Apdovanota Utenos ligoninės vyr. slaugytoja

Balandžio 30 dieną Vilniuje, Valdovų rūmuose, vyko tradiciniai Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojami Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai. Už atsidavimą profesijai, sunkų ir pasiaukojantį darbą bei išskirtinius nuopelnus sveikatos sistemai, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys garbės ženklus įteikė 26 šalies gydytojams, 27 slaugytojoms ir 22 sveikatos apsaugos darbuotojams.

Ona Raguotienė apdovanojimą atsiėmė iš sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio

Iš gausaus šalies slaugytojų būrio apdovanojimą už ilgametį, nepriekaištingą ir pasiaukojamą darbą Lietuvos žmonių sveikatos labui ir pažangios slaugos praktikos įgyvendinimą iš ministro rankų atsiėmė ir Utenos ligoninės Chirurgijos klinikos vyr. slaugytoja Ona Raguotienė.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, sveikindamas medikų ir visą sveikatos apsaugos bendruomenę su švente teigė, kad po visų išbandymų, kuriuos teko atlaikyti per pastaruosius kelerius metus, reikia susitelkimo tolesniam darbui.

Šiais metais, minint jubiliejinę, 20-ą Lietuvos medicinos darbuotojų dieną, Sveikatos apsaugos ministerijai garbingam apdovanojimui gauti buvo atsiųsta daugiau nei trys šimtai kandidatų paraiškų iš visos Lietuvos.

Nominantai šiems aukščiausiems medikų bendruomenės apdovanojimams atrinkti vertinant jų ilgametį ir nepriekaištingą darbą, atsižvelgiant į ypatingus nuopelnus Lietuvos sveikatos sistemai, diegiant inovatyvius technologinius ir tvarius vadybos sprendimus, taip pat už Lietuvos vardo garsinimą, tarpvalstybinių santykių puoselėjimą ir plėtrą, jaunosios medicinos profesionalų kartos ugdymą, pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybę bei kitus nuopelnus.

Antrus metus iš eilės įteikti ir naujienų portalo Lrytas.lt apdovanojimai mylimiausiems medikams, sulaukusiems daugiausia padėkų platformoje „Ačiū medikams“. Šiemet iš visos Lietuvos atskriejo daugiau nei tūkstantis padėkų: už sukurtą stebuklą virš operacinės stalo, už baimę nuvijusį pokštą ar už begalinę kantrybę ir rūpestį sveikata. Padėkų sulaukė daugiau nei 800 šalies medicinos darbuotojų, o palaikymą mylimiausiems pacientai ir kolegos atidavė išdalindami 11 tūkst. palaikymo balsų.

Didžiausio palaikymo sulaukė ir buvo apdovanoti penki specialistai: „Lazdijų sveikatos centro“ bendrosios praktikos slaugytoja Jolanta Šliaužienė, Šilutės PSPC administratorė slaugai Daiva Žalgevičienė, Kazlų Rūdos PSPC šeimos gydytoja Vida Milda Klimienė, Utenos ligoninės neurologė Rita Stasevičienė ir Vilniaus Respublikinės universitetinės ligoninės akušerė-ginekologė Danguolė Vildaitė.

„Utenos dienos“ inf. Irmanto Gelūno nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas