Užpalius aplankė pėsčiomis po Europą keliaujantis prancūzas

Keliautojas iš Prancūzijos Jeromas nutarė pėsčiomis apkeliauti Europą. 2012 metų lapkričio 17 d. kartu su draugu Francu paliko Lioną Prancūzijoje. Per 10 mėnesių apkeliavo Airiją, Angliją, Švediją, Norvegiją. Po kelių mėnesių kelionių nutarė su draugu išsiskirti. Nuo Norvegijos Jeromas kelionę tęsė vienas. Jis aplankė Suomiją, Rusiją, Estiją, Latviją ir atvyko į Lietuvą. Kaip sako Jeromas, „būti vienam yra nuostabu, kadangi esi laisvas. Žinoma yra ir sunkių momentų, bet tokia laisvės kaina”.

Keliautojas nori parašyti tris knygas apie savo keliones ir tikisi pradėti rašyti Lenkijoje, į kurią rengiasi nukeliauti artimiausiu metu. Jeromas jau nukeliavo 10 000 kilometrų. Batus keičia kas 3000 kilometrų. Naudojasi internetu tuomet, kai randa laisvą prieigą. Interneto paieškos ir atvedė prancūzą Jeromą į Užpalių biblioteką. Jis papasakojo, kad nakvoja palapinėje, taip pat kartais apsistoja pas žmones, kurie socialiniuose tinklapiuose siūlo nakvynes.
Keliautojas noriai bendravo su mokiniais, pasakojo apie savo nuotykius, o atsisveikinęs pėsčiomis patraukė link Salako. Vėliau planuoja aplankyti Vilnių, o iš sostinės – į Lenkiją.

Užpalių bibliotekos inf.

http://www.elegantline.lt/

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas