Dienos receptas

Nekeptas sūrio pyragas Snickers

Pagrindui reikės: 300 g „Oreo" sausainių, 100 g sviesto.
Įdarui: 400 g kreminio sūrelio, 100 g maskarponės, 1/2 indelio „Rududu", šokolado „Snickers".

Nekeptas citrininis sausainių tortas

Reikės: 3 pakelių sausainių („Selga" arba „Gaidelis"), vieno indelio (389 g) saldinto sutirštinto kondensuoto pieno, 400 mililitrų grietinėlės (35% riebumo), dviejų citrinų sulčių, 100 mililitrų pieno.

Kijevo kotletai – kitaip

Reikės: ~650 g vištos krūtinėlės, 180 g varškės, 1 kiaušinio, ~1 a. š. druskos, maltų pipirų pagal skonį, 1/2 a. š. vištienos prieskonių, 80–100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto, šviežių arba šaldytų petražolių ir krapų. Miltų, maltų džiūvėsėlių ir poros kiaušinių kotletų apvoliojimui. Aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruošti sviestą, į jį įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.
Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės.
Drėgnomis rankomis imti mėsos masės, delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius nedidelius kotletukus.
Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su ~80–100 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis kotletukus. Vis vartant iš visų pusių kepti kol gražiai apskrus ir paruduos.

Kava su karameliniais saldainiais

Reikės: 500 ml kavos, 100 gr. karamelinių saldainių, 250 ml pieno, 1 pak. vanilinio cukraus, 200 ml grietinėlės, 1 a. š. kakavos

Gaminimas:
1. Į karštą pieną sudėkite minkštus karamelinius saldainius ir pavirinkite ant mažos ugnies, kol ištirps.
2. Į pieną supilkite karštą kavą, pamaišykite ir supilkite į stiklines.
3. Išplakite grietinelę su vaniliniu cukrumi, sudėkite šaukšteliu į stiklines su gėrimu.
4. Ant viršaus pabarstykite kakava.

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Reikės: 300 g kvietinių miltų, 150 g sviesto, 60 g balto cukraus, 120 g rudojo cukraus, 1 kiaušinio, 1 kiaušinio trynio, 1/2 a. šaukštelio sodos, 300 g šokoladinių lašelių arba smulkinto šokolado.

Gaminimas:
Pirmiausia ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti.
Į dubenį suberkite baltą bei rudą cukrų, supilkite atvėsusį sviestą ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį bei kiaušinio trynį, viską išplakite iki purios masės, apie 2 minutes plakite mikseriu.
Miltus sumaišykite su sodą, persijokite ir palaipsniui suberkite į išplaktą sviesto – kiaušinių masę.
Galiausiai suberkite šokolado lašelius, viską dar kartą permaišykite.
Iš paruoštos masės formuokite rutuliukus, sudėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Palikite didelius tarpus tarp sausainių, nes kepant jie susiplos.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170°C apie 15-17 minučių. Sausainių krašteliai turi pradėti ruduoti, o vidus turėtų būti minkštas. Ištraukus iš orkaitės palikite šiek tiek atvėsti ir išimkite iš skardos.
Skanaus!

Lašišos pyragas tešloje

Reikės: 1 šaukštas sviesto, 1 susmulkinta česnako skiltelė, 200g šviežių špinatų, 2 šaukštai kapotų šviežių krapų, 1/2 citrinos nutarkuota žievelė, 2x500g lašišos filė gabaliukai (be odos), 2 šaukštai krienų, 3 šaukštai riebios grietinės, 450g šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildytos lėtai šaldytuve), truputis miltų pabarstymui, 2 šaukštai „Dijon" garstyčių, 1 suplaktas kiaušinis pyrago viršui patepti.

Salotos su kepta vištiena ir apelsinais

Reikės: 300 g vištienos krūtinėlės, 1 apelsino, 6 vnt. vyšninių pomidorų, 200 g „Iceberg" salotų, žiupsnelio sėmenų sėklų, nedidelio gabalėlio kietojo sūrio, 2 valg. š. pikantiško arba kito mėgiamo majonezo, 40 ml aliejaus kepimui.

Gaminimas: Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite kol gražiai paskrus. Į lėkštę sudėkite pjaustytus salotų lapus, vyšninius pomidoriukus, apelsiną. Ant viršaus uždėkite keptą paskrudusią vištieną, užberkite tarkuotu sūriu ir pabarstykite sėmenų sėklomis. Sūris labai gražiai pasilydo ant šiltos vištienos. Ant salotų užpilame šiek tiek padažo.

Balandėlių troškinys

Reikės: petražolių, 200 ml grietinės, 200 ml pomidorų padažo, 800 ml jautienos sultinio, pipirų, 1 a. š. druskos, 200 g nevirtų ryžių, 2 morkos tarkuotos, 1,5 kg susmulkinto kopūsto, 2 svogūno galvos supjaustytos kubeliais, 0.5kg maltos jautienos, 0.5 kg maltos kiaulienos

Gaminimas: keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus,morkas ryžius, faršą, druską, pipirus. Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C. įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos supilti permaišyta pomidorų padažą su grietine išmaišyti, uždengti ir dar kepti 30 min. Pabarstyti petražolėmis.

Burgundiška jautiena

Reikės: 500 g jautienos (be taukų), 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų, 100 g kiaulienos lašinių, 60 g svogūnų, 1 skiltelė česnako, 1 morka, 1 šaukštas taukų (kiaulių) arba aliejus, 2 stiklinės raudono vyno, rozmarinų, čiobrelių, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas: kubeliais supjaustytus lašinius kepkite su aliejumi storo dugno puode. Tuomet sudėkite supjaustytą mėsą su svogūnais ir gerai apkepinkite iš visų pusių. Kai mėsa apkepusi, dėkite miltus, sumaišykite, pilkite vyną, įberkite druskos, pipirų, sutrintą česnaką, supjaustytą morką. Kai iškyla pirmieji burbuliukai, sumažinkite karštį iki minimalaus ir lėtai troškinkite mažiausiai 2,5 valandos.
Kai kurios šeimininkės į šį patiekalą dar deda apelsino žievelės, o puodą ant silpnos ugnies laiko 7 valandas – per naktį.

Tuno kotletukai

Reikės: 300 g varškės sūrio, 300 g konservuoto tuno, 150 g kietojo sūrio, 1 kiaušinio, pagal skonį druskos, pipirų, 4 šaukštai miltų

Gaminimas: Tuną labai gerai nuvarvinkite. Parmezano ir varškės sūrius smulkiai sutarkuokite.
Sumaišykite su kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:1111
Vakar apsilankė:6555
Šią savaitę apsilankė:48697
Šį mėnesį apsilankė:189817
Viso (nuo 2015-02-16):6365003
Šiuo metu naršo:
73
2017-09-24