Dienos receptas

Ryžių sriuba su pievagrybiais

Reikės
200 g pievagrybių, šaukšto sviesto, 2 šaukštų ryžių, 3 šaukštų grietinės, šaukšto smulkintų krapų, morkos, saujos žirnių ir svogūno laiškų, druskos ir mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
supjaustykite pievagrybius. Pievagrybių griežinėlius pakepinkite svieste. Užvirkite 500 ml vandens, supilkite ryžius ir smulkintas morkas. Taip pat žirnius. Virkite apie 10 minučių. Sudėkite grybus, svogūnų laiškus ir krapus. Dar pavirkite, kol ryžiai ir daržovės išvirs. Pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais. Dėkite grietinę.

Suvožtinis su vištiena

Reikės
1 bandelės, 100 g vištienos filė, 50 g sūrio, salotos lapo, 0,5 pomidoro, raudonojo svogūno pagal skonį, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų, vištienos prieskonių, majonezo, marinuoto agurko ir česnako skiltelės.

Gaminimas:
vištienos filė pabarstykite juodaisiais pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Kepkite ant kaitrios ugnies apie 10 minučių, kol iš abiejų pusių gerai iškeps. Bandelę perpjaukite pusiau ir 5 minutėms dėkite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę. Sumaišykite susmulkintą marinuotą agurką su sutrintu česnaku ir majonezu. Paruoštą padažą gausiai tepkite ant abiejų bandelės pusių. Ant bandelės pagrindo dėkite salotos lapą, keptą vištieną, svogūno bei pomidoro griežinėlius ir sūrį. Uždėkite bandelės viršų ir dėkite suvožtinį 5 minutėms į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Įdarytos pusryčių bandelės

Reikės
6 bandelių, 6 kiaušinių, 50 g fermentinio sūrio, 2 pomidorų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, mėgstamų prieskoninių žolelių.

Gaminimas:
paprastoms pusryčių bandelėms nupjaukite viršūnėlę ir iš vidaus išimkite minkštimą (nepersistenkite, minkštimo turėtų šiek tiek likti). Į vidų įberkite tarkuoto sūrio, įdėkite smulkiai pjaustytų pomidorų, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps kiaušiniai. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Avokado ir grūdėtosios varškės užtepėlė

Reikės
prinokusio avokado, 250 g grūdėtosios varškės, 3 česnako skiltelių, prancūziško batono, druskos ir maltų baltųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
nulupkite prinokusį avokadą, išimkite kaulą ir sutrinkite šakute. Į gautą avokado masę sukrėskite grūdėtąją varškę, spaudikliu išspauskite česnako skilteles, pagardinkite maltais baltaisiais pipirais ir druska. Gautą masę užtepkite ant skrudinto prancūziško batono riekelių.

Vištiena jogurto marinate

Reikės
200 g jogurto, 1 kg vištų blauzdelių, 1 kg bulvių, česnako pagal skonį, 200 g vyšninių pomidorų, Dižono garstyčių, alyvuogių aliejaus, prieskoninių žolelių, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:
sumaišykite jogurtą su smulkintu česnaku, druska, juodaisiais pipirais ir mėgstamomis prieskoninėmis žolėmis. Marinate vištieną palaikykite 20–25 minutes. Nuskuskite, nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite bulves. Sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Ant bulvių dėkite vištos blauzdeles ir gražiai išdėliokite pjaustytus pomidoriukus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Česnakinė košė

Reikės
žiedinio kopūsto, 150 ml pieno, 50 g sviesto, 3 česnako skiltelių, šiek tiek druskos ir žalumynų pagal skonį.

Gaminimas:
žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais, kotą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sausoje keptuvėje trumpai apkepinkite česnako skilteles (nesmulkinti). Į verdantį vandenį sudėkite žiedinį kopūstą, pasūdykite ir virkite apie 15 minučių, kol suminkštės. Vandenį nupilkite, išvirtą žiedinį kopūstą išimkite. Puode, kuriame virė žiedinis kopūstas, ištirpinkite sviestą piene. Nuimkite nuo kaitros, sudėkite žiedinį kopūstą, kepintą česnaką ir džiovintas žoleles. Sutrinkite su maisto smulkintuvu ar rankine grūstuve iki norimos tekstūros.

Įdaryti blynai

Reikės
2 kiaušinių, 500 ml pieno, 250 g miltų, 400 g faršo, svogūno, paprikos, konservuotų kukurūzų, 2 šaukštų aštraus pomidorų padažo, aliejaus, druskos ir aitriųjų prieskonių pagal skonį.

Gaminimas:
iš kiaušinių, pieno ir miltų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite tešlos ir tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Įdarui susmulkinkite svogūną, kubeliais supjaustykite papriką ir trumpai apkepkite įkaitintuose riebaluose, sudėkite mėsos faršą ir kepkite, kol mėsa pakeis spalvą, sudėkite kukurūzus, sukrėskite pomidorų padažą, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Ant lietinio blyno dėkite du šaukštus įdaro ir sulankstykite blyną. Apkepkite įdarytus blynus įkaitintame aliejuje.

Moliūgo ir bulvių plokštainis

Reikės
500 g moliūgo masės, 500 g bulvių, svogūno, 2 morkų, 2 kiaušinių, žalumynų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:
nuluptą moliūgą ir morkas sutarkuokite burokine tarka. Susmulkinkite svogūną. Sutarkuotas bulves nusunkite. Į bulvių masę dėkite smulkintą svogūną, berkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, įmuškite kiaušinius. Tuomet bulvių masę sumaišykite su moliūgais ir morkomis.
Skardą ištepkite nedideliu kiekiu aliejaus ir supilkite masę. Apibarstykite žalumynais (krapais, petražolėm ir pan.). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Įdarytas prancūziškas batonas

Reikės
prancūziško batono, raudonojo svogūno, skardinės tuno, 2 paprikų, 2 pomidorų, 2 šaukštų grietinėlės sūrio, šaukšto majonezo, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
tuną nusunkite, sudėkite į dubenį ir šakute pasmulkinkite, pridėkite pjaustytų pomidorų, paprikų, smulkinto svogūno. Gautą masę pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite su majonezu bei grietinėlės sūriu. Išskobto batono galus nupjaukite. Batoną įdarykite paruošta mase. Po 20 minučių galite patiekti supjaustytą griežinėliais.

Kibinai

Reikės
500 g miltų, 250 g sviesto, 4 kiaušinių, 100 g grietinės, druskos, 600 g vištienos faršo, svogūno, mėgstamų prieskonį, kiaušinio.

Gaminimas:
miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su žiupsneliu druskos. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, du kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą. Įdarui vištienos faršą pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su smulkintu svogūnu. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus suvyniodami virvele. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 30 min. 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:782
Vakar apsilankė:3590
Šią savaitę apsilankė:12145
Šį mėnesį apsilankė:63204
Viso (nuo 2015-02-16):8870179
Šiuo metu naršo:
48
2018-08-16
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!