Utenoje viešėjo Švietimo ir mokslo ministrė

Spalio 16–18 dienomis Utenoje vyko Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) Rudens forumas, į kurį sugužėjo daugiau nei 300 šalies mokinių, aktyviai savanoriaujančių savo miestų LMS padaliniuose. Šiuo metu LMS vienija 30 šalies miestų, kuriuose įsteigti mokinių savivaldų informavimo centrai arba mokinių tarybos. Utenoje susirinkę jaunuoliai visą savaitgalį paskyrė atviroms diskusijoms su įvairiais svečiais, sėmėsi rinkodaros ir komunikacijos žinių, reikalingų norint tinkamai atstovauti savo mokyklos interesams.

Penktadienio vakarą Utenos kultūros centre vykęs renginio atidarymas, kaip ir dera, prasidėjo iškilmingai – LMS himno, kurį atliko Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos pučiamųjų orkestras, giedojimu. Uteniškė LMS prezidentė Akvilė Burneikaitė, pasveikinusi susirinkusiuosius ir palinkėjusi jiems gerų akimirkų, vieną po kito ant scenos kvietė žmones, aktyviai prisidėjusius prie Rudens forumo organizavimo.

Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas džiaugėsi Utenoje matydamas tiek daug gražaus visos Lietuvos jaunimo. Pasveikinęs aktyvius mokinius ir palinkėjęs jiems prasmingų darbų, naujų idėjų bei gero laiko, R. Kraulišas teigė, jog didžiuojasi LMS Utenos mokinių savivaldų informavimo centro veikla ir darbais. „Visi mes didžiuojamės ir tuo, kad LMS vadovauja uteniškė prezidentė A. Burneikaitė. Dėkojame jai už paramą, pagalbą, įkvėpimą, už visas idėjas, skirtas ne tik uteniškiams, bet ir visos Lietuvos mokiniams”, – kalbėjo R. Kraulišas, įteikęs simbolinių dovanų A. Burneikaitei ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LIJOT) prezidentui Mantui Zakarkai.

M. Zakarka pristatė tai, kad LIJOT yra didžiausia jaunimo nevyriausybinių organizacijų sąjunga Lietuvoje, vienijanti 66 organizacijas, tarp jų ir LMS. „Jūs esate vieni didžiausių ir aktyviausių. Nei mokykloje, nei universitete, nei darbe neišmoksite tokių dalykų, kurių galite gauti jaunimo organizacijoje. Niekada nesustokite ir eikite tvirtais žingsniais tik į priekį”, – į Rudens forumo dalyvius kreipėsi LIJOT prezidentas, vėliau pristatęs regioninę jaunimo politiką.

Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus jaunimo reikalų koordinatorė Justė Rudokienė negailėjo gerų žodžių LMS Utenos mokinių savivaldų informavimo centrui, kuris, jos nuomone, nuveikia išties labai daug naudingų darbų. „Būkite aktyvūs, bendruomeniški ir nepamirškite, kad pagrindinis tikslas yra atstovauti ne savo, o mokyklos interesams”, – kalbėjo A. Burneikaitės padėkos sulaukusi J. Rudokienė.

Rudens forumo atidarymo renginį vainikavo Švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės vizitas. Garsiais plojimais sutikta ministrė tikino palaikanti gerus santykius su LMS atstovais, mėgstanti diskutuoti su mokiniais, nes, esą tik jie gali pasidalyti nepagražinta informacija apie savo mokyklas. Aktyvūs mokiniai vieną po kito uždavinėjo A. Pitrėnienei jiems rūpimus klausimus, į kuriuos ji privalėjo rasti atsakymus. Ministrė įteikė visiems dovanų – 2016-ųjų metų mokinių kalendorius.

Gausus būrys mokinių, apsirūpinusių miegmaišiais, pagalvėmis ir antklodėmis, apsistojo Dauniškio gimnazijoje, kur turėjo puikią progą susipažinti, žaisti įvairius žaidimus, sportuoti.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas