MOTORBIKE – profesionalus keturračių servisas ir parduotuvė

Utenoje jau beveik dešimt metų veikia motociklų ir keturračių remonto paslaugas teikianti įmonė UAB „Motorbike“, dar užsiimanti keturračių prekyba. Apie šio verslo subtilybes, uteniškių mėgstamas transporto priemones kalbėjomės su bendrovės direktoriumi Egidijumi Jancevičiumi.

Įmonė plečiasi

Anot įmonės vadovo, bendrovė įkurta 2010 metais, taigi dirba jau beveik 10 metų. „Iš pradžių įmonės specializacija buvo motociklų ir keturračių remontas, – sakė pašnekovas. – Tačiau susidūrėme su detalių tiekimo problemomis – dauguma Lietuvos tiekėjų jas veža itin ilgai ir neįvardija, kiek konkrečiai laiko tai užtruks, taigi, norėdami klientus aptarnauti greičiau, pradėjome detalių prekybą. Mes puikiai suprantame, kaip svarbu greičiau sutaisyti motociklą ir važiuoti, juk sezonas gana trumpas. Todėl stengiamės, kad mūsų klientai užsakytas detales gautų kuo greičiau, o serviso paslaugos būtų atliktos nepriekaištingai ir laiku.”
E. Jancevičiaus teigimu, paklausa įmonės teikiamoms paslaugoms yra, todėl šiemet atidaryta parduotuvė Klaipėdoje. „Esame auganti įmonė, džiaugiamės, kad klientai pasitiki mumis”, – sakė direktorius.

Viskas klientui

Kaip pasakojo įmonės vadovas, bendrovė teikia visas motociklų ir keturračių remonto paslaugas: remontuoja variklius, pavarų dėžes, elektros sistemas, tvarko važiuokles ir amortizatorius. „Neužsiimame tik dažymu, – teigė pašnekovas. – Taip pat galime paimti kliento motociklą ar keturratį iš jo namų arba sodybos ir sutaisytą pristatyti atgal.” Pasak vadovo, įmonės servisas taip pat atlieka naujų keturračių CFMOTO techninį aptarnavimą, garantinį bei pogarantinį remontą. „Dirbame su šiuo stipriai augančiu keturračių gamintoju, – sakė E. Jancevičius. – Taip pat pas mus galima įsigyti naują CFMOTO keturratį bei priedus jam.”
Paklaustas, ar bendrovė remontuoja dar sovietmetį menančius motociklus, direktorius šyptelėjo: „Deja, sovietinių motociklų netvarkome, viena iš didžiausių problemų – sunku gauti kokybiškų detalių. Nekokybiškai atlikti paslaugas mums yra nepriimtina.”
Beje, rūpintis, kad teks ieškoti trūkstamos detalės, klientams neteks: pagrindinių detalių visada yra parduotuvėje, ko neturi, darbuotojai užsako. Anot pašnekovo, užsakytos detalės dažniausiai gaunamos per 1–2 darbo dienas, o išskirtinių detalių pagal specialius užsakymus pristatymas gali užtrukti ir 2–3 savaites. Kaip sakė E. Jancevičius, klientams, gyvenantiems ne Utenoje, užsakytas detales įmonė pristato į namus. Tai yra gerokai patogiau, nereikia važiuoti atsiimti detalių.

Ne tik taiso, bet ir prekiauja

Kaip sakė bendrovės direktorius, įmonė ne tik taiso keturračius, bet ir jais prekiauja. Didžiausia šių transporto priemonių pasiūla – vaikams. „Atsirinkome kelis patikimus elektrinių keturračių modelius, jie puikiai tinka 3–7 metų vaikams, – sakė pašnekovas. – Mūsų siūlomi modeliai turi kelis greičių režimus, t. y. pritaikyti pradedančiam, niekada nevažiavusiam vaikui. Tačiau įjungus galingiausią režimą keturratis važiuoja net iki 25 km per val. greičiu. Šis keturratis galėtų būti puiki dovana vaikui, suteikianti galimybę leisti laiką aktyviai, taip pat nekelianti jokio triukšmo aplinkiniams.” Pasak E. Jancevičiaus, elektriniu keturračiu galima aktyviai važinėti iki 6 valandų, o jo baterija pasikrauna per 5–6 valandas.
Anot direktoriaus, įmonė taip pat prekiauja naujais CFMOTO keturračiais. Jie būna komplektuojami su 400, 500, 600, 800 ir 1000 cc varikliais. Ši transporto priemonė yra registruojama ir tinkama važinėti keliais. Tokie keturračiai yra ne tik gera pramoga, bet ir puikūs pagalbininkai ūkyje ar sodyboje. Pašnekovo teigimu, vairavimui pakanka turėti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

Galimybė pirkti išsimokėtinai populiarėja

Beje, įmonėje klientams suteikta galimybė įsigyti prekes ir paslaugas išsimokėtinai. Kaip sakė vadovas, kol kas tai nėra labai dažnas klientų pasirinkimas, tačiau ši paslauga vis populiarėja. „Pas mus galima įsigyti tiek keturratį su priedais, kuris gali kainuoti 10 tūkst. eurų, – tikino pašnekovas, – tiek atsiskaityti už šalmą, padangą ar serviso paslaugas, kurios siekia vos 100 eurų.”

Svarbu – tinkamai prižiūrėti

Pasak E. Jancevičiaus, uteniškiai vairuoja įvairius motociklus ir keturračius, dalis klientų tai daro savo pramogai – keliauja po Lietuvą, Baltijos šalis ar Europą. „Neseniai paruošėme BMW motociklą kelionei į Maroką, – pasakojo įmonės vadovas. – Keturračius vairuojantys keliauja po Lietuvą ar Utenos apskritį ir dalyvauja varžybose. Kai kas renkasi miško keliukus ir mėgaujasi gamtovaizdžiu.”
Anot direktoriaus, tarp ūkininkų populiarūs keturračiai, kuriuos naudoja darbui. Kaip sakė pašnekovas, keturratis yra patogus, manevringas, puikiai tempia priekabėles su įvairiais daiktais ar įrenginiais, tokiais kaip žoliapjovės, šakų smulkintuvai ar sniego peiliai nuvalyti keliams. „Daugiausia priežiūros reikalauja darbiniai keturračiai, kadangi jie eksploatuojami kaip pagrindinis darbo įrankis, – remonto subtilybėmis dalijosi E. Jancevičius. – Kelioniniams motociklams dažniausiai keičiame tepalus, filtrus, padangas ir stabdžių kaladėles. Labai svarbu tinkamai, laiku ir profesionaliai prižiūrėti techniką – taip yra išvengiama didesnių gedimų.”
Laukiame Jūsų atvykstant! Mūsų servisas ir parduotuvė dirba darbo dienomis (I–V) nuo 9 iki 18 val. adresu: Metalo g. 9C, Utena. Parduotuvės telefono numeris +370 656 56 558, serviso – +370 635 67 542.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas