Jauki ir praktiška kiemo aplinka: kaip ją sukurti?

Atšilus orams, kur kas daugiau laiko norisi praleisti kieme ar sode. Tam, kad tai galėtumėte daryti dar patogiau ir maloniau, labai svarbu išplėtoti jaukią aplinką ir pasirūpinti, kad čia nepritrūktų svarbiausių atributų. Su visomis užduotimis susitvarkysite gerokai paprasčiau, jeigu atsižvelgsite į žemiau pateiktus patarimus – nuo ko reikėtų pradėti?

Įvertinkite savo galimybes

Kad ir kaip norėtųsi, ne kiekvienas iš mūsų gali pasigirti labai erdviu kiemu ar terasa. Šias erdves suplanuoti seksis kur kas paprasčiau, jeigu iš anksto įvertinsite savo galimybes ir pagalvosite, kokių sprendimų čia norėtųsi labiausiai. Pradėkite nuo to, kokia veikla kieme dažniausiai užsiimsite – pagal tai pirmenybę teiksite žemiau išvardintiems aspektams. Žinoma, galima pabandyti į lauko erdvę sutalpinti kaip įmanoma daugiau daiktų, tačiau geriausia, jeigu paliksite pakankamai vietos patogiam praėjimui ar smagiems vaikų žaidimams.

Įsigykite pagrindinius lauko baldus

Nepriklausomai nuo to, kokiam tikslui nuspręsite pritaikyti savo kiemą, tikėtina, kad be stalo ir kėdžių čia tikrai nepavyks apsieiti. Tiesa, jei vietos yra daugiau, verta pagalvoti ir apie didesnes sofas: ant tokių baldų galės susėsti daugiau žmonių, o ir Jūs patys galėsite patogiai ištiesti kojas. Renkantis lauko baldus, ypač pravartu apžiūrėti bendrus jų komplektus: tuomet atskirų detalių nebereikės derinti tarpusavyje. Atkreipkite dėmesį, jog šiais metais tarp tendencijų dominuoja šiek tiek bohemiškas stilius. Drąsios spalvos yra derinamos su mediena, aliuminiu ir medžiagine apdaila – galbūt tai įkvėps ir Jūsų kiemo eksterjerą.

Pagalvokite, kaip apsisaugosite nuo nepastovių orų

Pasirūpinus pagrindiniais baldais, vertėtų pagalvoti ir apie tai, kaip laiką kieme leisite tuomet, kai krapnos lengvas lietus, pūs žvarbesnis vėjas ar šildys pernelyg kaitrūs saulės spinduliai. Daugeliu atveju gali pasitarnauti stogeliai, tačiau jei vietos kieme yra daugiau, verta pagalvoti apie pavėsinę. Tokie statiniai ne tik papuoš sodo aplinką, bet ir puikiai apsaugos nuo bet kokių nepalankių oro sąlygų, kurių vasaromis mūsų šalyje tikrai netrūkta. Apie tai, kaip surasti geriausiai Jūsų sodui tinkantį variantą, plačiau skaitykite straipsnyje: Kokią pavėsinę pasirinkti?

Pasirūpinkite grilio įranga

Šiltasis sezonas neįsivaizduojamas be gardžių grilio kepinių – jei jiems skirtos įrangos dar neįsigijote, šį sezoną tokią klaidą vertėtų ištaisyti. Tuo labiau, kad šiuolaikinės lauko kepsninės iš tiesų stebina plačiu pasirinkimu, pritaikytu labai skirtingiems poreikiams. Pastaruoju metu ypač mėgstami uždaro tipo modeliai, užtikrinantys įspūdingo skonio patiekalus. Tačiau taip pat galite rinktis ir standartines šašlykines – šiuo atveju pasirinkimas priklauso nuo to, kokiais šedevrais dažniausiai mėgstate lepinti šeimą ir bičiulius. Platų šašlykinių pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba spustelėję čia: https://pigu.lt/lt/sportas-laisvalaikis-turizmas/laisvalaikis/kepsnines-saslykines-rukyklos/saslykines

Įsirenkite kampelį darbui

Pandemijos metu darbas iš namų tapo ypatingai dažnu reiškiniu – atšilus orams, galima dar labiau išnaudoti jo privalumus. Jei pabodo dirbti kambaryje, perkelkite savo ofisą į lauką: tam pakaks stalo, patogios kėdės, kompiuterio ir prailgintuvo. Galite naudoti ir tuos pačius baldus, kuriuos turite viduje – svarbiausia juos pasaugoti nuo kenksmingesnių oro sąlygų. Bent kelios valandos darbo gryname ore nuteiks kur kas pozityviau, o galbūt netgi pridės ir daugiau produktyvumo – privalote tai išbandyti!

Nepamirškite poilsio zonos

Produktyviai padirbėjus, pats metas pagalvoti ir apie poilsį. Jei kieme vis dar pakanka vietos, atokiau įsirenkite kampelį, skirtą tik Jums: čia galėsite maksimaliai atsipalaiduoti ir praleisti vakarą su knyga ar gardžia arbata. Tokios zonos išplėtojimui idealiai tinka hamakai arba supami krėslai – užteks vieno tokio baldo ir jaukumas neabejotinai bus garantuotas.

Apgalvokite pramogas

Kiemas taip pat gali tapti ir linksmybių zona – tai ypač aktualu tuomet, jei turite vaikų, tačiau tikėtina, kad ir be jų norėsis atsipalaiduoti ir pasimiršti. Pabandykite surasti vietos batutui ar lauko baseinui, o jeigu mėgstate judrius žaidimus, palikite laisvą žolės plotą ir jiems. Turint kieme tokią laisvalaikio zoną, tikrai kur kas dažniau norėsis išeiti į lauką.
Pritaikę visus šiuos patarimus savo kieme, sukursite jaukią ir atpalaiduojančią kiemo aplinką, kurioje bus malonu tiek dirbti, tiek ir pramogauti. Saulėtomis dienomis pasimėgauti galime ne taip ir dažnai – pasistenkite, kad tokios akimirkos suteiktų kuo daugiau gerų emocijų!

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas