Seimas pritarė: vienkartinės išmokos už vaikus pasieks šalies šeimas

LR prezidentui Gitanui Nausėdai pasiūlius visoms šalies šeimoms skirti vienkartinę paramą atsižvelgiant į vaikų skaičių ir kuri iš viso sieks 72 mln. eurų, birželio 9 dieną Seimas pritarė šiam siūlymui. Vienkartinė išmoka bus išmokėta ne vėliau kaip iki šių metų liepos 31 dienos.

Seimas priėmė Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos teiktą Vienkartinės išmokos vaikams, skirtos COVID-19 pandemijos sukeltiems padariniams mažinti, įstatymą, kuriuo nutarta išmokėti vienkartinę išmoką šeimoms, auginančioms vaikus ar įvaikius ir vaikams, netekusiems tėvų globos.

120 eurų vienkartinę išmoką gaus daugiau kaip 507 tūkst. vaikų arba 330 tūkst. šeimų. 200 eurų vienkartinė išmoka bus mokama vaikams su negalia, vaikams, augantiems daugiavaikėse ir nepasiturinčiose šeimose, jas galės gauti 134 tūkst. vaikų arba 60 tūkst. šeimų. Parama bus skiriama be atskiro prašymo.
Vienkartinė išmoka bus išmokėta ne vėliau kaip iki šių metų liepos 31 dienos. Papildomai bus suteikiama galimybė naujiems gavėjams gauti vienkartinę išmoką ir po liepos mėn., bet tik tiems, kurie įgis teisę gauti kas mėnesį mokamus vaiko pinigus iki šių metų pabaigos.

Laikraščio „Utenos diena” ir LR Seimo inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas