Profesionalus virtuvės šefas D. Praspaliauskas supažindino su danų virtuve

Spalio 27-osios vakaras Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje prasidėjo kitaip. Konferencijų salėje ne tik skambėjo pokalbiai ir juokas, tačiau į ją užeiti viliojo ir gardus ką tik išvirtos arbatos aromatas. Iš Užpalių kilęs Deivydas Praspaliauskas – jauniausias Lietuvos virtuvės šefas – paprastai ir šiltai pasakojo apie save ir savo darbą tiek Lietuvoje, tiek Danijoje.

Pavadinimas „Pažink Europą kitaip: Danijos kulinarinis paveldas” pasirinktas ne šiaip sau. Visi Europos Sąjungos piliečiai gali laisvai keliauti ir dirbti ES. Būtent iškeliavus į Daniją ir prasidėjo Deivydo sėkmės istorija. Ten, kaip pats jis sakė, ir atrado savo hobį. Paklaustas, ar tikrai suradus mėgstamą darbą nebereiks dirbti nė dienos, Deivydas juokavo, kad kartais susimąsto, ar nereikėtų susirasti darbo, nes šiuo metu nesijaučia dirbantis.
Kadangi pats šefas atvyko persišaldęs, nusprendė visus pavaišinti ir išmokyti išsivirti arbatos, kuri sušildys šaltuoju metų laiku ir padės įveikti peršalimą.
Vėliau virtuvės šefas tris drąsiausius pakvietė gaminti sumuštinius, kurie laikomi danų virtuvės pasididžiavimu. Pirmoji ranką pakėlėm buvusi Užpalių gimnazijos socialinė darbuotoja Gitana. Netrukus prie jos prisijungė dar du žiūrovai. Kai sumuštiniai buvo pagaminti, virtuvės šefas papasakojo pagrindinius sumuštinių gaminimo principus, kurių laikomasi Danijoje.
Susirinkusieji Deivydo klausinėjo apie jo pomėgius, virtuvės paslaptis, labdaringą veiklą. Utenos lietuvių ir švedų draugijos pirmininkės pavaduotoja Vida Starčikovienė susitarė, kad D. Praspaliauskas atsiųs receptą, pritaikytą „Maisto banko” akcijos surinktiems produktams.
Atsiliepimų negailėjo ir kitos renginio dalyvė. Renginio viešnia sakė, kad jai neteko domėtis Danijos kulinariniu paveldu, todėl buvo įdomu išgirsti kažką naujo iš jauno, bet jau pripažinto ir įvertinto virtuvės šefo lūpų.
„Paprastumas, geranoriškumas, nuoširdumas bei begalinis darbštumas padaro daug daugiau nei stalčiuje gulintys diplomai. Džiugi žinia buvo ir ta, kad profesionalaus virėjo planuose yra ir Utena. Kas žino, gal „2 Dublis” įsikurs būtent Utenoje. Visi galėjo dar karta įsitikinti sena tiesa: jei žmogus myli gyvenimą, gerbia ir save ir kitus, pozityviai mąsto ir nebijo rizikuoti. jo nepakeičia nei laikas, nei statusas nei pinigai”, – po susitikimo su D. Praspaliausku įspūdžiais pasidalijo Gitana.

Sandra ŽVIRBLYTĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas