Prezidentas apdovanojo uteniškius – trečios vietos nugalėtojus

Rugsėjo 19 dieną Vilniuje, LR Prezidentūroje vyko 2018-2019 mokslo metų Lietuvos mokyklų žaidinių bendrojo ugdymo mokyklų apdovanojimai. Renginio metu Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino ir apdovanojo 27 mokyklas bei paskelbė naujojo, jau penkioliktojo sezono pradžią. Aukštakalnio pradinė mokykla tapo pradinių mokyklų ir mokyklų–darželių trečios vietos nugalėtoja.

„Lietuvos mokyklų žaidynės – dalyvių skaičiumi didžiausias sporto renginys Lietuvoje. Jis suvienija visą šalį, plečia jos pažinimą ir draugysčių ratą. Šiandien atstovaujate savo namų sienoms – mokyklai, miestui ar rajonui. Ateis diena, kai galbūt atstovausite visai Lietuvai, o visa Lietuva bus Jūsų palaikymo komanda”, – sveikinimo kalboje teigė Prezidentas G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, sportuodami ne tik ugdome savidrausmę, ištvermę ir atkaklumą, bet ir mokomės pralaimėję atsitiesti, siekti bendrų komandinių tikslų, laikytis žaidimo taisyklių, garbingos kovos, pasitikėjimo savimi ir priešininku.
Renginio metu buvo pasveikintos ir apdovanotos 27 mokyklos, per 2018–2019 mokslo metais vykusias žaidynes užėmusios prizines vietas bendroje žaidynių įskaitoje. Prezidento globojamose Lietuvos mokyklų žaidynėse kasmet varžosi daugiau nei 200 tūkst. mokinių iš 58 Lietuvos savivaldybių. Tai didžiausias mokyklų sporto renginys šalyje, į kurio programą įtrauktos net 25 sporto šakos.
Po apdovanojimų ceremonijos Prezidentas perdavė simbolinę estafetės lazdelę Šilalės rajono Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos mokiniui Augustinui Gečui ir paskelbė naujojo, penkioliktojo mokyklų žaidynių sezono startą.
Šalies vadovas padėkojo visiems mokytojams ir treneriams, kurie negailėdami laiko motyvuoja ir įkvepia jaunąją kartą bei suvokia atsakomybę ugdyti pilietišką visuomenę. Visiems apdovanojimų ceremonijos dalyviams Prezidentas palinkėjo sėkmės, stiprybės ir daug naujų pergalių.

Laikraščio „Utenos diena” ir LR Prezidentūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas