Hostingas: kuo skiriasi „Web“, „Cloud“ ir „VPS“ hostingas?

Jeigu ketinate pradėti kokią nors veiklą internete ir planuojate susikurti tam internetinę svetainę, tuomet jūs neišvengiamai turėsite pradėti galvoti apie jos patalpinimą internete – hostingo paslaugas. Vienas svarbiausių klausimų į kurį turėsite sau atsakyti – kokį hostingo paslaugų planą pasirinkti? Specialistai pataria nedelsti ir šiuo klausimu pradėti domėtis dar tuomet, kada svetainė yra kuriama. Turėkite omenyje, kad nuo programinių sprendimų priklausys, kiek mokėsite už hostingo paslaugas. Netrukus aptarsime, koks hostingo planas labiausiai atitiktų reprezentacinės svetainės, blogo ir elektroninės parduotuvės poreikius.

Nors hostingo paslaugų tiekėjų galima rasti labai daug, tačiau jų paslaugų teikimo principai ir sąlygos ganėtinai panašios. Dažniausiai skiriasi kainos, klientų aptarnavimo kokybė ir profesionalumas, numatytos papildomos sąlygos. Hostingo tiekėjų pasirinkimas yra individualus sprendimas, kurį priimdami turite peržiūrėti kiekvienos įmonės pateiktus pasiūlymus.
Daugelis hostingo paslaugų kompanijų siūlo tris pagrindines paslaugų kategorijas: Web hostingą, Cloud hostingą ir VPS. Tikriausiai klausiate savęs, kuo visi šie paslaugų paketai skiriasi?
Vadinamasis „Web” hostingas (kai kuriose kompanijose tai atitikmuo „Shared” hostingui) yra pats pigiausias planas, kurį dažniau renkasi pradedantieji nei šios srities profesionalai. „VPS” planas yra brangesnis nei pirmasis, tačiau suteikia daugiausiai laisvės ir galimybių. Žinoma, šis planas skirtas pažengusiems vartotojams, kadangi būtina turėti administravimo žinias, kuriomis pasinaudojus reikės pačiam įsidiegti valdymo panelę ir kitus darbui skirtus įrankius.
Tiems, kurie nori maksimalaus našumo, tačiau pakankamai paprasto ir aiškaus valdymo , tinkamiausias pasirinkimas būtų „Cloud” planas. Šiame plane jau yra įdiegta valdymo panelė ir kiti įrankiai, todėl šis planas tinkamas ir pradedantiesiems.
Jeigu planuojate turėti reprezentacinę svetainę, kurioje būtų tik pagrindinė įmonės informacija be kitų personalizavimo galimybių tinklalapio skaitytojui, ar ketinate tapti blogeriu, tuomet geriausias pasirinkimas yra Web hostingas. Turėkite omenyje, kad prieš kuriant internetinę svetainę būtina apsispręsti, kokio plano Jums reikės. Mat ne visos programavimo kalbos tinka tam tikriems planams. Dažniausiai paprastoms svetainėms, pavyzdžiui, kurtoms su „Wordpress” įrankiu gali užtekti Web arba Shared hostingo plano. Tačiau, jeigu jūsų svetainė turi papildomus įdiegtus įrankius, greitai suprasite, kad šio plano jau nebeužtenka – svetainės veikimo greitis taps lėtesnis.
Pradedančiosioms elektroninėms parduotuvėms siūloma rinktis tokius hostingo planus, kuriuose numatoma daugiau resursų. Pagrindinė to priežastis – tokio tipo svetainėje kur kas daugiau individualių veiksmų, kurie eikvoja serverio resursus daug greičiau nei įprasta reprezentacinė svetainė. Jau pažengusiai svetainei rekomenduojama dairytis į didesnius resursus siūlančius planus. Serverio pajėgumo reikalauja dideli klientų skaičiaus srautai.
Pabaigai, reikėtų įsidėmėti, jeigu jūsų svetainė yra dar tik pradedanti ar įprasta reprezentacinė, tuomet rinkitės „Web” hostingo planą. Toks planas yra pats pigiausius, o ir suteikiamų serverio resursų pačioje pradžioje pakanka. Esant poreikiui, dažnu atveju, kompanijos leidžia planą nesunkiai pasikeisti. Dažnai didėjant lankytojų skaičiui bei diegiant papildomus valdymo įrankius, resursų poreikis didėja. Stambesniems internetiniams tinklalapiams būtina dairytis į kitus, didesnius serverio resursus siūlančius planus. Vienas svarbiausių dalykų – svetainė turi būti sukurta tokia programine kalba, kaip jūsų pasirinktas hostingo planas.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas