Dienos receptas

Dienos receptas

Pertrinta vištienos sriuba

Reikės: 400 g vištienos, 300 g saliero, poro, 3 bulvių, 2 česnako skiltelių, sultinio, 100 ml grietinėlės, šaukšto aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį, šiek tiek čiobrelių.

Graikiškas špinatų pyragas

Reikės: 16 filo tešlos lakštų, didelio svogūno, saujelės šviežių petražolių ar krapų, 150 g šviežių špinatų, 200 g fetos sūrio, 25 g kietojo sūrio, 2 didelių kiaušinių, juodųjų pipirų, 4 šaukštų sviesto, alyvuogių aliejaus.

Vištienos ir sūrio keksiukai

Reikės: 500 g vištos krūtinėlės, stiklinės tarkuoto sūrio, 40 g miltų, 100 ml pieno, 2 kiaušinių, žalumynų, 2 šaukštų majonezo, 2 šaukštų grietinės, mėgstamų prieskonių.

Keptų moliūgų salotos

Reikės: 500 g moliūgo, 500 g burokėlių, 200 g fetos, 100 g gražgarsčių ar kitų mėgstamų salotų, 80 g graikinių riešutų, 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsnelio prieskoninių žolelių.

Sausainiai

Reikės: 400 g avižinių dribsnių, 300 g žemės riešutų, 200 g lukštentų saulėgrąžų, 100 g džiovintų spanguolių, 100–150 g cukraus, 100 g sviesto, 100 ml aliejaus, 2 kiaušinių, 6–8 šaukštų miltų.

Česnakiniai varškės kamuoliukai

Reikės: 4 česnakų, juodųjų pipirų, druskos, džiūvėsių, 3 šaukštų majonezo, 250 g varškės, 50 g sviesto, šaukštelio citrinos sulčių, žalumynų pagal skonį, 50 g fermentinio sūrio.

Jogurtiniai blynai

Reikės: 250 ml natūralaus jogurto, 100 g miltų, 2 kiaušinių, 2 šaukštų cukraus, pusės šaukštelio vanilinio cukraus, šiek tiek druskos, 3 šaukštų sviesto.

Sausainių ir varškės pyragas

Reikės: 0,6 kg varškės, 5 pakelių sausainių, 200 g sviesto, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 2 šaukštų cukraus, 150 g juodojo šokolado, šaukšto kakavos, 100 ml pieno, šaukšto cukraus pudros.

Maltos mėsos ir porų sriuba

Reikės: 500 g maltos mėsos, 2 porų, 2 morkų, svogūno, 300 g lydyto sūrio, 2 l vandens, 2 sultinio kubelių, šaukšto alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, petražolių.

Lašiša su grietinėle ir prieskoninėmis žolelėmis

Reikės: vidutinio dydžio lašišos, 180 g grietinėlės, džiovintų ar šviežių krapų, šaukšto džiovintų rozmarinų, šaukšto džiovintų bazilikų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 2 šaukštų citrinos sulčių, aliejaus.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

test_gemius

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:1354
Vakar apsilankė:8411
Šią savaitę apsilankė:1354
Šį mėnesį apsilankė:156739
Viso (nuo 2015-02-16):11651434
Šiuo metu naršo:
71
2019-11-18
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!