Po atostogų – Taryboje daug įdomių sprendimų

Ketvirtadienį vykusio Utenos rajono savivaldybės tarybos 7-ojo posėdžio darbotvarkėje buvo svarstomi 34 klausimai, išklausytos keturios informacijos. Rajono savivaldybės tarybos (toliau – Tarybos) posėdyje dalyvavo 21 Tarybos narys. Dėl įvairių priežasčių posėdyje nebuvo Roberto Miliausko, Dariaus Šinkūno, Gražinos Kuliešienės ir Robertos Macelienės.

Tarp Tarybos narių nemažai diskusijų sukėlė Aušros gatvės rekonstrukcija. Visgi su kai kuriomis pastabomis, siekiant gerinti susisiekimo sąlygas, didinant pėsčiųjų saugumą bei mažinant avaringumą Utenos mieste, buvo pritarta šiam projektui, kurio preliminari vertė – 405 468 Eur.

Sprendimų projektuose buvo svarstoma kai kurių įmonių nekilnojamojo turto ir žemės nuomos mokesčių lengvatų taikymas, spręsti nekilnojamojo, ilgalaikio bei trumpalaikio materialiojo ir nematerialiojo turto perdavimo klausimai. Vienbalsiai pritarta Utenos rajono savivaldybės ir Rezeknės miesto savivaldybės (Latvijos respublika) bendradarbiavimo sutarčių pasirašymui.
Buvo nagrinėti keli rajono švietimo klausimai, šios savaitės pabaigoje iš darbo bus atleista Užpalių gimnazijos direktorė Virginija Stukienė, o mokyklos vadovavimą laikinai perima Vyžuonų progimnazijos direktorius Rimantas Žvirblis, nes pavaduotoja Laima Janaudienė irgi parašė pareiškimą atleisti iš užimamų pareigų.
Svarstyta ir daugiau įdomių klausimų. Pirmą kartą Utenos istorijoje nustatytos dviejų elektromobilių įkrovimo stotelių vietos arba prieigos prie jų. Kaip atkreipė dėmesį vienas Tarybos narys, tai – istorinis įvykis, tas pats, kaip ir pirmoji uždegta lemputė Utenoje.

Plačiau apie Tarybos posėdžio klausimus ir sprendimus – laikraštyje „Utenos diena”.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas