Turizmo sezono atidarymo renginys tapo ir žmonių bendrystės, ir mergvakario šventės vieta

Saulėtą ir šiltą penktadienio vakarą šviesios spalvos drabužiais pasidabinę uteniškiai rinkosi į neįprastą ir pirmąkart mieste vykusį tokio formato renginį „Restoranas. Utena“: Utenos kultūros centro erdvė vienai dienai pavirto jaukiu, gyvu restoranu po atviru dangumi, kur susipynė gardžių patiekalų kvapai, maloni muzika ir šilta bendrystės atmosfera. Vieni uteniškiai susirinko pasiklausyti Jurgio Brūzgos atliekamų dainų, o kitiems renginys tapo puikia vieta mergvakariui atšvęsti.

Dvi senjorės draugės Danutė ir Laimutė į tokį renginį atėjo pirmąkart. Pamačiusios skelbimą, jos ilgai nelaukusios užsiregistravo. Prie baltai papuošto staliuko išsipusčiusios uteniškės gaivinosi vėsiu vandeniu ir raudonojo vyno taure. O štai mergvakarį švenčianti Dovilė visąlaik šypsojosi ir dėkojo savo draugėms, kurios nusprendė būsimai nuotakai padaryti staigmeną. „Kitą savaitę vestuvės. Man draugės padarė siurprizą: sakė susiruošti 17 valandą ir pasidabinti baltu sijonu. Nieko nežinojau, esu nustebinta ir nežinau, kaip baigsis šis vakaras“, – šypsojosi būsima nuotaka.

Su pačiomis geriausiomis nuotaikomis į renginį atėję uteniškiai (prie staliukų sėdėjo 260 žmonių) džiaugėsi, kad žinomo atlikėjo koncerto klausytis buvo galima kiek kitaip nei įprastai. Taip pat daugelis džiūgavo, kad oro sąlygos leido švęsti po atviru dangumi, o ne slapstytis po skėčiais ar sėdėti prie šlapių staliukų.

Kibinukus du daržovėmis, salotas su krevetėmis ir daugelį kitų patiekalų pristatė kavinė „Abu“, o krautuvėlė-kavinė „Desertų faktorius“ atvežė parduoti saldžių desertų (prancūziškų pyragėlių, tinginių, spurgyčių, amerikietiškių sausainių ir t. t.). Anot „Desertų faktoriaus“ vadovės Dovilės, šis vakaras buvo skirtas susipažinti su uteniškiais ir jiems pristatyti save.

Kai jau staleliai buvo užimti ir uteniškiai nekantriai laukė prasidedančio renginio, jo vedėja Ugnė trumpai pristatė skonių, kvapų ir emocijų restoraną vienam vakarui. „Šiandien, mielieji, mėgaukitės, skanaukite ir šypsokitės“, – ragino Ugnė. Uteniškius taip pat lepino ir restoranas-vyninė „Burgundija“, kavinės „Kultūristas“, „Skonių fontanas“, grilio / laužo paslauga „Ogio patiekalai“, šeimos desertinė „Vanilinis dangus“, „Kavos namai“.

Utenos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Jasinevičienė, oficialiai atidariusi turizmo sezoną Utenoje, prisipažino, kad idėja surengti tokį renginį kilo gilią žiemą kalbant su Utenos kultūros centro direktore Sonata Veršeliene. „Turizmas – ne vien kelionės, poilsis, lankytinos vietos, turizmas – tai žmonės, patirtys, emocijos ir patys gražiausi dalykai, liekantys atmintyje. Turėdami tokią idėją nusprendėme pasikviesti Utenos maitinimo paslaugų teikėjus pristatyti savo meniu, pavaišinti žmones bei padovanoti puikų vakarą“, – kalbėjo R. Jasinevičienė, pabrėžusi, kad kiekvienas uteniškis yra savo krašto ambasadorius.

Pasveikinti susirinkusiųjų atvykęs Utenos rajono savivaldybės meras, šio restorano svečias, Marijus Kaukėnas ir jo patarėja Gerda Rušienė teigė, kad tokius renginius galima kartoti ir dažniau. „186 ežerus turinčiame Utenos rajone turizmas iki šiol pašlubuodavo. Pastaruosius dvejus metus atlikome didelius namų darbus ir stengiamės, kad Utena neatsiliktų nuo kaimynų, nuo kitų turistinių miestų. Norisi, kad ir čia netrūktų pramogų, renginių, veiksmo, atrakcijų. Šiomis dienomis atsidarys vandenlenčių parkas ir kavinė prie Dauniškio ežero. Keičiasi miesto veidas ir tuo labai tuo džiaugiamės“, – kalbėjo meras.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Indraja

Įvairenybės

Jaunimas