Kontrabandininkai sparnuočius gabeno kojinėse ir arbatos pakelyje

Trys balandžiai ir dvi pušinės sniegenos sulaikytos Lavoriškių kelio poste. Muitininkai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais tikrino vidurnaktį iš Baltarusijos atvykusį automobilį „Volkswagen“. Paaiškėjo, kad juo važiavę du vyriškiai po viršutiniais rūbais buvo prisikimšę gyvų paukščių.

Vienas po drabužiais vežėsi tris tampriai į kojines sukimštus balandžius, o kitas – dvi pušines sniegenas, kurios abi buvo sugrūstos į arbatos pakelį. Jokių gabenant gyvus gyvūnus reikalingų dokumentų vyrai, žinoma neturėjo. Nėra aišku, paukščiai sveiki, ar ligoti, kokio jie amžiaus ir kur užauginti.

Šiuo metu visi sparnuočiai saugomi ir maitinami Lavoriškėse esančiame Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos poste. Paukščių kontrabandininkams skirtos administracinės baudos.
Lietuvos muitinė primena, kad vadovaujantis bendru Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Muitinės departamento įsakymu nekomerciniais tikslais paukščius iš teritorijų ir trečiųjų šalių galima įvežti į Europos Sąjungą per šiuos Lietuvos Respublikos pasienio veterinarijos postus: Medininkų pasienio veterinarijos postą, Vilniaus oro uosto pasienio veterinarijos postą, Kybartų kelio pasienio veterinarijos postą. Visi įvežami gyvūnai turi turėti reikalingus dokumentus.

Muitinės departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas