Keliai neužtverti, bet kontroliuojami

Balandžio 10-os vakarą policijos pareigūnai visoje šalyje pagal Policijos generalinio komisaro ir Vyriausybės nurodymą pradėjo budėjimą visuose pagrindiniuose keliuose įvažiuojant į miestus ir miestelius. Kaip „Utenos dienai“ aiškino Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas, kelius policija kontroliuos iki pirmadienio.

Pasak V. Vaiškūno, pagal patvirtintą planą Utenos apskrityje šiuo metu veikia 27 stacionarūs postai, kuriuose pareigūnai tikrins įvažiuojančių žmonių srautus į savivaldybių miestus. Be to, anot komisaro, apskrityje veiks dar devyni mobilūs policijos pareigūnų ekipažai.

Utenoje, pasak V. Vaiškūno, kontroliuojami aštuoni įvažiavimai. Išvažiuoti uteniškiai gali laisvai, tik grįžtant reikės įrodyti ir paaiškinti pareigūnams, kur ir kokiu tikslu vykstama. Pareigūnai užsirašys duomenis ir vėliau patikrins, ar tikrai vykstantieji į Uteną nemelavo. Anot komisaro, bus baudžiami tie asmenys, kurie bandys pareigūnus apgauti, o tam, anot jo, yra visos priemonės. „Nustatę melą, mes turime visus metus, kad tai įvykdytume”, – sakė V. Vaiškūnas.
Improvizuotoje spaudos konferencijoje kelyje į Zarasus dalyvavęs Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas patvirtino, kad seniūnai yra vietinė valdžia. Jų meras kartu su savivaldybės administracijos direktoriumi Audriumi Remeikiu paprašęs, kad seniūnai kontroliuotų situaciją, pervažiuotų savo valdas ir patikrintų, jog nebūtų ypatingų susibūrimų. „Visų kelių neužtversi, bet jau daug kartų kartojau, kad tai – prevencinė ir drausminanti priemonė, o ne kažkokia baudžiamoji”, – akcentavo meras, vildamasis į visų mūsų sąmoningumą likti namuose.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas