g jogurto, 1 kg vištų blauzdelių, 1 kg bulvių, česnako pagal skonį, 200 g vyšninių pomidorų, Dižono garstyčių, alyvuogių aliejaus, prieskoninių žolelių, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:
sumaišykite jogurtą su smulkintu česnaku, druska, juodaisiais pipirais ir mėgstamomis prieskoninėmis žolėmis. Marinate vištieną palaikykite 20–25 minutes. Nuskuskite, nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite bulves. Sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Ant bulvių dėkite vištos blauzdeles ir gražiai išdėliokite pjaustytus pomidoriukus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

test_gemius

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:3018
Vakar apsilankė:6283
Šią savaitę apsilankė:36974
Šį mėnesį apsilankė:161743
Viso (nuo 2015-02-16):10915638
Šiuo metu naršo:
81
2019-08-24
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!