Utenos krepšininkai – tarp aštuonių Lietuvos stipriausių komandų

2017/2018 metų sezono U19 jaunimo (gimusio 1999 metais) krepšinio čempionate „Olimpinė taurė“ dalyvavo 18 komandų. Jos buvo suskirstytos į tris pogrupius po šešias komandas. Kiekviena komanda žaidė namų ir išvykos rungtynes.

Pirmajame etape į A pogrupį patekusi Utenos DSC vaikinų krepšinio komanda savo ir priešininkų aikštelėse turėjo susiremti su Rokiškio KKSC, Sostinės KM, Švenčionių SC , Vilniaus KMI ir Vilniaus KM II komandomis. Tam, kad patektų tarp šešių stipriausiųjų, savo pogrupyje uteniškiai turėjo užimti pirmąją arba antrąją vietą.

Komandoms, neužėmusioms šių pirmųjų vietų, teko susidurti su nauju iššūkiu – kovoti su pirmajame etape iškritusiomis komandomis ir užimti pirmąją arba antrąją vietą antrajame etape. Ši sąlyga garantavo galimybę tęsti kovą dėl medalių „Olimpinėje taurėje“.

Sužaidus grupės varžybas pirmajame etape, Utenos DSC komanda liko trečia ir prarado galimybę iš karto patekti tarp stipriausiųjų. Tačiau noras kovoti ir nugalėti nedingo. Vėlesnių susitikimų su priešininkais metu užsidegimas vedė Utenos DSC krepšininkus į priekį ir turėjo lemiamos įtakos jų tolimesnei kovai čempionate. „Labai džiaugiuosi, kad tuo svarbiu momentu vaikinai nenuleido rankų ir kovėsi toliau,“ – kalbėjo trenerė Sinilga Bartaševičiūtė. Patekę į pačių krepšininkų ironiškai vadinamąją „mirtininkų” grupę, Utenos DSC auklėtiniai susitiko su Marijampolės ŽSM-„Mantinga“, Raseinių KKSC, Šilutės SM, Sostinės KM ir Ukmergės SC. Po ilgų, sunkių ir atkaklių kovų nugalėję ne vieną pajėgią komandą uteniškiai iškopė į išsvajotą stipriausiųjų aštuonetą.

Utenos DSC IR Raseinių KKSC komandos tapo pogrupio lyderėmis. „Kiekvienoje komandoje, su kuriomis teko žaisti šiame sezone, buvo po kelis žaidėjus, kurie savo sportinę veiklą jau tęsė aukštesnėse krepšinio lygose – RKL, NKL. Tarp mūsų priešininkų buvo ir Lietuvos rinktinių narių. Net ir jų pagalba savo komandų nariams nesustabdė mano auklėtinių, kurie įrodė, jog ryžtas ir tikėjimas savo komandos pergale yra lemiami faktoriai siekiant aukščiausių rezultatų,” – džiaugėsi jau 10 metų šiuos Utenos DSC krepšininkus treniruojanti S. Bartaševičiūtė.

Paskutiniame „Olimpinės taurės” etape liko aštuonios stipriausios komandos: Raseinių KKSC, Vilniaus KM II, Vilniaus KM I, Gargždų SM, Alytaus SRC, Plungės SRC-„Žemaitukai”, Kauno KM „Aisčiai” ir Utenos DSC. Jos tęsė kovą dėl medalių. Atkrintamosiose iki dviejų pergalių rungtynėse Utenos DSC krepšininkams teko susitikti su po dviejų etapų pirmąją vietą užėmusia Alytaus SRC krepšinio komanda. Pirmoji vieta alytiškiams užtikrino salės pranašumą, tad uteniškiams teko kovoti išvykoje. Po atkaklios kovos Utenos DSC auklėtiniams teko pripažinti priešininkų pranašumą. „Esu patenkinta savo auklėtinių pasirodymu šiame krepšinio čempionate. Visi, o ypač paskutiniai susitikimai įrodė, jog esame pasirengę ir pajėgūs kovoti su stipriausiais priešininkais,” – savo auklėtinių pasirodymą „Olimpinėje taurėje” komentavo trenerė S. Bartaševičiūtė.

Šiemet krepšinio čempionato „Olimpinė taurė” čempionais tapo Gargždų SM vaikinų komanda, antri liko Alytaus SRC, trečiąją vietą užėmė Vilniaus KMII komanda, ketvirtąja vieta džiaugėsi Kauno KM „Aisčiai” .

„Šie vaikinukai buvo surinkti ir pradėti ruošti nuo ketvirtos klasės. Per 10 darbo su jais metų nemaža dalis atsisveikino su krepšiniu. Tačiau komandos branduolys, stipriausieji ir darbščiausieji, išliko, su jais ir buvo pasiekti tokie puikūs rezultatai. Manau, jog šis sezonas buvo puikus. Esu įsitikinusi, jog tai ilgo, nuoseklaus ir nelengvo darbo, pasitikėjimo vienas kitu ir tikėjimo komandos pergale rezultatas,” – tvirtino trenerė S. Bartaševičiūtė, dėkinga už atsidavimą šiame nelengvame kelyje M. Žvirbliui, Ž. Bareikiui, A. Malinauskui, A. Navadničėnui, E. Pečiūrai, A. Bražiūnui, R. Jakštui, Ž. Varnai, K. Gaižauskui, B. Blažiui, T. Rinkevičiui, A. Lapėnui, A. Kuzmenko, M. Sinicai, D. Zarankai.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas