Dienos receptas

Apelsinais įdaryta antis

Reikės
anties, 3 apelsinų, 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 2 šaukštų majonezo, šaukštelio druskos, paukštienos prieskonių.

Gaminimas:
išvalytą švarią antį įtrinkite majonezu, druska, juodaisiais pipirais bei paukštienos prieskoniais. Apelsinus nulupkite, išskaidykite minkštimą be odelių ir sudėkite į anties vidų. Paruoštą antį dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 1 val. 30 min. Patiekite šiltą su mėgstamu garnyru.

 

Šventiniai suktinukai

Reikės
250 g mėgstamo varškės sūrio, 250 g sūdytos ar rūkytos lašišos, 30 g gražgarsčių, šiek tiek krapų, šaukštelio citrinos sulčių.

Gaminimas:
krapus ir gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite. Krapus susmulkinkite ir sumaišykite su varškės sūriu. Ant lašišos užtepkite varškės sūrio, į vidų dėkite po kelis salotų lapelius ir atsargiai susukite. Paruoštus suktinukus palikite pastovėti 1 val. šaldytuve. Supjaustykite 3–4 cm pločio griežinėliais (kad griežinėliai lengviau pjaustytųsi, rekomenduojama kiekvieną kartą sudrėkinti peilį), apšlakstykite citrinos sultimis.

Kalakutienos vyniotinis

Reikės
1 kg kalakutienos krūtinėlės, druskos, maltų juodųjų pipirų, 200 g brokolių, 1 morkos, 1 saldžiosios paprikos, 100 ml sultinio, 5 šaukštų grietinėlės, 2 šaukštų miltų.

Gaminimas:
orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir išmuškite. Pabarstykite druska ir pipirais. Brokolius ir morką apvirkite, papriką ir apvirtas daržovės supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant mėsos. Susukite vyniotinį ir suriškite tvirtu siūlu. Vyniotinį dėkite į gilų kepimo indą, šaukite į orkaitę ir kepkite 60 min. Nuolat mėsą palaistykite vandeniu. Iškepusį vyniotinį išimkite iš orkaitės, nuimkite siūlus, suvyniokite į foliją ir padėkite į išjungtą orkaitę. Paruoškite padažą: sultinį, kuriame troškinosi mėsa, nukoškite į puodą, supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sutirštinkite miltais. Paskaninkite druska ir pipirais. Mėsą išimkite iš folijos, supjaustykite, išdėliokite į lėkštes ir užpilkite padažu.

Burokėlių užtepėlė

Reikės
2 burokėlių, pusės stiklinės lazdyno riešutų, svogūno, šiek tiek druskos ir pipirų, šaukšto sojų padažo, 2 šaukštų balzamiko, 3 šaukštų linų sėmenų aliejaus.

Gaminimas:
burokėlius išvirkite. Svogūną supjaustykite ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi. Riešutus susmulkinkite elektriniu kombainu, sudėkite virtus burokėlius, apkepintus svogūnus, supilkite linų sėmenų aliejų, druską, pipirus, sojų padažą, balzamiką ir viską susmulkinkite. Jei užtepėlė bus tirštoka, galima įpilti kelis šaukštus vandens.

Sluoksniuotos vištienos salotos

Reikės
150 g džiovintų slyvų, 200 g pievagrybių, svogūno, 200 g vištos krūtinėlės, agurko, 200 g fermentinio sūrio, majonezo.

Gaminimas:
užvirkite vandenį ir užpilkite jį ant džiovintų slyvų. Po pusvalandžio nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apkepinkite pjaustytus svogūnus su pievagrybiais. Virtą vištieną supjaustykite šiaudeliais. Inde salotas reikia sluoksniuoti tokia tvarka: slyvos (pjaustytos šiaudeliais), kepinti pievagrybiai ir svogūnai, pjaustyta vištiena, majonezas, agurkas (pjaustytas šiaudeliais), tarkuoto fermentinio sūrio sluoksnis ir majonezo sluoksnis. Papuoškite.

Silkė su džiovintais obuoliais ir razinomis

Reikės
2 silkių filė, 2 didelių svogūnų, morkos, 6 riekelių džiovintų obuolių, 50 g razinų, prieskoninių žolelių, druskos, pipirų.

Gaminimas:
obuolius bei razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morką stambiai sutarkuokite. Pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, pagardinkite prieskoniais. Supjaustykite obuolio riekeles, razinas nuspauskite ir sudėję į keptuvę kelias minutes patroškinkite su daržovėmis. Atvėsinkite. Sumaišykite su gabalėliais pjaustyta silke. Skanu su karštomis bulvėmis, taip pat tinka vieno kąsnio užkandėlėms.

Įdaryti pievagrybiai

Reikės
10 didelių pievagrybių, aliejaus, 150 g paprikos, svogūno, česnako skiltelės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 100 g fetos sūrio, 100 g fermentinio sūrio, baziliko.

Gaminimas:
susmulkinkite paprikas, svogūną, česnako skiltelę. Šias daržoves apkepkite aliejuje. Tada į daržovių masę įmaišykite smulkintus sūrius. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Pievagrybius gerai nuplaukite, išimkite kotelius ir šaukšteliu įdarykite sūrio ir daržovių mase. Kepkite įdarytus pievagrybius karštoje orkaitėje apie 10–15 minučių. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais šviežiais ar džiovintais bazilikais.

Troškinti vištų skrandukai

Reikės
1 kg vištos skrandukų, 2 svogūnų, 0,5 l baltojo vyno, 200 ml grietinėlės, 2 šaukštų sviesto, džiovintų petražolių, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
išvalytus skrandukus troškinkite vyne, kol suminkštės (apie 1 val.). Vynas turi būti švelnaus skonio, kitaip padažas gali būti per rūgštus ar net kartokas. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste ir sudėkite į troškinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. Grietinėlė pilama prieš baigiant troškinti. Viskas verdama tol, kol padažas bus norimo tirštumo. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Meksikietiški kiaulienos kepsniai

Reikės
800g nugarinės, 2 paprikų, 2 svogūnų, 2 česnako skiltelių, šaukštelio garstyčių, šaukšto pomidorų padažo, aliejaus, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
nugarinę supjaustykite 1–1,5 cm storio gabalais. Kepsnius išmuškite, pagardinkite prieskoniais, patepkite garstyčių bei pomidorų padažo mišiniu (šaukštelis garstyčių ir šaukštelis pomidorų padažo) ir palikite 30–40 min. pasimarinuoti. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Išvalytas paprikas supjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje apkepkite svogūnus. Sudėkite paprikas ir maišydami pakepinkite 5–7 min. Suberkite susmulkintą česnaką, sudėkite likusį pomidorų padažą ir pakaitinkite 1–2 min. Kitoje keptuvėje iškepkite kepsnius. Ant kepsnių uždėkite keptas daržoves ir kelias minutes apkepkite orkaitėje.

Pupelių troškinys

Reikės
2 stiklinių pupelių, 0,5 kg kiaulienos šoninės, 2 morkų, svogūno, 2 česnako skiltelių, 4 šaukštų kvietinių miltų, krapų, druskos, kario prieskonių, citrinpipirių, 4 šaukštų pomidorų padažo, svogūnų laiškų.

Gaminimas:
išvirkite pupeles pasūdytame vandenyje. Supjaustykite kiaulieną kubeliais, pasūdykite ir apkepkite. Morkas sutarkuokite, svogūną ir česnako skilteles supjaustykite smulkiais kubeliais ir viską sudėkite į puodą kartu su apkepta mėsa ir išvirtomis pupelėmis. Pagardinkite prieskoniais ir troškinkite. Dėkite pomidorų padažą, berkite miltus ir troškinkite apie valandą. Baigus troškintis apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2478
Vakar apsilankė:7924
Šią savaitę apsilankė:10402
Šį mėnesį apsilankė:109564
Viso (nuo 2015-02-16):7246239
Šiuo metu naršo:
92
2018-01-16