Nerijus Rukštela tapo absoliučiu Lietuvos motokroso čempionu

Sekmadienį link Dauniškio ežero iš visų pusių plūdo uteniškiai ir miesto svečiai. Kas po vieną, kas įsikibęs į parankę antrajai pusei ar atžygiavęs su visa šeima, visi troško padėkoti vienam geriausių Utenos rajono sportininkų, daugkartiniam Lietuvos motokroso čempionui ir prizininkui, aštuonerių metų iškovojusiam Pasaulio vaikų motokroso čempiono vardą, – 21-erių uteniškiui Nerijui Rukštelai. Sportininkas Panevėžyje dalyvavo penktajame Lietuvos motokroso čempionato etape, kurį sėkmingai įveikęs parvežė gimtajam miestui auksinę suaugusiųjų Open klasės pergalę ir tapo absoliučiu Lietuvos motokroso čempionu.

Užtikrintai startavęs Nerijus visų varžybų metu neužleido priešininkams lyderio pozicijos. Uteniškiui į nugarą nuolat alsavo itin stiprus konkurentas latvis Tomas Šileika. Nors Nerijus Panevėžyje pirmą kartą startavo su nauju motociklu, prie kurio dar nėra įpratęs, tačiau tai jam nesutrukdė išplėšti pergalės. Palaikyti perspektyvaus motokrosininko į Panevėžį vyko per šimtą sirgalių. Plevėsuojanti Lietuvos trispalvė ir motokroso aistruolių šūksniai Nerijaus teigimu, skatino jį kovoti iki galo.

Belaukdami sugrįžtančio auksinio prizininko, renginio svečiai su didžiuliu susidomėjimu apžiūrinėjo baikerių plieninius žirgus bei ralio ir drago automobilius. Pasyvesni uteniškiai patogiai įsitaisę ant pievutės klausėsi uteniškio DJ MIX miksuotų melodijų.

Audringais žiūrovų plojimais sutiktas Nerijus iškovoto aukso medalio neparvežė – jis bus įteiktas rudenį vyksiančios apdovanojimų ceremonijos metu. Nuotaikingajai renginio vedėjai Donatai Šeduikienei paklausus, kuo ši pergalė jaunam sportininkui ypatinga, Nerijus žodžių į vatą nevyniojo: „Man dar tik 21-eri, o sportuoju jau 15 metų, per kuriuos spėjau iškovoti net 20 aukso medalių.” Sportininkas tikino, kad tikrai neturės kada atostogauti, nes jo laukia nauji sportiniai iššūkiai.

Nerijaus treneris, Aukštaitijos sporto klubo „Porteris” vadovas Nerijus Šeduikis apžvelgė visą motokrosininko karjerą ir išvardijo sunkiai suskaičiuojamus uteniškio laimėjimus. Specialiai įrengto projektoriaus pagalba visi renginio dalyviai galėjo stebėti gražiausius sportininko asmeninio archyvo kadrus.

Auksinis berniukas drauge su ilgamečiu savo treneriu įteikė simbolines padėkas visiems, suteikusiems visokeriopą paramą ir padėjusiems siekti auksinių pergalių. Šventėje dalyvavo ir brangiausi Nerijaus svečiai – tėvai, o sesuo su broliu jaunėliui dovanojo šiltus ir jaudinančius filmuotus sveikinimus.

Renginį „Uteniškis-uteniškiui” vainikavo uteniškės Eglės Jakštytės, kurią N. Rukštela savo naujuoju motociklu atvežė iki pat scenos, koncertas ir įspūdinga šviečiančio-grojančio Dauniškio ežero fontano programa. Linksmybių ištroškę žmonės šventinį vakarą pratęsė „Sporto bare”.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas