Dienos receptas

Burgundiška jautiena

Reikės: 500 g jautienos (be taukų), 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų, 100 g kiaulienos lašinių, 60 g svogūnų, 1 skiltelė česnako, 1 morka, 1 šaukštas taukų (kiaulių) arba aliejus, 2 stiklinės raudono vyno, rozmarinų, čiobrelių, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas: kubeliais supjaustytus lašinius kepkite su aliejumi storo dugno puode. Tuomet sudėkite supjaustytą mėsą su svogūnais ir gerai apkepinkite iš visų pusių. Kai mėsa apkepusi, dėkite miltus, sumaišykite, pilkite vyną, įberkite druskos, pipirų, sutrintą česnaką, supjaustytą morką. Kai iškyla pirmieji burbuliukai, sumažinkite karštį iki minimalaus ir lėtai troškinkite mažiausiai 2,5 valandos.
Kai kurios šeimininkės į šį patiekalą dar deda apelsino žievelės, o puodą ant silpnos ugnies laiko 7 valandas – per naktį.

Tuno kotletukai

Reikės: 300 g varškės sūrio, 300 g konservuoto tuno, 150 g kietojo sūrio, 1 kiaušinio, pagal skonį druskos, pipirų, 4 šaukštai miltų

Gaminimas: Tuną labai gerai nuvarvinkite. Parmezano ir varškės sūrius smulkiai sutarkuokite.
Sumaišykite su kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Baltasis kalėdinis vaisių pyragas

Reikės: 1,5 stiklinės konservuotų ananasų gabaliukų; 3 stiklinės auksinių razinų; 1,5 stiklinės konservuotų vyšnių; 1 stiklinė džiovintų besėklių razinų arba serbentų; 55 g apelsino žievelių; 55 g citrinos žievelių; 0,5 stiklinės apelsinų sulčių; 2 stiklinės sviesto; 4 stiklinės cukraus; 8 kiaušiniai; 4 stiklinės smulkintų pekano riešutų; 3 stiklinės miltų.

Gaminimas:
1. Susmulkinkite ananasus, razinas, vyšnias, sumaišykite su serbentais, žievelėmis.
2. Pamerkite apelsinų sultyse nakčiai.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 135 laipsnių. Įdėkite į orkaitę mažą indą su vandeniu ir kepimo skardas su kepimo popieriumi.
4. Sumaišykite sviestą ir cukrų, įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius.
5. Įmaišykite vaisius, sultis, pekano riešutus, miltus.
6. Išplakite kiaušinių baltymus atskirame inde, supilkite į tešlą.
7. Pripildykite mišinio 2/3 skardos.
8. Kepkite 2-2,5 val. kol lengvai parus ir medinis smeigtukas (dantų krapštukas) įbedus ir ištraukus bus švarus.

Žuvis iškepta sūrio apvalkale

Reikės: 200 g žuvies filė, 3 šaukštų majonezo, 4 kiaušinių, 100 g kietojo sūrio.

Gaminimo eiga:

  • žuvies filė supjaustyti gabaliukais.
  • Sūrį stambiai sutarkuoti, sumaišyti su plaktais kiaušiniais, majonezu, įdėti druskos, pipirų, įberti truputį miltų. Viską gerai išmaišyti.
  • Žuvies gabaliukus merkti į tešlą ir apkepti iš abiejų pusių.
  • sudėti ant servetėlės, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
  • Dėti į lėkštę ir tiekti su mėgstamu garnyru.
Bulvių ir žuvies kotletukai

Reikės: 500 g menkės filė, 500 g bulvių, 1 svogūnas, žiupsnelis petražolių, 2 šaukštai garstyčių, 1 kiaušinis, 100 g fermentinio sūrio, druskos, juodųjų maltų pipirų pagal skonį, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai miltų, aliejus kepimui.

Gaminimas: Bulves išvirkite su lupenomis. Nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Žuvies filė sumalkite mėsmale arba tiesiog labai smulkiai supjaustykite. Sumaišykite žuvį su bulvėmis, smulkintomis petražolėmis ir garstyčiomis. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite svieste, kol gražiai pagels. Sūrį sutarkuokite, kiaušinį išplakite. Viską sudėkite į faršą, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Iš masės formuokite kotletukus, apvoliokite miltuose ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Raugintų kopūstų troškinys

Reikės: 600 g raugintų kopūstų, 400 g baltagūžių kopūstų, 200 g kiaulienos, 200 g rūkytų dešrelių, 3 šaukštų pomidorų padažo, 2 vnt. morkų , 2 vnt. svogūnų , 4 skiltelių česnakų, 1 saujos džiovintų slyvų, pipirų, druskos pagal skonį, 2 šaukštelių kmynų, 0,5 stiklinės mėsos sultinio.

Mandarinų pyragas

Reikės: 300g miltų, šaukštelio kepimo miltelių, 200g sviesto, 150ml pieno, 3 kiaušinių, 240g cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 8 mandarinų.

Gaminimas: Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į gautą masę supilti ištirpintą sviestą ir pieną. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Gautą plakinį supilti į miltų bei pieno masę ir išmaišyti. Keturis mandarinus nulupti, išspausti sultis ir supilti į tešlą. Nuo likusių mandarinų nutarkuoti žieveles ir jas suberti į gautą masę. Mandarinus išskirstyti skiltelėmis ir taip pat įmaišyti į tešlą. Pyragą dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 40-50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galite patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.

Svogūnų sriuba

Reikės: 750 g svogūnų, 50 g sviesto, 2 skiltelių česnako, 1/3 stiklinės miltų, 2 litrų jautienos sultinio, 250 ml balto vyno, 2 lauro lapų, 2 šakelių šviežio čiobrelio, 12 riekelių antros-trečios dienos baguette, 100 g tarkuoto parmezano.

Gaminimas
Didesniam puode su storu dugnu ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepinti ant nedidelės ugnies apie 25 minutes, karts nuo karto maišant kol svogūnai taps rusvi ir pradės karamelizuotis.
Sudėkite smulkintą česnaką bei suberkite miltus, kepinkite maišant apie 2 minutes. Po to nuolat maišant iš lėto supilti sultinį bei vyną, kai užvirs sudėkite lauro lapus, čiobrelį, uždenkite ir virkite apie 25 minutes.
Iš sriubos išimkite lauro lapus bei čiobrelį, paragaukite ar netrūksta druskos bei pipirų.
Ant kepsninės ar grill keptuvės iš vienos pusės pakepinkite riekeles baguette, apverskite, pabarstykite smulkintu sūriu ir kepkite, kol kita pusė gražiai parus, o sūris išsilydys.
Į nedidelius dubenėlius pripilkite sriubos, įdėkite po dvi riekeles baguette ir patiekite. Galima pabarstyti šviežiais arba džiovintais čiobreliais.

Karštos cukinijų salotos

Reikės: 2 mažų cukinijų, svogūno, 4 česnako skiltelių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštelių sezamo sėklų (arba kitų mėgstamų), šaukštelio aitriosios paprikos miltelių.
Gaminimas:
cukinijas perpjaukite išilgai ir tuomet skiltelėmis. Pamirkykite šaltame vandenyje apie 10 minučių. Cukinijas nukoškite. Susmulkinkite svogūną ir česnako skilteles. Išmaišykite su cukinijomis, berkite aitriosios paprikos miltelius, sezamo sėklas, pilkite aliejų. Išmaišykite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 10 minučių.

Varškės pyragas su obuoliene

Tešlai: 200 g sviesto, 350 g miltų, 30 g cukraus, žiupsnelis cinamono.

Įdarui: 3 kiaušiniai, 150 g cukraus, 500 g varškės, 1 valg. š. krakmolo, 500 ml obuolienės.

Reklama

 

Reklama

Reklama

DPC_250x250

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:9742
Vakar apsilankė:19805
Šią savaitę apsilankė:46884
Šį mėnesį apsilankė:214898
Viso (nuo 2015-02-16):5546957
Šiuo metu naršo:
98
2017-06-22