Kinai atranda lietuviškų produktų skonį

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė aplankė Lietuvos paviljoną tarptautinėje parodoje Pekine „World Food Beijing 2015 powered by Anuga”. Tai viena didžiausių pasaulinių parodų, kur lietuviškus pieno produktus pristato kinai, beje puikiai kalbantys lietuviškai.

„Kinija – tai viena didžiausių ir turtingiausių pasaulio rinkų, kuriai reikia kokybiško ir natūralaus maisto. Lietuva atitinka kokybės reikalavimus, tad tikrai turime ką pasiūlyti nuo sūrio iki vaikams skirto maisto, svarbu yra supažindinti vartotoją su mūsų produkcija ir ją populiarinti”, – kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
Apsilankę Lietuvos paviljone svečiai gali paragauti lietuviškų sūrių, mėsos gaminių. Nors ne visi yra girdėję apie vieną iš Baltijos šalių, tačiau lankytojai drąsiai ragauja mūsų šalies produktų ir giria jų skonį.
Praėjusiais metais „World of Food Beijing powered by Anuga”, parodoje savo gaminius pristatė 542 dalyviai iš 26 šalių, joje apsilankė daugiau kaip 20 tūkstančių žmonių. Šiemet parodos ekspozicija siekia 25000 kvadratinių metrų ir yra skirta 600 dalyvių. Parodoje eksponuojami įvairūs vietos gamintojų bei importiniai maisto produktai, pieno produktai, duona ir pyragai, mėsos ir jūros gėrybių produktai, šaldyti maisto produktai, saldumynai ir užkandžiai, kava ir arbata, alyvuogių aliejus, alkoholiniai ir nealkoholiniai gėrimai, vaisių ir daržovių produktai, natūralūs maisto produktai ir maitinimo paslaugos.
Paroda vyksta nuo lapkričio 18 iki 20 dienos.
Šiomis dienomis planuojami žemės ūkio ministrės susitikimai su Kinijos Generalinės kokybės ir karantino inspekcijos administracijos viceministre Zange Kuinrong (Zhang Qinrong). Susitikimo metu daugiausia dėmesio bus skiriama pieno produktų ir gyvulių eksportui.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas