Paaiškėjo pirmieji Lietuvos motokroso čempionai

Klausimų po priešpaskutinio Lietuvos motociklų kroso čempionato etapo Šiauliuose yra dar daugiau nei buvo prieš jį. Likus vienam etapui iki šalies čempionato pabaigos Lietuvos čempionai daugelyje klasių, kaip ir prizininkai, dar nežinomi. Greičiau priešingai – dėl šiemet įvestos papildomos „vieno minuso“ taisyklės intriga klasėse tik padidėjo ir išliks iki pat paskutinio etapo.

Lietuviai didina pranašumą

Greičiausių motociklų klasės MX1 lyderis, praėjusių metų Lietuvos čempionas Domantas Jazdauskas, puikiai pasirodė Šiauliuose – iškovojęs pirmąją vietą etape, jis padidino persvarą prieš antroje vietoje esantį estą Jan Jakobson. Dabar juos skiria 11 taškų – Domantas per penkis etapus surinko 238, o Jan – 227.
Estas Šiaulių etape liko antras, trečią vietą užėmė Kristers Drevinskis iš Latvijos, o ketvirtas liko Damian Bykowski iš Lenkijos.
MX2 klasėje konkurencijos nesulaukė latviai, užėmę visas tris podiumo vietas – Niks Niklavs Suna, Ralfs Edgars Ozolins ir Toms Babris. Vienintelis didesnę konkurenciją jiems sudarantis lietuvis Dovydas Karka Šiaulių etapą praleido – jo prioritetas šiemet yra Vokietijos motokroso čempionatas, tad kai varžybų savaitgaliai sutampa, jis keliauja į etapą užsienyje. Dėl šios priežasties šiemet jis praleido du Lietuvos čempionato etapus, o likusiuose trijuose nugalėjo.
MX2 sezono įskaitoje pirmauja N. N. Suna (213 taškų), R. E. Ozolins nuo jo atsilieka 25 taškais, o D. Karka pakilti iš trečios vietos turi tik teorinius šansus – jo sąskaitoje 150 taškų.
125 klasėje ant podiumo lipo trijų valstybių atstovai. pirmą vietą užėmė latvis Kristers Krists Suna, antrą – Arnas Vedluga, trečią – Oleg Sergienko iš Baltarusijos. Šie sportininkai užima visas podiumo pozicijas ir sezono įskaitoje, tik lietuvis čia yra pirmas – per penkis etapus jis surinko 245 taškus (iš 250 galimų). K. K. Suna turi 221, O. Sergienko – 196.

Pirmas čempionas – 65 klasėje

Motociklų iki 50 kub. cm klasėje, kurioje varžosi patys jauniausi sportininkai (kai kurie jų dar net į mokyklą neina), greičiausias trečią etapą iš eilės buvo latvis Greg Laguta. Minimaliai nuo jo atsiliko jo tautietis Denijs Bogdanovs, trečias liko lietuvis Rojus Zaborskis.
Tačiau sezono įskaitoje G. Laguta yra tik šeštas (turi 145 taškus), nes praleido pirmus du etapus. Realiausius šansus tapti Lietuvos 2019 m. čempionu turi R. Zaborskis ir D. Bogdanovs, surinkę atitinkamai 210 ir 204 taškus. Minimaliai nuo jų atsilieka Arturs Vinters, turintis 199.
65 kub. cm klasė – viena nedaugelio, kuriose Lietuvos čempionas jau aiškus. Tai – Marius Adomaitis, vasarą iškovojęs dar vieną garbingą titulą – tapęs Europos vicečempionu. Šiauliuose jis jau penktą kartą šiame sezone įrodė pranašumą prieš visus varžovus ir susikrovė tokią persvarą, kurią panaikinti viename etape jau neįmanoma.
Antras 65 klasėje liko Ricards Alens Galcins, trečias – Raivo Laicans. Jie užima atitinkamai antrą ir trečią vietas sezono įskaitoje.
Motociklų klasėje iki 85 kub. cm greičiausias buvo Ugnius Liulys, o kitas dvi podiumo vietas užėmė latviai – Kristers Janbergs ir Uldis Freibergs. Pastarasis dėl titulų sezono įskaitoje nesivaržo, tačiau paskutiniame etape kova tarp Kristers ir Ugniaus turėtų būti itin atkakli – kol kas daugiau taškų yra surinkęs latvis (218), tačiau Ugniaus atsilikimą (15 taškų), susiklosčius palankioms aplinkybėms, įmanoma panaikinti vieno etapo metu.

Lietuviai susigrąžino čempionų titulą

Praėjusiame 2018 m. sezone tik paskutiniame važiavime Mantui ir Ryčiui Kišūnams išsprūdo dar vienas Lietuvos čempionų titulas. Motociklų su priekabomis „750 s/p” klasės dalyviai 2019 m. sezone, atrodo, tvirtai nusprendė nepalikti nežinomųjų prieš paskutinį etapą ir jau Šiauliuose užsitikrino čempionų titulą. Jie nugalėjo visuose penkiuose 2019 m. sezono etapuose ir turima persvara vilčių varžovams nepalieka.
Daugiausiai šansų užimti antrąją vietą šioje klasėje turi svečiai iš Latvijos Modris Stelle ir Martins Zemeskalns, o realius šansus užimti trečiąją turi bent trys ekipažai.
Keturračių motociklų klasėje „Quads” Šiauliuose greičiausias buvo latvis Matiss Palevics, nuo jo atsiliko Austėja Tamuliūnaitė ir Domantas Vaznys. Nepaisant to, būtent Austėja pakilo į pirmąją vietą Lietuvos čempionato įskaitoje, tačiau varžybos keturračių klasėje – itin permainingos ir čia prognozuoti rezultatus yra sudėtingiausia. Ar net neįmanoma.
Komandinėje įskaitoje geriausiai, kaip ir visame 2019 m. sezone, pasirodė „UtenaRacingSchool.lt” atstovai, surinkę 644 taškus. Antroje vietoje liko Panevėžio MSK „Sema”, trečioje – „Achilo motoklubas”.
Lietuvos motociklų kroso 2019 m. čempionato finalinės varžybos vyks Utenoje rugsėjo 14–15 dienomis. Kartu Utenos trasoje vyks ir Baltijos šalių Motokroso čempionato trečiasis etapas, tad varžybose laukiama stipriausių sportininkų iš visų trijų Baltijos šalių.

Lietuvos motociklų sporto federacijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas