Turizmo dienos proga Utenoje – „Amžinojo turisto“ varduvių šventė

Penktadienį Utenoje paminėta Pasaulinė turizmo diena. Šiai progai skirto renginio, kuris vyko Vyžuonos parko amfiteatre, metu bronzinei skulptūrai „Amžinasis turistas“ buvo suteiktas vardas Uteivis. Varduvių ceremonijoje apdovanota ir skulptūros krikštamotė, kuria tapo Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Brasiūnienė.

Pernai, minint Utenos turizmo informacijos centro (toliau – Utenos TIC) 25-erių metų sukaktį, šalia šios įstaigos, Utenio aikštėje, buvo pastatyta ir atidengta skulptoriaus Luko Šiupšinsko bronzinė skulptūra „Amžinasis turistas“ – tai keliauti ir pasaulį pažinti pasirengęs personažas su hemingvėjiška barzda, žygeivio lazda, fotoaparatu, pačiūžomis, riedučiais, turistine kuprine ir t. t. Ši unikali skulptūra tarsi laukia į Uteną atvykstančių turistų, norinčių susipažinti su mūsų kraštu, pasižvalgyti po išskirtines Utenos vietas.

Šiais metais buvo pasiūlyta „pakrikštyti“ skulptūrą ir jai suteikti vardą. Pasibaigus feisbuke vykysiam balsavimui, kurio metu buvo pasiūlyta daugiau nei pusšimtis vardų, išrinkti keturi geriausiai „Amžinajam turistui“ tinkantys vardai. Uteniškiai daugiausia balsavo už Adalberto (rugsėjo 27 d. minimas Adalberto vardadienis, Anetu (skaitant iš kitos pusės išeina Utena), Uteinas (Utena eina, keliauja) ir Uteivis (Utena ir keleivis, žygeivis) vardus. Iš šių pasiūlytų vardų daugiausia balsų surinko Uteivis, kurį pasiūlė J. Brasiūnienė.

Su Pasauline turizmo diena susirinkusiuosius sveikinusi Utenos rajono savivaldybės mero patarėja Gerda Rušienė linkėjo keliaujant po pasaulį nepamiršti savojo krašto, kuriame tikrai yra ką pamatyti ir atrasti.

Utenos TIC direktorė Rasa Jasinevičienė didįjį prizą – ekskursiją Utenoje su profesionaliu gidu – įteikė J. Brasiūnienei, kuri prisipažino, kad vardą Uteivis sugalvojo ekspromtu ir pasiūlė. O šis pasiūlymas ir sulaukė daugiausia dėmesio.

Anot R. Jasinevičienės, turistai, aplankydami skulptūrą, dažnai užduoda klausimą, koks jos vardas, tad nekilo abejonių dėl to, ar reikia jai suteikti vardą.

„Mūsų mieląjį bronzinį uteniškį sveikinu varduvių proga – nuo šiol esu jo krikštamotė ir į šias pareigas žiūriu labai atsakingai“, – kalbėjo J. Brasiūnienė, kuri R. Jasinevičienei įteikė aukštaitišką papuošalą, skirtą skulptūrai papuošti.

Uteniškiai prieš kurį laiką buvo pakviesti dalyvauti žaidime – reikėjo nusifotografuoti su „Amžinuoju turistu“ ir nuotraukas kelti į socialinius tinklus. Mažoji uteniškė Luiza iš gausybės dalyvių ištraukė laimingosios vardą (ja tapo Neringa Ročkaitė-Linartienė.), kuri laimėjo Utenos TIC įsteigtą prizą.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas