Astos Andrašiūtės parodoje iškarpytas lengvumas

Sudeikių daugiafunkciame centre (DC) šiuo metu yra eksponuojama Astos Andrašiūtės karpinių paroda „Baltas lengvumas”. Tai antroji personalinė karpytojos paroda. Pirmąją A. Andrašiūtė, prašoma draugų, surengė Kaune, Baltojoje galerijoje, praėjusių metų liepos–rugpjūčio mėnesiais.

Kad A. Andrašiūtė – talentinga karpytoja, sudeikiečiai pastebėjo jau seniai. Sudeikių DC labai dažnai yra išpuošiamas moters karpiniais. Ir nors A. Andrašiūtė jau daugelį metų dirba pedagoginį darbą – ugdo mažuosius ikimokyklinukus, šiuo kartu profesija niekuo dėta. „Tai mano pomėgis. Karpau sau”, – kuklindamasi sakė A. Andrašiūtė.
Karpytoja karpo viską, kas šauna į galvą – nuo abstrakčių, simbolinių vaizdinių iki konkrečių objektų, pavyzdžiui, batų. Sudeikių DC antrame aukšte ant palangių išdėlioti paveikslai akį patraukia smulkmeniškumu, simbolika, lengvumo įspūdžiu. Tačiau parodos lankytojai neturėtų pamiršti žvilgtelėti ir į viršų, nes virš galvų plazdena A. Andrašiūtės iškarpyti drugeliai – beveik permatomi, raštuoti ir labai lengvi.
Karpo A. Andrašiūtė pagal nuotaiką. Ji prisiminė, kad pagauta kūrybinio impulso vieną darbą karpė šešias valandas be pertraukos. Paklausta, ar turi mėgstamiausią kūrinį, A. Andrašiūtė neslepia: „Visi. Kiekvienas išjaustas. Man jie kaip vaikai, labai sunku išsiskirti”.
Ir nors karpytoja niekur nesiafišuoja, vengia pagyrų, jos darbai jau randa gerbėjų. Artimiems žmonėms savo kūrinius A. Andrašiūtė dovanoja, nemažai darbų yra iškeliavę į užsienio šalis, keletas yra nupirkti. „Karpiniui reikia atitinkamos erdvės, kad jis tiktų, todėl yra specifinė interjero detalė”, – įsitikinusi A. Andrašiūtė.

Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas