Latvės domėjosi Utenos parkais

Birželio 16 dieną Utenos rajono savivaldybėje lankėsi Preili (Latvija) miesto, jau ne pirmus metus bendradarbiaujančio su Utena, delegacija, kurią sudarė Preili rajono merė Maruta Plivda bei Preili rajono savivaldybės Plėtros departamento projektų koordinatorės Liga Upeniece ir Inese Matisone.

Maruta Plivda Preili rajono mere išrinkta visai neseniai, tad vienas iš viešnių vizito tikslas – susipažinti su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu bei savivaldybės administracijos vadovais. Kitas vizito tikslas – apžiūrėti Utenos miesto parkus ir pasisemti idėjų tvarkyti žaliąsias erdves Preili mieste.
Po susitikimo su meru Alvydu Katinu viešnioms iš Latvijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vyr. specialistė Jūratė Paragytė pristatė Utenos parkus, supažindino su Utenos parkų kūrimo eiga. Buvo dalijamasi žaliųjų miesto erdvių infrastruktūros plėtros patirtimi, kalbama apie Utenos rajono savivaldybės pasiekimus kraštovaizdžio tvarkymo srityje.
Savo miesto kraštovaizdį pristatė ir Preili atstovės. Preili turi vieną didelį 43 ha parką, kuriame yra ir istoriniai rūmai, ir tvenkiniai, ir kita infrastruktūra. Bet parke, pasak latvių, dar daug ką reikia tvarkyti.
Kaip tvarkyti, viešnios pamatė savo akimis, aplankiusios Dauniškio, Vyžuonos parkus, Miesto sodą, apžiūrėjusios atnaujintas Aušros gatvės erdves. Marutą Plivdą, Ligą Upeniece ir Inesę Matisone po parkus lydėjo Jūratė Paragytė ir Strateginio planavimo ir investicijų valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja, laikinai einanti skyriaus vedėjo pareigas Romualda Serbentienė. Buvo kalbama apie tolesnį Utenos ir Preili rajonų savivaldybių bendradarbiavimą parkų kūrimo srityje.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas