Reikės: 110 g sviesto (kambario temperatūros), 2 kiaušinių, vanilės esencijos, druskos, 170 g cukraus, 125 g miltų, šaukštelio kepimo miltelių, 100 ml pieno, šokolado, aviečių.
Gaminimas: sviestą gerai išplakite su cukrumi, kol masė šiek tiek padidės. Po vieną plakdami įmuškite kiaušinius. Viską plakite tol, kol kiaušinių, sviesto ir cukraus masė pabals ir joje neliks cukraus kruopelių. Įlašinkite vanilės esencijos, plakinį permaišykite. Į plakinį persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite. Į tešlą maišydami supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą supilkite į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 min., kol į keksiuko vidurį įbedus dantų krapštuką jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Šokoladą ištirpinkite šiltoje vandens vonelėje, apipilkite keksiukus ir ant viršaus uždėkite aviečių ar kitų mėgstamų uogų.