Projektas „Ateities verslas“: dveji bendradarbiavimo metai

2018 05 01–2020 04 30 VšĮ Utenos verslo informacijos centras kartu su Rytų Latvijos kūrybinių paslaugų centru įgyvendino projektą „Ateities verslas“ (The Business of Future). Projekto paraiška buvo teikiama Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos finansavimui gauti.

Projekto prioritetas – skatinti darbuotojų judumą ir užimtumą.

Projekto biudžetas – 141 227,59 Eur.
Projekto veiklos: keturi praktiniai užsiėmimai:
1. E. komercijos ir E. platformų administravimo mokymai;
2. SEO ir E. platformos „Amazonׅ” administravimo mokymai;
3. Komercinės fotografijos ir verslo sąlygų Latvijoje mokymai;
4. Vaizdo įrašų kūrimo, makiažo ir verslo sąlygų Lietuvoje mokymai.
Dvi meno mugės (tradicinės meno mugės, po vieną kiekvienoje šalyje, siekiant stiprinti abiejų šalių kūrybinės pramonės atstovų bendradarbiavimą), „Tech Camp” (e. parduotuvės kūrimo dirbtuvės).
Projekto vykdymo metu buvo sutelkta 30 projekto dalyvių komanda (po 15 dalyvių iš kiekvienos šalies partnerės), menininkai, amatininkai elektroninės komercijos verslą planuojantys pradėti asmenys. Dalyviams buvo parengti keturi teorinių paskaitų užsiėmimai, vykę po dvi dienas, kurių metu buvo išdėstyta dešimt elektroninės komercijos pagrindų temų. Lietuvoje vyko E. komercijos ir E. platformų administravimo, vaizdo įrašų kūrimo, makiažo, prekės siuntimo ir pristatymo, verslo sąlygų Lietuvoje mokymai, Latvijoje vyko SEO ir E. platformos „Amazon” administravimo, komercinės fotografijos bei verslo sąlygų Latvijoje mokymai. Taip pat dalyviams buvo suteikta galimybė pristatyti savo darbus ir pasidalyti gerąja patirtimi su kaimyninės šalies gyventojais bei amatininkais mugėse Latvijoje, Rėzeknės miesto šventės metu, ir Lietuvoje, Utenos miesto šventės metu. Baigiamoji projekto veikla vyko Utenoje. Tai trijų dienų techninė stovykla, kurios metu projekto dalyviams buvo suteikta visokeriopa teorinė ir praktinė pagalba kuriant asmeninę elektroninės prekybos parduotuvę.
Visų projekto mokymų metu teorinė medžiaga buvo kaupiama, o paskaitas vedę lektoriai parengė glaustą išdėstytos teorijos vaizdo pristatymą. Visa ši medžiaga buvo pritaikyta internetinei erdvei ir tapo nauja internetine svetaine, kurioje žingsnis po žingsnio pristatoma, kaip atsidaryti elektroninę parduotuvę savo jėgomis.

Elektroninę svetainę galite aplankyti internetinės svetainės paieškos langelyje suvedę adresą www.busyfuture.eu.

Straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos paramą ir vykdant projekto „Ateities verslas” veiklas.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas