Utenoje jau juntama Kalėdų dvasia

Nors iki didžiųjų metų švenčių liko gerokai daugiau nei mėnuo, Utena jau pasirūpino kalėdine egle. Šiandien, penktadienį, 15–16 metrų žaliaskarė paprastoji eglė, daugelį metų savo stulbinančiu grožiu traukusi uteniškių akį, jau nukirsta ir išvežta prie Utenos kultūros centro – čia ji džiugins miestelėnus visą šventinį laikotarpį.

Ryte apie 9 valandą UAB „Utenos komunalininkas“ darbuotojai susirinko prie didžiulės eglės, kuri augo Šilinės kaime prie AB Utenos suskystintų dujų degalinės. Anot kirtimo darbus vykdžiusios bendrovės vyr. energetiko Henriko Eidžiulio, valstybiniame žemės plote ilgus metus bujojusi žaliaskarė, pasidabinusi kankorėžiais, pasirinkta dėl jos aukščio, tinkamo šakotumo ir didingumo.

Nukirsta eglė buvo saugiai nuvežta į kultūros centro kiemą, kur bus pastatyta ir pradėta puošti, o įžiebta gruodžio 3 dieną. Kaip sakė Utenos miesto seniūnas Valentinas Vaitonis, artimiausiu metu bus nuspręsta, koks bus kalėdinės miesto eglės įžiebimo šventės scenarijus.

Kitą savaitę planuojama nukirsti dar vieną žaliaskarę, kuri papuoš Utenio aikštę. Ji turėtų atkeliauti iš vienos sodų bendrijos.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas