Utenos krašto garbės piliečio vardas – Utenos primadonai

Šiemet Utenos krašto garbės piliečio vardas suteiktas Zitai Lukošiūnienei. Šis sprendimas priimtas ketvirtadienį, vasario 2-ą, vykusio Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu.

Suteikti jai Utenos krašto garbės piliečio vardą nutarta už pedagoginį, kultūrinį, švietėjišką darbą, už kultūrines iniciatyvas gimtajam kraštui, už nuopelnus Utenos ir Lietuvos kultūrai, entuziastingą savo krašto kultūrinio gyvenimo kūrimą, lietuviškos ir pasaulio muzikos populiarinimą, už jaunosios menininkų kartos ugdymą ir aktyvų dalyvavimą stiprinant bendruomeniškumą, už Utenos vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje.

Z. Lukošiūnienė yra Utenos meno mokyklos mokytoja ekspertė ir koncertmeisterė ekspertė, Lietuvos muzikų sąjungos narė, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos narė, Utenos rajono Sudeikių Švč. Mergelės Marijos bažnyčios vargonininkė (jau 30 metų), VšĮ Aukštaitijos vargonų muzikos festivalio direktorė, vargonų muzikos festivalio „Vargonai skamba vasarą“ meno vadovė, Antazavės dvaro vasaros festivalio organizatorė ir meno vadovė, koncertų ciklo „Mūzų palytėti“ organizatorė, autorinių savaitinių muzikinių radijo laidų „Muzikos Venecija“, transliuojamų per Utenos radiją, kūrėja ir vedėja, profesionalių instrumentalistų ansamblio Utenos trio „Magistrai“ vadovė, Lietuvos muzikų forumo narė ir lektorė, Šv. Kazimiero ordino narė.

Siūlydama Z. Lukošiūnienei suteikti šį garbingą vardą, Utenos krašto garbės piliečio vardo suteikimo komisija atsižvelgė į Lietuvos muzikų sąjungos ir Lietuvos teatro sąjungos, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos narės Virginijos Kochanskytės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Fortepijono ir vargonų katedros profesorės, Lietuvos muzikų sąjungos narės, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos narės Renatos Marcinkutės-Lesieur ir Utenos Dievo Apvaizdos parapijos rekomendacijas.

Utenos krašto garbės piliečio vardas gali būti suteikiamas Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams už ypatingus nuopelnus ir pastangas bei išskirtinį indėlį į Utenos krašto mokslo, švietimo, kultūros, sporto, ekonomikos, socialinio vystymo bei kitas sritis, aktyvią visuomeninę veiklą, Utenos krašto vardo garsinimą.

Praėjusiais metais Utenos krašto garbės piliečio vardas suteiktas žurnalistui, literatui, verslininkui, leidėjui Antanui Kibickui ir dimisijos pulkininkui Vitui Antanui Kelevišiui.

Utenos krašto garbės piliečio vardo regalijos paprastai įteikiamos miesto šventės metu. Šiuo metu Utenos krašto (anksčiau miesto) garbės piliečio vardas jau sutektas 48 šviesuoliams.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas