Uteniškiai raginami dalyvauti Baltijos kelyje: laukia daugybė nepakartojamų akimirkų

Šiais metais Lietuvoje bus minima Baltijos kelio 30-ies metų sukaktį. Rugpjūčio 23 dieną šią sukaktį paminės visos trys Baltijos sesės: Lietuva, Latvija ir Estija. Visoms trims Baltijos šalims – tai yra ypatingai svarbus jubiliejus, simbolizuojantis Laisvę, Vienybę ir Brolybę.

Šiųmetis renginys turėtų būti išties įspūdingas. Baltijos kelio 30-mečio proga VŠĮ „Jeep Club Lithuania” organizuoja tarptautinį automobilių ir motociklininkų mėgėjų bei visų, turinčių bet kokią transporto priemonę, žygį per tris Baltijos šalis. Žygio pradžia – rugpjūčio 23 dieną 9 val. Vilniaus Katedros aikštėje, kurioje ir prieš 30 metų prasidėjo šis Baltijos kelias.

Planuojama, kad Baltijos kelio 30-mečio bei tautine atributika papuošti 30 automobilių iš Vilniaus ir tuo pačiu metu iš Talino Baltijos keliu vyks link Rygos. Prie kolonos iš Vilniaus numatytose Lietuvos vietose prisijungs kiti automobilių ir motociklininkai, šalies savivaldybių organizuotos grupės bei norintys dalyvauti pavieniai dalyviai. Vyksiantys iš Talino taip pat „surinks” prisijungsiančius žygio dalyvius.
Pirmasis sustojimas numatomas Rygoje, kur susitiks abi automobilių kolonos. Rygos vadžios atstovams bus įteikiamos simbolinės dovanos – vėliavos. Viena kolona pasuks Vilniaus link, kita – Talino. Antrasis lietuvių kolonos sustojimas bus Taline, kur taip pat dovanos – vėliavos – bus įteikiamos Talino valdžios atstovams. Visose trijose sostinėse bus giedami šalių himnai. Taline, Dainų aikštėje, vyks koncertas, skirtas Baltijos kelio 30-mečiui. Vilniuje taip pat bus surengtas šventinis koncertas.
Utenos rajono savivaldybė taip pat prisideda prie tarptautinio žygio organizavimo ir kviečia Utenos rajono gyventojus, norinčius įspūdingai paminėti Baltijos kelio sukaktį, dalyvauti žygyje ir vykti į Taliną. Istorinio žygio rengėjai yra numatę, kad kiekvienai šalies savivaldybei žygyje atstovaus po 30 automobilių ir kitų transporto priemonių. Tad Utenos rajono gyventojus, organizacijas, įstaigas, bendruomenes, kaimynus ir draugus kviečiame aktyviai burtis į uteniškių koloną ir jungtis prie vyksiančių į Taliną. Planuojama, kad uteniškiai prisijungs netoli Pasvalio.
Norinčius dalyvauti Baltijos Kelio 30-ies metų sukakčiai paminėti skirtame žygyje kviečiame registruotis tel. nr. 8 389 48341, 8 616 24713, 8 616 86143, 8 389 61611, 8 389 61620, el. p. vitalijus.sersniovas@utena.lt, lolita.kaminskiene@utena.lt, info@utena.lt.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas