Utenoje lankėsi viešnios iš JAV ambasados

Dviejų dešimčių įvairių profesijų ir amžiaus uteniškių grupę suvienijo noras išmokti angliškai. Daugelis besimokančiųjų neslepia noro išmokti šią užsienio kalbą ir dėl to, kad galėtų laisvai keliauti po svečias šalis, o malonių kelionės įspūdžių netemdytų anglų kalbos žinių stoka. Kitiems žinios reikalingos siekiant karjeros ar darbinėje aplinkoje bendraujant su užsieniečiais.

Bibliotekininkai, vadybininkai, pardavėjai, pedagogai bei kitų įvairiausių profesijų žmonės kiekvieną pirmadienį ir ketvirtadienį Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje susirenka į praėjusių metų spalio mėnesį startavusius 100 akademinių valandų trukmės suaugusiems skirtus anglų kalbos kursus, kuriuos organizuoja Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacija LAKMA, vykdydama projektą „Mokomės anglų kalbos gyvenimui”. Šį projektą remia JAV ambasada Lietuvoje, todėl užsiėmimai yra nemokami.

„Šiuo anglų kalbos kursu siekiama suteikti galimybę suaugusiems asmenims patobulinti savo anglų kalbos gebėjimus išplėtojant juos A1 lygiu, taip pat paskatinti kurso dalyvius taikyti anglų kalbos gebėjimus siekiant geresnės kokybės savo profesinio, socialinio ir asmeninio gyvenimo srityse. Džiugu, kad Utenoje yra labai motyvuotų, aktyvių įvairių profesijų ir amžiaus žmonių, norinčių kalbėti anglų kalba”, – teigė LAKMA narė, anglų kalbos mokytoja Jūratė Kirdeikienė, kuri pridūrė, jog šis projektas šįmet startavo dar penkiuose Lietuvos miestuose – Švenčionyse, Tauragėje, Radviliškyje, Skuode ir Kretingoje.
Praėjusią savaitę bibliotekoje jau ketvirtą mėnesį anglų kalbos besimokančius Utenos rajono gyventojus aplankė garbios viešnios – JAV ambasados Lietuvoje kultūros atašė Meghan Luckett bei JAV ambasados Lietuvoje programų koordinatorė Greta Armonaitytė.
Lietuviškai prakalbusi iš Arizonos valstijos kilusi M. Luckett iš besimokančių uteniškių sulaukė daugybės klausimų apie šią valstiją, jos papročius, tradicijas, taip pat domėjosi, ar jai patinka gyventi Lietuvoje. „Man čia viskas patinka, išskyrus tai, kad čia labai greit temsta”, – šypsojosi kultūros atašė M. Luckett. Po malonaus pabendravimo viešnios vaišinosi tauragniškės Nijolės Šuminienės kepta duona su medumi bei kvapnia žolelių arbata.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Anglų kalbos kursai vilniuje intellectus.lt

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas