V. Baltraitienė: „Žemės ūkio politiką rajonuose įgyvendina savivaldybės”

Švenčiant Lietuvos vietos savivaldos dieną jau devintus metus iš eilės Lietuvos savivaldybių asociacija kartu su ministerijomis rengia savivaldybių darbų įvertinimo šventę – „Auksinės krivūlės” apdovanojimais Lietuvos savivaldybės pagerbiamos už ryškiausias iniciatyvas ir darbus. Iš viso šiemet apdovanotos 16 savivaldybių.

 

„Auksinės krivūlės 2014″ apdovanojimų ceremonijoje žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė nominacijai pristatė Kelmės rajono savivaldybę „Už gyvulininkystės vystymą”. „Tik iš savivaldybių susideda valstybė. Nuo to, kaip dirba savivaldybės, kiek jos yra stiprios, kiek įgyvendina projektų, kiek atlieka funkcijų, tiek stipri yra mūsų valstybė. Žemės ūkio ministerija nori padėkoti visoms savivaldybėms, administracijoms, Žemės ūkio skyriams, kurie padeda įgyvendinti žemės ūkio politiką rajonuose. Mūsų Vyriausybės programoje prioritetas teikiamas gyvulininkystei, kuri kuria pridėtinę vertę ir darbo vietas. Kelmės rajone nuo seno vyrauja gyvulininkystė. Čia labai gražios kalvotos vietovės, kurios nėra itin palankios augalininkystei, bet labai tinka gyvuliams auginti. Ši sritis labai imli darbui, o žmonės čia darbštūs, todėl gyvulininkystė plėtojama labai sėkmingai”, – kalbėjo žemės ūkio ministrė
Iš viso Kelmės rajone yra 3 114 gyvulių laikytojų, kurie augina 31 607 galvijus, iš jų – 13 185 melžiamos karvės. Kaip sakė šio rajono savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas Juozas Rimkus, rajone vyrauja 5–10 karvių pieno ūkiai. Stambiausias ūkis, kuriame laikomos 264 melžiamos karvės, priklauso Liudvikui Jonušauskui, 180 melžiamų karvių pieno ūkis priklauso broliams Vitalijui ir Albertui Brazams. Vidutinis mėsinių galvijų ūkis – 10–70 galvijų.
Nenuostabu, kad rajono konkurso „Metų ūkis 2014″ pirmųjų trijų vietų laimėtojai yra gyvulininkystės ūkiai. I vieta teko Eugenijai ir Povilui Minčinauskams, laikantiems 50 melžiamų karvių, II vieta – Irenai ir Juozui Spūdžiams, kurie augina 125 mėsinius galvijus, 97 melžiamas karves ir dar 47 smulkesnius gyvulius. III vietą pelnė Irenos ir Kęstučio Levickų šeimos ūkis, kuriame laikomos 28 melžiamos karvės. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė spalio 21 d. ketina lankytis Kelmės rajone ir planuoja aplankyti Irenos ir Kęstučio Levickų ūkį.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas