Ugniagesiai gelbėtojai: saugomi ir globojami švento Florijono

Gegužės 4-ą, kaip ir kasmet, šalies ugniagesiai gelbėtojai minės Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną. Tądien jiems skambės gražiausi žodžiai ir bus įteikiami apdovanojimai už nelengvą darbą ir kasdienį pasiaukojimą gelbstint žmonių gyvybes. Vien šiemet ugniagesiai gelbėtojai užgesino per 4 tūkst. gaisrų, atliko beveik 4 tūkst. gelbėjimo darbų, gaisruose ir gelbėjimo darbuose išgelbėjo 196 žmonių gyvybes, neretai rizikuodami ir savo gyvybėmis.

Šiomis dienomis šv. Florijono globotiniai dalyvaus šv. Mišiose už ugniagesius gelbėtojus ir jų šeimų narius, jie bus pagerbiami šventinėse rikiuotėse ir minėjimuose, o savo miestų ir miestelių gaisrinėse lauks apsilankant gyventojų, kuriems papasakos apie savo darbą, parodys naudojamą gaisrinę ir gelbėjimo techniką bei įrangą, paaiškins, kaip pasirūpinti namais, kad juose nekiltų gaisras.
Vilniaus ugniagesiai gelbėtojai gegužės 4 dieną, 6.00 val., ryto su gaisriniais automobiliais važiuos per miestą ir žadins jo gyventojus, 9.00 val. jie dalyvaus šv. Mišiose Arkikatedroje Bazilikoje, po jų – šv. Florijono dienos minėjime Valdovų rūmuose. 12–15 val. jie su gaisrine technika lauks gyventojų Katedros aikštėje, prevenciniame renginyje „Budinti Lietuva”. Nuo 13.00 iki 17.00 val. vilniečiai ir miesto svečiai taip pat galės apsilankyti Atvirų durų dienoje ugniagesių komandose.
Kauno ugniagesiai gegužės 4 d., 10.00 val., dalyvaus šv. Mišiose Šv. Mykolo Arkangelo Kauno Įgulos bažnyčioje. Joje bus priimama priesaika, sveikinami ir apdovanojami ugniagesiai. 11.20 val. prie bažnyčios bus surengta žuvusių ugniagesių pagerbimo ceremonija. 12.30–16 .00 val. ugniagesiai lauks gyventojų komandose Atvirų durų popietėje.
Klaipėdos apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje ir Gargždų, Kretingos, Neringos, Palangos, Skuodo ir Šilutės priešgaisrinėse gelbėjimo tarnybose gegužės 3 d. rengiama Atvirų durų diena. Jos metu suaugusieji ir mokiniai galės susipažinti su gaisrine įranga, technika, ugniagesių tarnybos sąlygomis, valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai piliečius konsultuos priešgaisrinės saugos klausimais, atkreips visuomenės dėmesį į pagrindines gaisrų ir kitų nelaimių priežastis.
Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai gegužės 4 d., 9.00 val., susirinks į šv. Mišias Švento Ignaco Lojolos bažnyčioje, o 13.00 val. kviečia gyventojus atvykti prie Talkšos ežero, prie Geležinės lapės skulptūros, kur vyks ugniagesių gelbėtojų šventinė rikiuotė, gaisrinės ir gelbėjimo technikos paroda, bus apdovanojami geriausi ugniagesiai gelbėtojai.
Panevėžio ugniagesiai gegužės 4 d., 9.00 val. dalyvaus šv. Mišiose Kristaus Karaliaus katedroje, o 10.30 val. Panevėžio apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje vyks iškilmingas minėjimas.
Utenos apskrities priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų specialistai ir pareigūnai Šv. Florijono dieną gegužės 3-ią minės Anykščiuose. Anykštėnai ir kaimyninių rajonų gyventojai kviečiami dalyvauti šventiniuose renginiuose ir daugiau sužinoti apie priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų kasdienybę. Šventė prasidės 9.00 val. šv. Mišiomis Anykščių Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje. Po mišių, 11.00 val., visi kviečiami dalyvauti Anykščių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje vyksiančiose ugniagesių varžybose, o 12.00 val. – šventinėje rikiuotėje. Šventės dalyvių taip pat laukia technikos demonstravimas, ekskursijos Anykščių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje ir ugniagesių košė.
Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos šventė prasidės gegužės 4 d., 14.00 val. Jos metu bus apdovanoti geriausi ugniagesiai gelbėtojai ir piešinių konkurso nugalėtojai. Vėliau ugniagesiai demonstruos praktinius gebėjimus: bus atliekama evakuacija iš pastato naudojant evakuacinę pagalvę, putomis gesinamas automobilis, demonstruojama gaisrinė technika ir įranga, surengtos estafetės vaikams, bendruomenės nariai vaišinami ugniagesių koše.
Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai Šv. Florijono dienos minėjimą gegužės 4 d., 14.00 val., rengs Alytaus miesto teatro salėje. Tądien visose apskrities rajonų priešgaisrinėse gelbėjimo tarnybose vyks Atvirų durų dienos.
Šv. Florijono dienos minėjimas Kelmėje vyks gegužės 5 d. 10.00 val. Kelmės „Draugystės” parke bus surengta šventinė rikiuotė, o po jos – ugniagesių pasirodymas ir gaisrinės technikos bei įrangos demonstravimas ir ugniagesių varžytuvės: brandmeisterio rungtis ir ugniagesių kovinis išsidėstymas nuo motorinio siurblio. Šventės dalyviai bus vaišinami ugniagesių koše.
Šventiniai renginiai vyks ir kituose šalies miestuose ir miesteliuose. Tai gera proga pabendrauti su ugniagesiais, susipažinti su jų darbu ir daugiau sužinoti apie saugią gyvenseną.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas