Nuo ko priklauso siuntos gavimo laikas?

Kiekvienas norime, kad mūsų siunčiami daiktai / produktai gavėją pasiektų ne tik saugiai, bet ir laiku. Tuo tarpu, kai asmeninių siuntinių draugams ar šeimos nariams užsienyje gavimo laikas ne visiems toks svarbus, el. prekyba besiverčiantiems – tai viena kertinių įvaizdžio detalių. Rinkos profesionalai dalinasi 5 momentais, nuo kurių priklauso kelionės greitis. Kokie jie?

Gavėjo šalis

Žinoma, daug kas priklauso nuo šalies, į kurią planuojate gabenti siuntą. Tiesa, Europos Sąjungoje visi šie procesai neprailgsta. Nesvarbu, tai greitos ir pigios siuntos iš Lietuvos į Angliją, Italiją, Daniją ar kitas ES šalis – pasirinkus atitinkamą pristatymo būdą, daiktai gavėją gali pasiekti vos per kelias dienas.

Šiek tiek kita situacija yra su siuntiniais, gabenamais į ne ES šalis arba iš jų. Tokiu atveju riekia įvertinti tai, kad siunta šalį gali pasiekti per kelias dienas, tačiau prieš keliaudama pas gavėją, ji patenka į muitinę. Jeigu norite pagreitinti procesus, būtinai teisingai užpildykite reikalingus dokumentus, įvertinkite draudžiamų daiktų sąrašą, nurodykite HS kodą.

Vietovė šalyje

Daiktų pristatymo greičiui įtakos turi ne tik pati šalis, bet ir vietovė joje. Jei gavėjas yra viename pagrindinių miestų, tikėtina, siuntinys tikslą pasieks vos per kelias dienas. Vis dėlto, jei tai bus nutolusi vietovė, su kuria susisiekimas yra sunkesnis dėl tam tikrų priežasčių, gali prisidėti kelios papildomos dienos. Jei siunčiate siuntą į stipriai nutolusią, sunkiai pasiekiamą vietą, pavyzdžiui, kalnuose įsikūrusius miestelius, salą, reikėtų siuntos atidavimu kurjeriui pasirūpinti anksčiau.

Pasirinktas pristatymo būdas

Atrodytų elementarus, bet būtinas paminėti siuntimo greičio momentas – pasirinktas pristatymo būdas. Jeigu išties skubate ir norite siuntinį nugabenti per kelias dienas, užsisakykite skubią paslaugą. Jei standartinis pristatymo terminas nurodomas, pavyzdžiui, 3–5 dienos, nereikia pasikliauti tik viltimi, kad yra galimybė daiktus pristatyti per 3 dienas. Juk lygiai taip pat siuntinys gavėją gali pasiekti ir per 5. Išvada aiški – jei skubate, rinkitės saugų variantą, atitinkantį individualų poreikį.

Siuntos tipas

Kalbant apie tipą – kurjerių tarpininkai šiuo klausimu dėmesį atkreipia į sunkias siuntas, kurios viršija 30 kg. Tokiu atveju pasirinktas siuntinio tipas būtų „paletė“. Didelių siuntų siuntimas gali užtrukti kiek ilgiau dėl kelių priežasčių:

⦁ tokių daiktų paėmimui reikalingas specialus transportas, o jo iškvietimas taip pat priklauso nuo įmonės užimtumo;
⦁ paletes reikia supakuoti pagal specifinius standartus, jei į šiuos neatsižvelgta, teks perpakuoti paletę ir galbūt susitarti dėl kito daiktų paėmimo laiko.

Svarbu, kad paletė pasiektų tikslą iki tam tikros dienos? Nedelskite ir registruokite siuntinį iš anksto. Tikėtina, kad dėl reikalingo specialaus transporto iškvietimo pristatymo terminas prailgs.

Tinkama pakuotė ir teisingai užpildyti dokumentai

Galiausiai, labai svarbus ir jūsų indėlis – tinkama pakuotė ir, jei reikia, atsakingai užpildyti siuntinio dokumentai. Turbūt nė nereikia minėti, kad siųsti standartines siuntas reikėtų tvirtose, atitinkamo dydžio dėžėse, o ne popieriniuose ar medžiaginiuose maišuose. Skysčius ar panašios tekstūros gaminius geriau siųsti ne stiklinėse talpose, įdėtus į neperšlampamą maišelį ir papildomai apsaugotus kartoniniais intarpais, burbuline plėvele, oro pagalvėlėmis.

Daiktai / produktai už ES ribų turi keliauti kartu su specifiniais dokumentais. Verta papildomai pasidomėti tam tikroje šalyje siuntoms taikomais reikalavimais. Sutrumpinti tokio tipo siuntinio kelią galite aiškiai nurodydami, kas yra dėžės viduje, kokios tai klasifikacijos gaminys (tai nurodo HS kodas).

Norite, kad siunta tikslą pasiektu saugiai ir laiku? Dairykitės patikimo kurjerių tarpininko, kuris galės pateikti bent kelis kurjerių pasiūlymus ir pristatymo laikus. O tuomet, žinoma, atsakingai pasižiūrėkite į savo dalį šiame procese – daiktų pakavimą, žymėjimą, dokumentų pildymą.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas