Dienos receptas

Žiedinio kopūsto salotos

Reikės
pusės žiedinio kopūsto, 3 kiaušinių, 3 pomidorų, 100 g fermentinio sūrio, 12 krabų lazdelių, majonezo, šiek tiek pipirų.

Gaminimas:
kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite. Žiedinį kopūstą nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus, krabų lazdeles smulkiai supjaustykite. Sūrį sutarkuokite. Viską pagardinkite pipirais ir sumaišykite su majonezu.

Obuolienė

Reikės
1 kg kietų obuolių, 500–700 g cukraus, 2 apelsinų žievelių, prieskonių karštam vynui, citrinos žievelės.

Gaminimas:
obuolius padalykite į keturias dalis, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis, užpilkite cukrumi ir palikite parai stovėti. Apelsinus ir citriną nulupkite, odelę supjaustykite ir suberkite į obuolių masę. Suberkite prieskonius ir virkite, kol sutirštės, sirupas taps gintarinės spalvos, o obuoliai peršviečiami.

Marinuotos voveraitės

Reikės
3 kg voveraičių, 30 g 80 proc. acto esencijos, 400 g druskos, 10 lauro lapelių, 15 kvapiųjų pipirų.

Gaminimas:
užvirkite 2 l vandens, supilkite acto esenciją, ištirpinkite druską, įmeskite lauro lapelius ir kvapiuosius pipirus. Voveraites nuvalykite, nuplaukite ir suberkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu (1 l vandens – 10 g druskos) ir virkite 20–25 min. ant nedidelės ugnies. Paskui nupilkite vandenį, grybus užpilkite karštu marinatu ir virkite dar 20–25 min. Tada grybus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, kuriame virė, ir laikykite šaltoje vietoje.

Spanguolių padažas prie mėsos

Reikės
1,5 kg spanguolių, 0,5 l smulkiai pjaustytų svogūnų, 1 kg cukraus, 0,5 l acto (9 proc.), po šaukštą malto cinamono, maltų kvapiųjų pipirų, trintos saliero šaknies, šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
į puodą su vandeniu suberkite spanguoles ir smulkiai pjaustytus svogūnus. Uždenkite ir 10 min. pavirkite. Masę pertrinkite per sietelį. Sudėkite visus priedus ir virkite maišydami dar 15–20 min., kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir išpilstykite padažą į indus.

Aviečių uogienė

Reikės
0,5 kg aviečių, 170 g šviežio ananaso, 800 g cukraus, 1 stiklinės aviečių sulčių, šiek tiek vanilinio cukraus.

Gaminimas:
į platų puodą supilkite aviečių sultis, suberkite ir neužvirindami ištirpinkite cukrų, nugriebkite putas ir sudėkite gabaliukais supjaustytą ananasą. 10 minučių virkite ant silpnos ugnies, suberkite avietes, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir dar 10–15 minučių pavirkite. Karštą uogienę supilkite į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Saldžiarūgštis cukinijų padažas žiemai

Reikės
2 kg cukinijos, 500 g saldžiosios paprikos, 500 g morkų, indelio konservuotų ananasų, 500 ml pomidorų padažo, 200 g aliejaus, 200 g acto, 200 g cukraus, 1 šaukšto druskos.

Gaminimas:
cukinijas nulupkite, morkas nuvalykite. Iš paprikų ir cukinijų išimkite sėklas. Daržoves supjaustykite mažais kubeliais. Viską sukrėskite į puodą ir troškinkite 45–50 minučių. Jį supilkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Burokėlių ir paprikų mišrainė žiemai

Reikės
2 kg burokėlių, 6 saldžiųjų paprikų, 3 svogūnų, 3 česnako skiltelių, 2 šaukštelių baziliko, 50 g cukraus, 1 šaukštelio druskos, 250 ml aliejaus, 2 šaukštų acto.

Gaminimas:
burokėlius išvirkite nenuluptus. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite. Iš paprikų išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite su išspaustu česnaku. Kai svogūnai ims darytis permatomi, suberkite paprikas ir apkepkite. Į puodą suberkite svogūnus su paprikomis, burokėlius, suberkite baziliką. Sumaišykite druską, cukrų, actą ir aliejų. Mišinį supilkite į puodą ir maišydami virkite apie 10 minučių. Sudėkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Cukinijų ir morkų apkepas

Reikės

5 kiaušinių, 500 g cukinijos, 150 g morkų, 120 g miltų,105 g saulėgrąžų aliejaus, 120 g fermentinio sūrio, svogūno, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, druskos ir pipirų.

Gaminimas:

cukinijas bei morkas sutarkuokite burokine tarka. Kitame inde išplakite kiaušinius, supilkite aliejų ir dar truputį paplakite. Tuomet suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Kiaušinių, miltų, aliejaus mišinį sumaišykite su daržovėmis, įtarkuokite svogūną, sūrį, pagardiname druska ir pipirais (galima dėti smulkintos dešros). Visą masę krėskite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros, ir kepkite apie 30–35 minutes.

Greitai paruošiamas vištienos troškinys

Reikės

3 šaukštų alyvuogių aliejaus, svogūno, 8 vištos kulšelių, 400 g konservuotų pomidorų, 250 g brokolio, kario pastos, kokosų pieno, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps beveik permatomas. Sudėkite pagal skonį kario pastos ir pakepinkite pamaišydami apie minutę. Sudėkite vištieną, pomidorus, brokolį, supilkite kokosų pieną į keptuvę. Palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies apie 10–15 minučių, kol išvirs vištiena. Nuimkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir pipirais.

Kriaušių, obuolių, bruknių ir bananų uogienė

Jums reikės: 1 kriaušių, 1 kg obuolių, 1 kg bruknių, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.

Gaminimo eiga:
Į puodą suberti bruknes, cukrų ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies. Kai atsiras sulčių, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus, nuluptus bei kubeliais supjaustytus obuolius ir kriaušes. Virti, kol suminkštės.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:3965
Vakar apsilankė:11864
Šią savaitę apsilankė:24903
Šį mėnesį apsilankė:173460
Viso (nuo 2015-02-16):6837957
Šiuo metu naršo:
169
2017-11-22