Dienos šviesą išvydo knyga „Utenos kolegija. Laikmečio žingsniai“

Rugsėjo 17 dieną Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta Utenos kolegijos direktoriaus prof. dr. Gintauto Bužinsko ir žurnalistės Genovaitės Šnurovos knyga „Utenos kolegija. Laikmečio žingsniai”. Pasveikinti knygos leidėjų su nauju leidiniu atskubėjo gausi kolegijos bendruomenė, studentai, absolventai ir tiek, kurie didžiąją savo gyvenimo dalį paskyrė dirbdami šioje švietimo kalvėje.

Didžiuodamasis esantis mūsų kraštietis, Utenos kolegijos direktorius Gintautas Bužinskas teigė niekada nesigailintis savo pasirinkimo dirbti Utenoje. Jis dėkojo ir į knygos pristatymą atskubėjusiai buvusiai šios įstaigos vadovei Vidai Stasiulionienei, kuri jį pakvietė į baigiamųjų egzaminų kvalifikacinės komisijos pirmininko pareigas. „Esu dėkingas už kiekvieną gyvenimo akimirką, už pažintį mūsų su Genute (Genovaitė Šnurova – aut. past.), kuri yra puiki šio krašto istoriografė, parašiusi apie Utenos kraštą bei tapusi bendraautore neseniai išleistos knygos. Galiu drąsiai prisipažinti, kad Genutės įnašas į šią knygą yra pats didžiausias, o mano – gal 10 procentų”, – teigė direktorius.
Ypatingą išskirtinumą knygai „Utenos kolegija. Laikmečio žingsniai” suteikusi G. Šnurova prisipažino iš pradžių pati stebėjosi, kodėl ėmėsi šio darbo. „Tikėjausi, kad ir Medicinos mokykla, ir Politechnikumas turės savo archyvus ir bus labai paprasta. Tačiau tuomet, kai pradėjau ieškoti medžiagos, pasirodo, buvo ne taip paprasta. Išsigandau. Juk pažadas buvo duotas. O už ko kabintis? Paskambinau dviem šauniems vyrams Adolfui ir Nerijui (Adolfui Sinkevičiui ir Nerijui Treiniui – aut. past.), pradėjau su jais bendradarbiauti. Taip pat prisiminiau, kad kažkada laikraštyje rašiau apie Medicinos mokyklos absolventų susitikimą po 50 metų, susiradau šio susitikimo iniciatorę Reginą Merkienę. Nuo jos ir pradėjo vyniotis tas kamuoliukas, kurio gijos vedė į Kauną, Vilnių, Šiaulius ir kitus miestus. O kai kamuoliukas atriedėjo į Uteną, prisiminiau, kad nemažai medžiagos turi mano buvusi mokytoja Stasė Kubickienė. Nuo tos akimirkos tapo viskas paprasčiau”, – leidinio atsiradimo istoriją papasakojo ilgametė žurnalistė Genovaitė Šnurova, paskaičiusi keletą „perliukų” iš naujai išleistos knygos apie Utenos kolegiją.
Padėkoję visiems, kurie prisidėjo prie šios knygos leidimo, autoriai juos apdovanojo nauju leidiniu, nuspalvintu ypatinga šiluma ir nuoširdumu.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas