Dienos receptas

Blynai su sojos faršu

Reikės: 500 g bulvių, 2 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų, 150 g sojos faršo, 1 svogūno, druskos pagal skonį, riebalų kepimui.

Gaminimas:

Sojos faršą paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakelio. Išvirę nusunkite. Faršą pakepinkite su smulkiai supjaustytu svogūnu. Bulves smulkiai sutarkuokite, suberkite miltus ir pakepintą faršą su svogūnu, pagal skonį pasūdykite. Kruopščiai išmaišykite ir kepkite kaip bulvinius blynus gerai įkaitintuose riebaluose.

Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai

Reikės: 1 nedidelio žiedinio kopūsto, 300 g vištienos faršo, 1 svogūno, 2 kiaušinių, 3 valg. šaukštų miltų, 2 skiltelių česnako, aliejaus, druskos, pipirų, petražolių, krapų.

Gaminimas

Žiedinį kopūstą išskaidome žiedynais ir apverdame pasūdytame vandenyje 5 min. Atvėsiname, smulkiai supjaustome arba sumalame. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir apkepiname. Vištienos faršą sumaišome su susmulkintais kopūstais, svogūnu, įmušame kiaušinius, sudedame susmulkintą česnaką, petražoles, krapus, miltus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Kepsnelius šaukštu dedame į įkaitintą aliejų ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai pagelsta.

Pyragas su kalakutiena

Reikės: 1 pakuotės šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 400 g maltos kalakutienos, 2 kiaušinių tryniai, 150 g grybų, 300 g kopūstų, 1 poras, 2 svogūnai, 1 morka, žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų, šlakelis sojų padažo.

Gaminimas:
1. Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje.
2. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu.
3. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių trynius ir gerai viską išmaišykite.
4. Šiek tiek pakočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą, dėkite jį į skardą išklotą kepimo popieriumi, sudėkite įdarą ir uždengus kitu tešlos lakštu gerai užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
5. Kepti 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šaltą.

Sluoksniuotos lašišos salotos

Reikės: 300 g silpnai sūdytos lašišos filės, 2 nedidelių svogūnų, 2 kietai virtų kiaušinių, 1 virtos morkos, 1–2 virtų burokėlių, 2 virtų bulvių, 100–150 g majonezo, 50 g grietinės, petražolių, kelių svogūnų laiškų.

Gaminimas
Virtos bulvės, burokėliai, kiaušiniai (vieno kiaušinio baltymas sutarkuojamas atskirai), morka, stambiai sutarkuojami. Smulkiai supjaustomi svogūnai. Lašiša supjaustoma gabaliukais arba nedidelėmis juostelėmis. Majonezas sumaišomas su grietine.
Į lėkštę padedama kulinarinė forma – žiedas (galima naudoti vieną didesnę formą arba keletą mažesnių) ir į ją dedamas pirmas burokėlių sluoksnis. Užtepama majonezo, toliau dedamas morkų sluoksnis ir vėl pertepama majonezu. Toliau dedami bulvių, kiaušinių, svogūnų sluoksniai, kiekvienas sluoksnis pertepamas majonezu. Ant viršaus išdėliojami lašišos gabaliukai. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 2 val.

Sluoksniuotos lašišos salotos išimamos iš šaldytuvo, atsargiai nuimama forma–žiedas, pabarstoma tarkuotu kiaušinio baltymu, papuošiama petražolėmis, svogūnų laiškais ir patiekiama.

Bulvių ir sūrio su mėlynuoju pelėsiu apkepas

Reikės: 1 kg bulvių, 0,4 l neriebios grietinėlės, druskos, šviežiai grūstų juodųjų , 150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, sviesto (formai patepti), šakelės rozmarinų, 30 g tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminimas:
Bulves supjaustome plonomis riekelėmis. Grietinėlę užviriname su druska ir pipirais. Sudedame į ją bulves ir verdame tris minutes. Kadangi grietinėlės nėra daug, bulvių nemerkiame visų iš karto, bet verdame partijomis. Apvirę vieną partiją, atsargiai išgriebiame, kad nesubyrėtų. Paskui apverdame kitą partiją.
Kepimo formą patepame sviestu, sudėliojame bulvių riekeles. Ant viršaus užberiame patrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir kelis rozmarinų lapelius. Sudedame antrą sluoksnį bulvių, užpilame grietinėle, kurioje jos virė. Užklojame rozmarinais ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepame maždaug 30 minučių, kol patiekalas gražiai apskrus ir pasidengs traškia plutele. Jei bulvės per greitai skrunda, uždengiame jas aliuminio folija. Jei nusprendžiame kepti atskirose formelėse, kepimo laiką galima sumažinti.

Aluje marinuoti šašlykai

Reikės: 600 g kiaulienos sprandinės, 2 svogūnų, 1 stiklinė alaus, 1 paprikos, 1 citrinos, druskos, maltų juodųjų pipirų, prieskonių šašlykams.

Gaminimas:

Kiaulieną susmulkinkite kubeliais ir dėkite į didelį indą. Į tą patį indą sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus, kubeliais susmulkintą papriką (raudoną, geltoną arba žalią pasirinktinai). Viską apibarstykite prieskoniais, tarkuota citrinos žievele, užpilkite alumi ir šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Palikite mėsą bent 6 valandoms pasimarinuoti. Išmarinuotą mėsą maukite ant iešmų ir kepkite virš įkaitusių žarijų. Skanaus!

Žuvies ir bulvių apkepas

Reikės: 500 g žuvies filė (tilapija, ešerys, otas, pangasija ir kt.), 1 kg bulvių, 350 g pomidorų, 100 g fermentinio sūrio, 2–3 šaukštai majonezo, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Žuvies filė supjaustome kubeliais ir apibarstome prieskoniais. Paliekame marinuoti 15-20 minučių. Bulves ir pomidorus supjaustome griežinėliais, o sūrį sutarkuojame. Kepimo indą išklojame 1/2 bulvių, apibarstome druska ir pipirais. Ant viršaus sudedame žuvies gabaliukus, tuomet pomidorus ir likusias bulves. Viską aptepame majonezu ir apibarstome sūriu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Avokadų ir vištienos salotos

Reikės: 2 vnt. avokadų, 1 vnt. vištienos filės, 1 vnt. raudonųjų svogūnų, 2 vnt. pomidorų, 2 vnt. kiaušinių, 50 g kiaulienos šoninės, 3 šakelė romaninės salotos,

Padažui: 1 šaukštas grietinės, 1 šaukštas majonezo, 1 šaukštelis citrinų sulčių, 1 šaukštelis „Čili" padažo, pagal skonį druskos.

Gaminimas: vištienos filė supjaustykite gabaliukais, apiberkite druska, pipirais ir iškepkite keptuvėje. Šaltai rūkytą kiaulienos šoninę supjaustykite mažais gabaliukais ir paskrudinkite keptuvėje. Daržoves supjaustykite ir sumaišykite su mėsa. Padažo dalis sumaišykite ir užpilkite ant salotų.

Tinginys su chalva

Reikės: 2 pakelių (po 180 g) kvadratinių sausainių, 100 g chalvos, 500 g grietinės.

Gaminimas: sausainius sulaužyti mažais gabaliukais. Chalvą sutrinti ir sumaišyti su grietine bei sausainiais. Viską gerai išmaišyti. Formą ar indą iškloti maistine plėvele ir supilti masę. Uždengti plėvele, ranka paspausti, kad neliktų oro tarpų, ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Skanaus!

Sotusis vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys

Reikės: 700 g bulvių, 400 g vištienos, 200 g pievagrybių, 200 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, pagal skonį druskos ir pipirų, 250 ml grietinėlės (neriebios).

Gaminimas: Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabaliukais. Vištieną supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Šoninę smulkiai supjaustykite. Apkepkite keptuvėje kartu su vištienos gabaliukais. Suberkite pjaustytus pievagrybius ir dar kelias minutes kepkite. Mėsą sumaišykite su bulvėmis, suberkite į kepimo indą (keramikinį ar stiklinį). Užpilkite grietinėle. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

kurjeris2

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:484
Vakar apsilankė:9425
Šią savaitę apsilankė:41648
Šį mėnesį apsilankė:204653
Viso (nuo 2015-02-16):5828340
Šiuo metu naršo:
105
2017-07-21