Utenos apskrities gyventojai vis dažniau renkasi virtualų buhalterį

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – AVMI) informuoja, kad virtualų buhalterį i.APS išbandė ir sėkmingai individualios veiklos pajamas ir išlaidas e. būdu veda per 600 Panevėžio ir Utenos apskričių gyventojų. Aktyviausiai minėta paslauga naudojasi Utenos rajono savivaldybės smulkieji verslininkai – tokių skaičiuojama 263; antrieji pagal aktyvumą Panevėžio miesto ir rajono gyventojai – čia yra 112 i.APS naudotojų.

Pasak Panevėžio apskrities VMI Mokestinių prievolių departamento direktorės Rasitos Žilinskienės, virtualiu buhalteriu i.APS vienodai aktyviai naudojasi tiek individualią veiklą pagal pažymą, tiek įsigijus verslo liudijimą vykdantys gyventojai. Daugiausiai pajamas ir išlaidas e. būdu veda savarankiškai statybų, prekybos srityje dirbantys, kirpyklų ir grožio salonų, transporto priemonių remonto, keleivių vežimo paslaugas teikiantys gyventojai. Džiugina ir tai, kad dauguma i.APS besinaudojančių smulkiųjų verslininkų aktyviai naudojasi ir kitomis nemokamomis e. paslaugomis Mano VMI sistemoje, pavyzdžiui, įsigyja verslo liudijimą, užsisako pažymą.

Panevėžio AVMI priminė, kad gyventojams, kurie Pajamų ir išlaidų žurnalą pildo internete, VMI sistemoje, nebereikia pildyti popierinio žurnalo, rūpintis apskaitos dokumentais, jaudintis, jog popieriniai dokumentai laikui bėgant pasimes. Tiesiogiai programoje jie gali išrašyti PVM sąskaitą faktūrą, sąskaitą faktūrą ar prekių (paslaugų) pirkimo–pardavimo kvitą. Išrašytų dokumentų duomenys automatiškai keliauja į pajamų ir išlaidų žurnalą.
Ypač patogu tai, kad gyventojams, kurie naudoja virtualųjį buhalterį i.APS, VMI jau 2020 m. parengs preliminariąsias pajamų deklaracijas. Jos bus užpildytos pagal i.APS vedamą Pajamų ir išlaidų žurnalą, taip pat trečiųjų šalių VMI pateiktus duomenis.
Pažymėtina, kad apskaitą vesti virtualiu buhalteriu i.APS galima prisijungus prie VMI informacinės sistemos i.MAS per e. bankininkystę ar su VMI priemonėmis. Pradėti vesti apskaitą e.būdu galima bet kurį metų mėnesį, tiesiog programoje reikia suvesti pajamų ir išlaidų sumas už mėnesius, kuriais apskaita buvo vedama ne i.APS.
„Savarankiškai dirbančius gyventojus, kurie norėtų pradėti pildyti Pajamų ir išlaidų žurnalą e.būdu, tačiau jiems nedrąsu ir reikalinga pagalba žengiant pirmuosius žingsnius, kviečiame atvykti kiekvieną ketvirtadienį pas mus į padalinį Panevėžyje nuo 9 val. iki 15 val., kur organizuojami virtualaus buhalterio i.APS mokymai. Atvykstančių į mokymus prašome turėti prisijungimus prie e. bankininkystės ar VMI išduotas kliento identifikavimo priemones, taip pat bent vieną 2019 m. laikotarpiu išrašytą sąskaitą faktūrą ar kitą apskaitos dokumentą. VMI specialistų padedami gyventojai iškart, mokymų metu, galės įkelti savo apskaitos duomenis ir išbandyti virtualų buhalterį i.APS. Taip pat su šia paslauga gyventojus supažindinsime ir rugsėjo 27-29 dienomis vykstančioje „Expo Aukštaitija 2019″ parodoje, kur veiks VMI stendas, todėl kviečiame atvykti ir pabendrauti su VMI specialistais”, – teigė R. Žilinskienė akcentuodama, kad informaciją apie virtualų buhalterį gyventojai gali gauti ir kiekviename padalinyje mažuosiuose apskrities miestuose.

Panevėžio AVMI inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas