Policijos pareigūnai ragina nepamiršti iškelti trispalves

Minint vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos, įmonės ir organizacijos, taip pat gyvenamųjų namų šeimininkai privalo iškelti valstybines vėliavas. Vėliavos kėlimas skatina ir ugdo žmonių pilietiškumo išraišką bei moralinę pareigą, todėl, minint ilgaamžes valstybingumo tradicijas, gyventojai raginami šventinę dieną nepamiršti iškelti trispalves. Vėliava iškeliama 7 valandą ir nuleidžiama 22 valandą.

Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, kad atsakomybė už vėliavos kėlimo tvarkos pažeidimą numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 188(1) straipsnyje „Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas”. Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo 2 iki 8 eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 8 iki 17 eurų.
Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą, užtraukia baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo aštuonių iki septyniolikos eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 17 iki 34 eurų.

Vėliavą privaloma iškelti:
Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną;
Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną;
Liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas