Ketvirtadienį išskrido beveik dvi savaites Utenoje viešėję kazachstaniečiai

Utenos kolegija glaudžiai bendradarbiauja su daugiau kaip puse ES šalių bei kitomis užsienio valstybėmis, į kurias vyksta paviešėti dėstytojai bei studentai, tačiau dažnai svečių sulaukiama ir Utenoje. Šiandien su Utena atsisveikina kazachstaniečių grupė, kuri mūsų mieste viešėjo nuo rugpjūčio 24 dienos.

Penki gydytojai stomatologai, Šimkento medicinos kolegijos dėstytojai Kozhatayev Akan, Ordabekov Kairat, Tleppayev Bolat, Taskarayev Zhanuzak bei Shertayeva Dinara dalyvavo profesinės kvalifikacijos kėlimo kursuose. Pasak Utenos kolegijos Tarptautinių ryšių skyriaus vedėjos Rūtos Jurgelionienės, Kazachstano respublikos vadovybė deda daug pastangų, kad jų šalyje būtų įsteigta nauja burnos higienisto specialybė. „Penkių žmonių grupelė atvyko susipažinti su šia studijų programa, dėstymo metodais, Dantų ir burnos priežiūros katedros dėstytojais bei aplankė gydymo įstaigas, bendravo su medikais. Šią studijų programą jie nori realizuoti ir savo šalyje”, – trumpai kazachstaniečių vizitą Utenoje apibūdino R. Jurgelionienė, teigdama, kad nuo šių metų liepos mėnesio Utenos kolegija pradėjo glaudžiai bendradarbiauti su Kazachstanu. Vasarą R. Jurgelionienė ir jos kolegė Utenos kolegijos Dantų ir burnos priežiūros katedros vedėja Danguolė Šakalytė vyko į šią šalį, Šimkento ir Turkistano medicinos kolegijose vedė profesinės kvalifikacijos kursus čia dirbantiems dėstytojams.
Baigiantis vasarai, į Uteną atvykusi kazachstaniečių grupelė turėjo puikią progą susipažinti ir su Utenos miestu, aplankyti įžymias šalies vietas, pabuvoti prie jūros bei miškuose. Įpratę prie visiškai kitokio kraštovaizdžio, svečiai aikčiojo išvydę jūrą ir stebėjosi, kad miškuose nepamatė jokio žvėries.
„Mums labai patiko Utenoje. Žavimės ir miestu, ir jo žmonėmis. Atvykome į kursus, tačiau užteko laiko susipažinti ne tik su miestu, bet ir šalimi ir nuostabiomis vietovėmis”, – „Utenos dienai” sakė kazachai.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas