Dienos receptas

Tinginys

Reikės
360 g kvadratinių sausainių, 130 g sviesto (82 proc. riebumo), 400 g „Rududu", pusės šaukštelio vanilės ekstrakto, 100 g migdolų, 100 g lazdynų riešutų, 50 g graikinių riešutų.

Gaminimas:
sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. „Rududu" ir sviestą per naktį palaikykite kambario temperatūroje. Elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite riešutus. Jei norite, galite juos šiek tiek pasmulkinti. Suberkite riešutus ir sausainius į karamelinę masę. Gerai išmaišykite, kad visi produktai apsiveltų. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite.

Kondensuoto pieno keksiukai

Reikės
200 g saldinto kondensuoto pieno, 75 g miltų, kiaušinio, 50 ml aliejaus, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, šiek tiek vanilinio cukraus.

Gaminimas:
orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Supilkite į dubenį saldintą kondensuotą pieną, suberkite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį, pilkite aliejų ir gerai išsukite. Gautą masę supilkite į formeles ir kepkite 20–25 minutes. Tikrinkite su dantų krapštuku – kai įsmeigtas į keksiuką dantų krapštukas ištrauktas bus sausas, vadinasi, keksiukai iškepė.

Vištienos ir cukinijos troškinys

Reikės
300 g vištos krūtinėlės, cukinijos, 2 svogūnų, 2 morkų, druskos ir pipirų pagal skonį, mėgstamų prieskoninių žolelių, puodelio vištienos sultinio, sviesto.

Gaminimas:
vištieną supjaustykite, pagardinkite druska, pipirais ir apkepkite svieste. Apkeptą vištieną sudėkite į puodą. Morkas ir svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite svieste. Supilkite į puodą ant vištienos. Cukinijas supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite į puodą. Įberkite prieskonių, įpilkite vištienos sultinio (sultinys neturi apsemti cukinijų), uždenkite dagtį ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

Lašiša orkaitėje su garstyčiomis ir medumi

Reikės
4 gabalėlių lašišos filė (po 200 g), citrinos, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto grūdėtųjų garstyčių, šaukšto medaus, 2 česnako skiltelių, šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimas:
aliejų, iš citrinos išspaustas sultis, medų, garstyčias, smulkintą česnaką ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu lengvai įtrinkite lašišos gabalėlius. Pagal skonį pabarstykite druska. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite pastovėti, kol įkais orkaitė. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Kepkite apie 12–15 minučių, priklausomai nuo gabalėlių storio. Patiekdami dar galite pabarstyti smulkintais žalumynais, pavyzdžiui, krapais.

Daržovių pyragas

Reikės
300 g sviesto, 600 g miltų, 2 kiaušinių, svogūno, 0,5 cukinijos, 2 paprikų, 10 pievagrybių, 200 g rūkyto kumpio, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio pipirų, aliejaus.

Gaminimas:
iš kiaušinių, miltų ir sviesto paruoškite tešlą, galima truputį pasūdyti ar įdėti mėgstamų prieskonių. Daržoves susmulkinkite ir truputį apkepkite keptuvėje. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir išklokite tešla. Tuomet dėkite daržoves ir kumpį. Viską uždenkite likusia tešla. Galima patepti kiaušinio plakiniu. Kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kalakutiena

Reikės
bemielės sluoksniuotos tešlos, 300 g kalakuto krūtinėlės, 150 g pievagrybių, paprikos, svogūno, kiaušinio, šaukšto aliejaus.

Gaminimas:
tešlą laikykite kambario temperatūroje, kol suminkštės. Kalakuto krūtinėlę pakepinkite keptuvėje. Atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Ant įkaitusio aliejaus keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką, pievagrybius, kol visi ingredientai suminkštėja. Juos sumaišykite su smulkinta kalakutiena. Tešlos lapelius iškočiokite ir padalykite į norimos formos gabaliukus. Suformuokite bandeles. Gautus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Užkandis su krabų lazdelėmis ir ikrais

Reikės
1 pakelio krabų lazdelių, pusės ilgo agurko, 2 šaukštų mėgstamo majonezo, indelio dirbtinių ikrų, prancūziško batono, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
ir pradžių prancūzišką batoną suraikykite riekutėmis ir apskrudinkite jas orkaitėje. Tuomet krabų lazdeles, agurką susmulkinkite mažais gabalėliais, berkite pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų, ikrų, dėkite majonezą ir gerai išmaišykite. Tepkite ant batono riekučių.

Blynai su kokosų pienu

Reikės
200 ml kokosų pieno, 2 kiaušinių, 2 šaukštų vanilinio cukraus, šiek tiek druskos, 5 šaukštų miltų, žaliosios citrinos, aliejaus.

Gaminimas:
suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, supilkite kokosų pieną, išspauskite žaliosios citrinos sultis ir suberkite sausus miltus bei druską. Leiskite tešlai kelias minutes pastovėti, kol sutirštės. Suformuokite maždaug šaukšto dydžio blynus ir kepkite juos aliejuje. Patiekite su mėgstamu sirupu ar vaisiais.

Keptų paprikų užtepėlė

Reikės
2 paprikų, 1 svogūno, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 150 g rūkytos šoninės, šaukšto pomidorų pastos, 350 g maskarponės, šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
iš pradžių papriką ir svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite susmulkintą šoninę be odelės, įdėkite pomidorų pastos ir pakepinkite kelias minutes. Į virtuvinį kombainą sudėkite atvėsintą kepintą papriką su šonine bei svogūnais, dėkite maskarponę ir gerai sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.

Makaronai su vištiena

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, 250 g makaronų, 450 ml grietinėlės, krapų, 6 česnako skiltelių, raudonosios paprikos, mėgstamų prieskonių, šaukšto sviesto.

Gaminimas:
vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, išmaišykite ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti. Po to vištienos kubelius iškepkite keptuvėje. Virkite makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, apkepkite susmulkintus česnakus ir smulkiai pjaustytą papriką. Sudėkite vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę ir suberkite krapus. Pagardinkite prieskoniais. Kelias minutes pakaitinkite. Sudėkite virtus makaronus ir gerai išmaišykite.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2596
Vakar apsilankė:8533
Šią savaitę apsilankė:54636
Šį mėnesį apsilankė:178482
Viso (nuo 2015-02-16):8012129
Šiuo metu naršo:
104
2018-04-22
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!