Rajono savivaldybė žada įsigyti penkis socialinius būstus

Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui paskirstyti savivaldybėms 11,9 milijono litų socialiniam būstui įsigyti. Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės teigimu, jau šiemet daugiau kaip 300 asmenų ar šeimų gaus socialinį būstą, nes metų pradžioje soc. būstui įsigyti buvo skirta 18,25 mln. litų, o dabar savivaldybes pasieks kone 12 milijonų litų.

Pasak Utenos rajono savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vyr. specialistės Zitos Paškonienės, 175 tūkstančius litų Socialinės apsaugos ir darbo ministerija mūsų rajono savivaldybei skyrė šių metų birželio mėnesį, o šiuo metu biudžetą papildys dar 104 tūkstančiai litų – už visą šią sumą – 279 tūkst. Lt – artimiausiu metu bus nupirkti 5 socialiniai būstai: trys butai mieste ir du namai seniūnijose.
Šių metų sausio 1 dienai eilėje socialiniam būstui gauti laukė 278 mūsų rajono asmenys ir šeimos. Šiandien situacija kažkiek pasikeitė, tačiau laukiančiųjų eilė, anot specialistų, nemažėja. „Nuo kitų metų pradžios pasikeis Valstybės paramos būstui įsigyti įstatymas, todėl dėl tam tikrų reikalavimų bus pakoreguotos ir eilės. Įsigaliojus naujam įstatymui, laukiančiųjų sąrašai socialiniam būstui gauti sutrumpės, mat kiekvienas asmuo, įrašytas į sąrašus, kasmet privalės deklaruoti savo turtą ir pajamas”, – teigė Z. Paškonienė, suskaičiavusi, kad šiandien rajono savivaldybė turi 178 socialinius būstus: 144 mieste ir 34 seniūnijose.
Į socialinį būstą pretenduoja žmonės, neturintys būsto arba jų turimas neatitinka įstatyme nustatytų sąlygų. Tarp jų – jaunos šeimos, našlaičiai ir likę be tėvų globos asmenys, neįgalūs asmenys (šeimos), šeimos, turinčios tris ar daugiau vaikų. Kasmet laukiančiųjų socialinio būsto eilė šalyje pailgėja maždaug 3 procentais. Šiuo metu socialiniuose būstuose gyvena apie 27, 8 tūkst. šeimų (asmenų), apie 30 tūkst. laukia, kol jiems toks būstas bus suteiktas.
Skirtas lėšas šalies savivaldybės panaudos pradėtų socialinių būstų statyboms finansuoti, esamų pastatų pritaikymui būsto paskirčiai, taip pat naujų socialinių būstų pirkimui.
Iš viso 2014 metais socialiniam būstui bus skirta virš 30 milijonų.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas