Smaguriaukite be sąžinės priekaištų: trys sveikuoliški pyragai

Iškepti pyragą nėra labai sudėtinga, rasti progą jo gaminimui – lengva kaip du kart du, o tikimybė, jog atsiras norinčių jo paragauti, beveik visuomet yra lygi šimtui procentų. Tačiau yra ir kita medalio pusė: norisi, kad gardžiai iškeptu pyragu būtų galima smaguriauti be sąžinės priekaištų. Šiuo atveju labiausiai tiktų pyragai, kurie nebūtų pernelyg saldūs, būtų lengvai virškinami ir turėtų racionalų kalorijų kiekį. Dalinamės trimis originaliais sveikuoliškų pyragų receptais ir tikimės, kad noriai gaminsite juos ne vieną kartą.

Šokoladinis pyragas be miltų

Jei nusprendėte savo racione sumažinti miltų kiekį, šis pyragas būtent jums. Šokoladiniam pyragui reikės gabalėlio sviesto, plytelės šokolado, 100 gramų cukraus, 4 kiaušinių, pusės stiklinės kakavos miltelių. Susmulkinkite šokoladą ir tirpinkite jį ant mažos ugnies be perstojo maišydami, kad neprisviltų. Į ištirpdytą šokoladą dėkite sviestą ir vis maišykite, kad tirpdamas sviestas persimaišytų su šokoladu. Galiausiai pamažu berkite cukrų ir masę vis maišykite. Tuomet galite sumušti kiaušinius ir vėl maišyti. Beliko tik berti kakavą ir vėlgi maišyti masę. Sudėkite masę į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite pyragą iki 190º C įkaitintoje orkaitėje tol, kol jo viršus apskrus. Iškepto pyrago viršų galima papildomai apibarstyti kakava.

Nekaloringas obuolių pyragas

Šiam pyragui reikės pusantros stiklinės miltų, šaukštelio druskos, 80 gramų sviesto, 3 šaukštų vandens, pusantro kilogramo obuolių, šlakelio citrinų sulčių, pusės stiklinės cukraus. Dideliame patogiame inde išmaišykite miltus, cukrų ir druską. Supilkite vandenį ir ištirpintą sviestą, o tuomet imkitės tešlos minkymo. Gerai išminkytą tešlos gumulėlį įdėkite į dubenį ir palikite pusvalandžiui šaldytuve. Vėliau panaudokite pusę tešlos sviestu išteptos kepimo skardos dugnui iškloti. Smulkiai sutarkuokite obuolius, apšlakstykite juos citrinos sultimis ir sudėkite ant tešlos pagrindo. Obuolius galite pabarstyti cukrumi. Iš antrosios tešlos dalies formuokite pailgus ritinėlius ir dekoruokite jais pyrago viršų. Kad pyragas nebūtų pernelyg sausas, ant viršaus vietomis uždėkite nedidelius sviesto griežinėlius. Pirmas 10 minučių pyragą kepkite 200º C temperatūroje, vėliau apie 20-30 minučių tegul kepa 180º C temperatūroje.

Morenginis citrinų pyragas

Pasiruoškite 2 stiklines miltų, 100 mililitrų pieno, stiklinę cukraus, šaukštelį druskos, 50 gramų sviesto, 2 stiklines vandens, 4 kiaušinius, trijų kiaušinių baltymus, pusę stiklinės citrinų sulčių. Dubenyje sumaišykite miltus, pusę stiklinės cukraus ir druską. Sudėkite išlydytą sviestą, supilkite pieną, pagal poreikį pilkite vandens. Minkykite tešlą, kol ji taps vienalytė. Kepimo skardoje suformuokite pageidaujamos formos pyrago pagrindą. Kepkite 10 minučių iki 200º C įkaitintoje orkaitėje. Kol pyrago pagrindas vės, pasiruoškite užpildą. Dubenyje išplakite keturis kiaušinius, atskirai vandenyje ištirpinkite pusę stiklinės cukraus, palengva supilkite sirupą į kiaušinius. Šią masę kurį laiką garinkite keptuvėje, o atvėsusią supilkite ant pagrindo. Beliko paruošti morenginę masę. Standžiai išplakite kiaušinių baltymus, įdėkite cukraus, supilkite citrinų sultis, viską perplakite ir atsargiai padenkite mase pyrago viršų. Apie dvi, tris minutes pyragą kepkite orkaitėje. Morenginis pyragas valgomas atvėsęs, galima patiekti su ledais ir vaisiais.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas