Aukštaičių premija – žemaičiui Gvidui Latakui

Portalo udiena.lt skaitytojai jau žino, kad rugpjūčio 29 dieną Telšiuose buvo pristatytas ketvirtasis aukštaičių ir žemaičių kūrybos almanachas „Atokios stotys”. Pristatyme dalyvavo aukštaičių ir žemaičių krašto poetai, o Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva žemaičių premiją įteikė vienai iš almanacho poečių aukštaitei Reginai Katinaitei-Lumpickienei.

Kaip atsaką Telšių kolegai Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas irgi įsteigė savo premiją, kurią, pristatant knygą jau Aukštaitijoje, Utenoje, praėjusį savaitgalį, stebint visam būriui poetų ir į Utenos A. ir M. Miškinių viešąją biblioteką susirinkusių poezijos gerbėjų, įteikė poetui, dailininkui Gvidui Latakui. Šalia premijos ir diplomo, meras A. Katinas padovanojo ir mūsų puodžių karaliaus Vytauto Valiušio kurtą keramikos darbą, simbolizuojantį vieną iš švelniausių gyvūnėlių.
G. Latakas – žemaitis dailininkas, Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės instituto Tapybos katedroje studijavęs tapybą įgijo magistro laipsnį. G. Latakas tapo, kuria papuošalus, rašo eilėraščius, yra tapybos dėstytojas Kauno tautinės kultūros centre. Jo kūriniai buvo spausdinti kai kuriose knygelėse, buvo atidarytos jo parodos, o šį kartą dailininko darbas papuošė almanacho „Atokios stotys” viršelį. Jo kopiją G. Latakas įteikė vienam iš „Atokių stočių” kūrėjų ir sumanytojų Vytautui Kazielai.
G. Latako eilėraščiai publikuoti Telšių rajoninėje spaudoje, savaitraštyje „Šiaurės Atėnai”, žurnale „Nemunas”, įvairiuose almanachuose. G. Latakas dukart (2003 ir 2004 m.) Prano Lemberto konkurso laureatas.
Praėjusiais metais telšiškio mero V. Kleivos premija atiteko aukštaičiui almanacho leidėjui V. Kazielai, o Utenos rajono savivaldybės meras A. Katinas premiją įteikė žemaitei Onai Jautakei.

„Utenos dienos” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas