Policijos tarnybinis šuo Rafis – garbingos vietos laimėtojas

Birželio 3–6 dienomis Druskininkuose ir jų apylinkėse vyko XXIII Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) tarptautinės tarnybinių šunų meistriškumo varžybos. Keturkojai sugebėjimus demonstravo vietovės apieškos, žmogaus paieškos ir pėdsekystės rungtyse. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus kinologas Lukas Matuškevičius su šunimi Rafiu, dalyvaudami šiose varžybose, puikiai pasirodė pėdsekystės rungtyje ir užėmė III vietą.

Šuo Rafis

Rungties metu tris km šuo sekė žmogaus pėdomis ir rado du pasislėpusius asmenis bei jų daiktus. Įvertinus pėdų sudėtingumą bei ilgumą, toks pasiekimas, anot policijos pareigūnų, tikrai džiugina ir parodo aukštą kinologo pasirengimo lygį.
Policijos departamento Viešosios tvarkos biuro Kinologijos valdybos 1-ojo skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Petrošius akcentavo, kad tai pirmas toks kinologų laimėjimas VSAT varžybose.
Čempionate rungėsi geriausi Lietuvos policijos ir užsienio šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Moldovos – kinologai su savo augintiniais bei geriausi pasieniečių šunys iš Vilniaus, Varėnos, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinių bei VSAT Užsieniečių registracijos centro Pabradėje.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas