Avarija bendrovėje „Utenos mėsa”

Šiandien, penktadienį, apie 11 valandą, ugniagesių ir greitosios medicinos pagalbos pajėgos buvo skubiai iškviestos į bendrovę „Utenos mėsa” Pramonės rajone. Viename iš bendrovės gamybinių padalinių išsiliejo apie 20 litrų amoniako.

Į avarijos vietą atskubėjo trys Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesių autocisternos su cheminio avarijų likvidavimo įranga. Į pagalbą buvo kviečiami ir Visagino ugniagesiai su cheminės avarijos likvidavimo įranga, tačiau, po kurio laiko paaiškėjus, jog įvyko nedidelė avarija, Visagino ugniagesių gelbėtojų ekipažas buvo atšauktas.
Į įvykį buvo iškviesti Greitosios medicinos pagalbos medikai, nes vienas iš bendrovės darbuotojų, stengdamasis likviduoti avariją, nestipriai apdegė veidą, kaklą, rankas, tačiau vykti į gydymo įstaigą jis atsisakė.
Iš gamybinių patalpų į lauką skubiai buvo evakuoti įmonės darbuotojai.
Kaip „Utenos dienai” aiškino gelbėjimo darbų vadovas, Utenos APGV viršininko pavaduotojas Arūnas Sriubas, amoniako nutekėjo nedaug, nes suveikė automatika ir nuotėkį užblokavo. Pasak jo, pirminiais duomenimis nustatyta, jog trūko vienas iš ventilių. Didesnių nuostolių buvo išvengta. Jau po kurio laiko įmonės darbuotojai galėjo sugrįžti į savo darbo vietas.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas