Geriausiais šokėjais pripažinti ir apdovanoti uteniškiai šokėjai

Praėjusį savaitgalį Lietuvos mokinius į šokio sūkurį įtraukęs sceninių liaudies šokių konkursas „Šoka Lietuva“ išrinko geriausius. Jaunieji konkurso dalyviai varžėsi ne tik dėl laureatų vardų, bet ir dėl išskirtinės galimybės šventiniame koncerte pasirodyti kartu su valstybiniu dainų ir šokių ansambliu „Lietuva“.

Gegužės 11 dieną nuo pat ankstyvo ryto Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre varžėsi net 13 moksleivių šokių grupių iš visos Lietuvos. Geriausiais šokėjais pripažinti ir apdovanoti trys liaudies šokių kolektyvai, nepriekaištingai parengtais pasirodymais pelnę komisijos palankumą.
Jaunučių šokių grupių kategorijoje pagrindinį prizą iškovojo ir laureatu tapo Vilniaus Palaiminto Teofiliaus Matulionio gimnazijos šokių kolektyvas „Versmė”, jaunių šokių grupių kategorijoje geriausiu pripažinta Šakių „Varpo” mokyklos liaudiškų šokių grupė „Pynė”, jaunuolių kategorijoje – Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa”.
Trumpai pasidžiaugę laimėjimais, vaikai išskubėjo ruoštis ypatingam koncertui – vakare nugalėtojų laukė atsakingas pasirodymas kartu su dainų ir šokių ansambliu „Lietuva”, skirtas žymaus Lietuvos choreografo, sceninio liaudies šokio pradininko, dainų švenčių baletmeisterio Juozo Lingio 100-mečiui paminėti.
Konkursą „Šoka Lietuva”, kviečiantį mokytis ir šokti sceninius lietuvių liaudies šokius, ugdantį jaunųjų atlikėjų meninius gebėjimus, skatinantį vadovų entuziazmą bei pastangas, rengia valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva” ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas