Dienos receptas

Kopūstų pyragas

Įdarui reikės: 1 nedidelės šviežio kopūsto galvos, 2 svogūnų, sviesto/ aliejaus (kepimui), 3 virtų kiaušinių, druskos, pipirų, 1 žalio kiaušinio, krapų, petražolių.
Tešlai reikės: 3 kiaušinių, 250 ml grietinės, 60 ml majonezo, apie 300ml miltų, 1/2 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.

Varškės tortas su braškėmis

Reikės: 500 ml grietinėlės, 4 v. š. cukraus, 1 pakelio vanilinio pudingo, 750 g varškės, 14 g želatinos, 0,5 stiklinės pieno, braškių (gali būti ir šaldytos), saujos aguonų, tarkuoto šokolado papuošimui.

Varškę pertrinti per sietelį. Želatiną užpilti 0,5 stiklinės pieno ir palaikyti 30 min. Grietinėlę išplakti su cukrumi ir pudingo milteliais. Tada sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Želatiną su pienu nuolat maišant pakaitinti ir plona srovele, maišant, supilti į varškės masę. Varškės masę perskirti pusiau ir į vieną dalį suberti aguonas, ir išmaišyti, o kitą – palikti baltą. Masę su aguonomis dėti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti pasmulkintas braškes ir uždengti likusia varškės mase. Viršų išlyginti ir apibarsčius tarkuotu šokoladu dėti į šaldytuvą 3–4 val.

Skanaus!

Virtų bulvių blyneliai su sūriu ir krabų lazdelėmis

Reikės: 800 gramų virtų bulvių, 100 gramų sūrio, 100 gramų mocarela sūrio, 150 gramų krabų lazdelių, 70 gramų miltų, 1 kiaušinio, 2 skiltelės česnako, šiek tiek druskos, šiek tiek pipirų.

Rūkytos vištienos salotos su avokadu ir riešutais

Reikės: 200 gramų rūkytos vištienos, 100 gramų graikinių riešutų (arba anakardžių), 1 gūželės salotų, 1 obuolio, 1avokado, 1 morkos, 1 rausvojo svogūno.
Užpilui: 4 šaukštai majonezo, 4 šaukštai natūralaus jogurto, ketvirčio svogūno, 1 skiltelės česnako, 1 šaukšto sojos padažo, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukštelio rudojo cukraus, šiek tiek druskos, šiek tiek pipirų.

Bulvinių blynų užkepėlė

Reikės: 7 bulvių, 6 pievagrybių, 1 kiaušinio, 150 g sūrio, 100 g dešros, prieskonių pagal skonį.

Gaminimas:
Bulves sutarkuoti per burokinę tarką, įmušti kiaušinį, įdėti prieskonių. Iškepti norimo dydžio blynelius. Blynus sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant blynų dėti smulkintus pievagrybius, dešrą ir tarkuotą sūrį. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Tortilijos su faršu

Reikės: 6 didelių arba 8 mažesnių tortilijų paplotėlių, 500 g kiaulienos ar jautienos faršo, 250 g pievagrybių, 1 indelio konservuotų pupelių, 1 morkos, 1 didelio svogūno, 0,5 raudonos paprikos, 0,5 geltonos paprikos, 3-4 skiltelių česnako, 2-3 valg. š. pomidorų padažo, druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų čili pipirų, svogūnų laiškų.

Gaminimas:
Morką supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti stambia trintuve. Pievagrybius supjaustyti juostelėmis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, papriką – šiaudeliais.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinti faršą. Pabarstyti druska, pipirais. Suberti susmulkintą česnaką ir pakepinti 1-2 min. Sudėti svogūnus, morkos, paprikas, pievagrybius ir pakepinti dar kelias minutes. Sudėti pomidorų padažą, suberti konservuotos pupelės, gerai išmaišyti ir uždengus patroškinti pora minučių. Pagardinti maltais čili pipirais, susmulkintais svogūnų laiškais.
Tortilijų paplotėlius įvynioti į foliją ir kelias minutes pašildyti įkaitintoje orkaitėje (galima pašildyti ir sausoje keptuvėje, bet tik keletą sekundžių, svarbu tortilijų paplotėlių neperkaitinti). Ant kiekvieno pašildyto tortilijos paplotėlio dėti paruošto įdaro ir suvynioti.
Tortilijas su faršu sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. Skanaus.

Varškės kukuliai su vištiena

Varškės kukulių tešlai reikės: 400 g 9 proc. riebumo varškės, 2 kiaušinių, 3 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo (kupini), 3 valgomieji šaukštai miltų (kupini), druskos.

Papildomai reikės: miltų – apvolioti, krakmolo, vandens ir druskos virimui.

Įdarui reikės: 300 g virtos vištienos filė, 2 morkos, 2 skiltelės česnako, druskos pagal skonį, 30 g sviesto, 50 ml. grietinėlės.

Padažui reikės: 2 valgomųjų šaukštų grietinės, 50 g sviesto, 40 ml. grietinėlės, druskos, žiupsnelis džiovintų bazilikų.

Blynai su sojos faršu

Reikės: 500 g bulvių, 2 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų, 150 g sojos faršo, 1 svogūno, druskos pagal skonį, riebalų kepimui.

Gaminimas:

Sojos faršą paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakelio. Išvirę nusunkite. Faršą pakepinkite su smulkiai supjaustytu svogūnu. Bulves smulkiai sutarkuokite, suberkite miltus ir pakepintą faršą su svogūnu, pagal skonį pasūdykite. Kruopščiai išmaišykite ir kepkite kaip bulvinius blynus gerai įkaitintuose riebaluose.

Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai

Reikės: 1 nedidelio žiedinio kopūsto, 300 g vištienos faršo, 1 svogūno, 2 kiaušinių, 3 valg. šaukštų miltų, 2 skiltelių česnako, aliejaus, druskos, pipirų, petražolių, krapų.

Gaminimas

Žiedinį kopūstą išskaidome žiedynais ir apverdame pasūdytame vandenyje 5 min. Atvėsiname, smulkiai supjaustome arba sumalame. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir apkepiname. Vištienos faršą sumaišome su susmulkintais kopūstais, svogūnu, įmušame kiaušinius, sudedame susmulkintą česnaką, petražoles, krapus, miltus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Kepsnelius šaukštu dedame į įkaitintą aliejų ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai pagelsta.

Pyragas su kalakutiena

Reikės: 1 pakuotės šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 400 g maltos kalakutienos, 2 kiaušinių tryniai, 150 g grybų, 300 g kopūstų, 1 poras, 2 svogūnai, 1 morka, žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų, šlakelis sojų padažo.

Gaminimas:
1. Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje.
2. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu.
3. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių trynius ir gerai viską išmaišykite.
4. Šiek tiek pakočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą, dėkite jį į skardą išklotą kepimo popieriumi, sudėkite įdarą ir uždengus kitu tešlos lakštu gerai užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
5. Kepti 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šaltą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:7300
Vakar apsilankė:6979
Šią savaitę apsilankė:14279
Šį mėnesį apsilankė:209639
Viso (nuo 2015-02-16):6384825
Šiuo metu naršo:
84
2017-09-26